Az Exapro-nál használt tömörítők és hengerek széles választékát kínáljuk, amelyek nélkülözhetetlenek az optimális talajtömörítés és a felületkikészítés eléréséhez az építési és bányászati projekteknél. Ezeket a gépeket a talaj, az aszfalt és más anyagok tömörítésére tervezték, stabil és sima alapot biztosítva az utak, épületek és infrastrukturális projektek számára. Tömörítőink és hengerek az alapmodellek ára €10,000-től a fejlett, nagy kapacitású egységek €100,000-ig terjed, olyan vezető márkákból, mint a Caterpillar, a Bomag, a Dynapac és a Hamm. Mindegyik gép egyedi specifikációkkal rendelkezik, mint például a dobszélesség, a tömörítőerő, az üzemi súly és a rezgési frekvencia, így biztosítva, hogy megfeleljenek az Ön egyedi projektigényeinek.

A tömörítő vagy henger kiválasztásakor vegye figyelembe az olyan kulcsfontosságú tényezőket, mint a tömörítendő anyag típusa, a szükséges tömörítési mélység és erő, a gép’manőverezhetősége, valamint a könnyű kezelhetőség és karbantartás. Ezek az elemek kulcsfontosságúak az egyenletes és alapos tömörítés eléréséhez, a projekt hatékonyságának optimalizálásához és a megépített felületek hosszú távú tartósságának biztosításához. A használt tömörítőinkbe és hengerjeinkbe való befektetés nemcsak hozzáférést biztosít a csúcsminőségű berendezésekhez jelentősen csökkentett áron, hanem a tartós gépek életciklusának meghosszabbításával támogatja a fenntartható gyakorlatokat is. Bízzon az Exapro kiváló ügyfélszolgálat iránti elkötelezettségében, és találja meg a tökéletes gépet az építési és bányászati műveletek javításához.

Böngéssze még ma az Exapro’listáját, hogy felfedezze a megbízható tömörítőgépeket és hengereket, amelyek kivételes teljesítményt és értéket nyújtanak tömörítési és felületkezelési igényeihez.

Bomag BW184 AD Tömörítő / henger Alacsony munkaidő

Év: 2004

Tömörítő henger, BOMAG BW 184 AD-2AM Elérhető 2. sz. - 2004-es év - Tömeg kg 13,027 - Kw.82 - Munkaidő 5.000 / 8.000

Marini 120 VS2 Tömörítő / henger Alacsony munkaidő

Év: 1994

Úthenger, MARINI 120 VS2 - Vibráló - Munkaóra 3,286 Teljesen működőképesHamm HD 8 VV Tömörítő / henger

Év: 2023

Márka: Hamm Modell: HD 8 VV Gyártási év: 2023 Használati idő: 1 óra Általános osztályzat (1 perc - 5 max):5 Motor teljesítmény: 20 LE Bruttó tömeg: 1580 kg

Szilárd alapokat építünk: A Compactors and Rollers: A Comprehensive Guide to Compactors and Rollers

A tömörítők és hengerek létfontosságú gépek az építőiparban és a bányászatban, amelyek nélkülözhetetlenek a talaj tömörítéséhez, az útépítéshez és számos más, stabil, tömörített felületet igénylő projekthez. Ezek a gépek fokozzák a talaj stabilitását, biztosítva, hogy az építmények és utak szilárd alapokra épüljenek. A tömörítők és hengerek típusainak, jellemzőinek és beszerzési szempontjainak megértése jelentősen javíthatja a projektek hatékonyságát és az eredmények minőségét. Az Exapro, a használt ipari gépek vezető online piactere, a tömörítők és hengerek változatos választékát kínálja, így a vállalkozások versenyképes áron juthatnak kiváló minőségű berendezésekhez.

A tömörítők és hengerek típusai

A tömörítők és hengerek különböző konfigurációkban készülnek, hogy megfeleljenek az egyedi építőipari és bányászati igényeknek. Az elsődleges típusok közé tartoznak:

Egydobos hengerek

Az egydobos hengerek elöl egy nagy dobot tartalmaznak, hátul pedig pneumatikus gumiabroncsokat. Ezek a gépek ideálisak talaj, kavics és aszfalt tömörítésére.

 • Sima dobhengerek: Szemcsés talajok és aszfalt tömörítésére tervezték, sima felületet biztosítva. Alkalmas útépítéshez és felületkikészítéshez.
 • Padfoot dobhengerek: A dobon lévő párnákkal vagy "lábakkal" felszerelve ezek a hengerek kohéziós talajok, például agyag tömörítésére szolgálnak. A sima dobokhoz képest mélyebb tömörítést biztosítanak.

Dupla dobhengerek

A dupla dobos hengerek két nagy dobot tartalmaznak, egyet elöl és egyet hátul, ami egyenletes tömörítést biztosít. Ezeket a gépeket általában aszfalt tömörítésére és felületkikészítésre használják.

 • Statikus dupla dobos hengerek: Statikus nyomást alkalmaznak az anyagok tömörítéséhez, ideálisak a könnyű és közepes tömörítési feladatokhoz.
 • Vibrációs dupla dobhengerek: Rezgésekkel növelik a tömörítés hatékonyságát, alkalmas aszfalt és szemcsés talajok nagy igénybevételű tömörítésére.

Pneumatikus hengerek

A pneumatikus hengerek, más néven gumikerekes hengerek több sor gumiabroncsot használnak a gyúrás és tömörítés biztosítására. Ezek a gépek ideálisak az aszfaltrétegek befejezéséhez és tömítéséhez.

 • Standard pneumatikus görgők: Szabványos pneumatikus gumiabroncsokkal felszereltek, számos tömörítési feladatra alkalmasak.
 • Nehéz teherbírású pneumatikus görgők: Nagyobb projektekhez tervezték, amelyek mélyebb és egyenletesebb tömörítést igényelnek.

Lemezes tömörítők

A lemezes tömörítők vagy rezgő lemezes tömörítők egy lapos, nehéz lemezt használnak az anyagok tömörítéséhez. Ezek a gépek ideálisak kis területek, árkok és szűk helyek tömörítésére.

 • Előrendű lemezes tömörítők: Előrefelé mozognak, kisebb, szűk területekhez alkalmasak.
 • Reversibilis lemezes tömörítők: Előre és hátrafelé is tudnak mozogni, nagyobb területekre nagyobb manőverezhetőséget és hatékonyságot biztosítva.

Gödörhengerek

Az árokhengerek, más néven ároktömörítők a talaj tömörítésére szolgálnak árkokban és más szűk helyeken. Ezek a gépek jellemzően távirányításúak a kezelő biztonsága érdekében.

 • Távvezérelt árokhengertömörítők: Pontos vezérlést és biztonságot nyújtanak, ideálisak a közművek és csővezetékek ároktömörítéséhez.
 • Ride-On árokhengerek: Ülő kezelővel működtethetők, nagyobb teljesítményt és irányítást igénylő nagyobb árokásási projektekhez alkalmasak.

AzExapro többféle tömörítő és henger kínál, így biztosítva, hogy a vállalkozások megtalálják az egyedi projektigényeiknek megfelelő berendezéseket.

Főbb jellemzők és specifikációk

A tömörítő vagy henger kiválasztásakor elengedhetetlen, hogy figyelembe vegyük a konkrét jellemzőket és specifikációkat, hogy a gép megfeleljen az Ön működési követelményeinek. A legfontosabb tényezők közé tartoznak:

Sűrítőerő és mélység

A tömörítési erő és mélység határozza meg, hogy a gép mennyire hatékonyan képes tömöríteni a különböző típusú talajokat és anyagokat. A nagyobb tömörítőerővel rendelkező gépek sűrűbb anyagokhoz és mélyebb tömörítési igényekhez alkalmasak. Az Exapro’listái részletes specifikációkat tartalmaznak a tömörítési erőre és mélységre vonatkozóan, így segítve Önt abban, hogy megtalálja a projekt követelményeinek megfelelő gépet.

Dobszélesség és méret

A dob szélessége és mérete befolyásolja az egy menetben tömöríthető területet. A szélesebb dobok ideálisak a nagy, nyitott területekhez, míg a keskenyebb dobok jobban megfelelnek a szűk helyekre. A hatékony működés érdekében vegye figyelembe a dob szélességét a tömörítendő terület méretéhez képest.

Vibrációs frekvencia és amplitúdó

Vibrációs hengerek esetében a rezgési frekvencia és amplitúdó kritikus tényezők, amelyek befolyásolják a tömörítés hatékonyságát. Az állítható rezgésbeállítások nagyobb rugalmasságot és ellenőrzést tesznek lehetővé a különböző anyagok és tömörítési követelmények esetében.

Motor teljesítmény és hatékonyság

A motorteljesítmény befolyásolja a gép teljesítményét és képességét a különböző terepviszonyok és anyagok kezelésére. A hatékony motorok biztosítják a szükséges teljesítményt, miközben minimalizálják az üzemanyag-fogyasztást és az üzemeltetési költségeket. Keressen olyan gépeket, amelyek motorjai megfelelnek a károsanyag-kibocsátási előírásoknak és megbízható teljesítményt nyújtanak.

Manőverezőképesség és vezérlés

A manőverezhetőség és az irányíthatóság elengedhetetlen a pontos és hatékony tömörítés biztosításához, különösen szűk helyeken vagy összetett munkaterületeken. Az olyan funkciók, mint a csuklós kormányzás, az ergonomikus kezelőszervek és a távvezérlés fokozzák a gép használhatóságát és hatékonyságát.

Kibírhatóság és karbantartás

A gép tartóssága és karbantartási követelményei döntő fontosságúak a hosszú távú működési hatékonyság szempontjából. A kiváló minőségű anyagokból, például megerősített acélból készült gépek ellenállóbbak a kopással szemben. A könnyen hozzáférhető alkatrészek és szervizpontok egyszerűsítik a karbantartást, csökkentve az állásidőt és az üzemeltetési költségeket. Az Exapro információt nyújt a használt gépek állapotáról és karbantartási előzményeiről, segítve a megalapozott döntéshozatalt.

Vezető márkák a tömörítők és hengerek területén

A neves márkák és gyártók gyakran egyet jelentenek a magasabb minőséggel és a jobb támogatással. Néhány vezető márka a tömörítők és hengerek piacán:

 • Caterpillar: A robusztus és megbízható gépeiről ismert Caterpillar a különböző építőipari és bányászati alkalmazásokhoz alkalmas tömörítők és hengerek széles választékát kínálja.
 • Bomag: A Bomag’gépei fejlett technológiájukról és tartósságukról híresek, így népszerű választásnak számítanak az iparágban.
 • Dynapac: A Dynapac nagy teljesítményű tömörítőberendezéseket kínál, amelyek precizitásukról és hatékonyságukról ismertek az igényes projektekben.
 • Hamm: A Hamm’hengereket innovatív kialakításuk és sokoldalú funkcionalitásuk jellemzi, megbízható teljesítményt nyújtva a nagyszabású műveletekhez.
 • Wacker Neuson: A Wacker Neuson tömörítők és hengerek széles választékát kínálja, amelyek minőségükről, alkalmazkodóképességükről és könnyű használatukról ismertek.

AzExapro ezektől és más neves márkáktól származó berendezésekkel rendelkezik, így biztosítva a megbízható és jól támogatott gépekhez való hozzáférést.

A használt tömörítők és hengerek árazása

A használt tömörítők és hengerek ára széles körben változik olyan tényezők alapján, mint a kor, az állapot, a márka és az egyedi jellemzők. Általában az árak néhány ezertől több tízezer dollárig terjedhetnek. Például egy használt Caterpillar egydobos henger ára 20 000 és 40 000 dollár között lehet, míg egy csúcskategóriás Bomag dupla dobos vibrációs henger ára 50 000 és 100 000 dollár között lehet. Az Exapro piactere számos árképzési lehetőséget kínál, átláthatóságot és versenyképes ajánlatokat biztosítva a vevők számára.

Következtetés

A tömörítők és hengerek alapvető eszközök az építőiparban és a bányászatban, hatékony és megbízható megoldásokat kínálnak a talajtömörítéshez és a felület előkészítéséhez. A különböző géptípusok és a vásárláskor figyelembe veendő kulcsfontosságú tényezők megértésével a vállalkozások megalapozott döntéseket hozhatnak, amelyek igazodnak a projekt igényeihez. Az Exapro átfogó platformot kínál a kiváló minőségű használt gépek beszerzéséhez, részletes listákat és versenyképes árakat biztosítva. Akár egydobos hengerre, akár kétszeres dobos hengerre, pneumatikus hengerre, lemeztömörítőre vagy árokhengerre van szüksége, az Exapro’kiterjedt leltára és felhasználóbarát felülete megkönnyíti a tömörítési és hengerelési műveletekhez szükséges megfelelő berendezések megtalálását.