Az Exapro használt szárítók átfogó választékát kínáljuk, amelyek nélkülözhetetlenek a gyógyszer- és vegyipar hatékony szárítási folyamataihoz. Ezeket a gépeket úgy tervezték, hogy eltávolítsák a nedvességet a termékekből, biztosítva a porok, granulátumok és egyéb anyagok egyenletes minőségét és stabilitását. Szárítóink ára a €10,000-től az alapmodellekhez €200,000-ig terjed a fejlett, nagy kapacitású egységekért olyan vezető márkákból, mint a Glatt, Niro, Hosokawa és Büchi. Mindegyik gép egyedi specifikációkkal rendelkezik, mint például a szárítási kapacitás, a hőmérséklet-szabályozás, a szárítási technológia (pl. fluidágy, rotációs, permetezés) és az automatizálási szint, így biztosítva, hogy megfeleljenek az Ön egyedi termelési követelményeinek.

A szárító kiválasztásakor vegye figyelembe az olyan kulcsfontosságú tényezőket, mint a feldolgozandó anyag típusa, a szükséges szárítási hatékonyság, a hőmérséklet- és páratartalomszabályozás pontossága és az energiafogyasztás. Ezek az elemek kulcsfontosságúak az egyenletes szárítás elérése, a termelési hatékonyság optimalizálása és a termékminőség fenntartása szempontjából. A használt szárítóinkba való befektetés nemcsak hozzáférést biztosít a csúcsminőségű berendezésekhez jelentősen csökkentett áron, hanem a tartós gépek életciklusának meghosszabbításával támogatja a fenntartható gyakorlatokat is. Bízzon az Exapro kiváló ügyfélszolgálat iránti elkötelezettségében, és találja meg a tökéletes szárítási megoldást gyógyszeripari vagy vegyipari feldolgozási műveleteinek javítására.

Böngéssze még ma az Exapro’listáját, hogy felfedezze a megbízható szárítókat, amelyek kivételes teljesítményt és értéket nyújtanak a gyógyszeripari és vegyipari szárítási igényeihez.

Miami 2019 Szárítógép

Év: 2019

Az eladás tárgya egy modern automata gépsor meleg sűrített levegővel történő szárításhoz különféle alapanyagokhoz, pl. szén, homok, zöldség, gyümölcs, granulátum stb. A szárítósor a következőkből áll: - Beta Air 1000 generátor (kemence) automatikus tisztító rendszerrel Gizex által gyártott tűzlámpa, mely fúvóventilátorokkal, retorta tüzelőanyag adagolóval tűzvédelemmel, SYR szeleppel, 1000 kg űrtartalmú üzemanyagkosárral, programozható vezérlővel Ethernet hálózatra való csatlakozás lehetőségével van felszerelve, …

GRT 20 Szárítógép

Év: ~ 2019

PERMETEZŐ SZÁRÍTÓ TÍPUS: GRT-20 1. Rozsdamentes acél szigetelt főkamra, belső és külső köpeny rozsdamentes acélból. Méretek: toronyhenger - átmérő 1100mm / magasság 1200mm, torony kúp - magasság 850mm. Az építményre helyezett torony teljes magassága - 3,1 m. 2. A készülék csappantyús szelepekkel felszerelt porciklonnal és porkosárral rendelkezik. 3. Permetező: forgótárcsa. Forgási sebesség akár 50 000 ford./perc. 4. 17 kW teljesítményű …

MORETTO XD610S+OTX600VP+Otx1800VP Szárítógép

Év: 2011

Szárítórendszer higroszkópos anyagokhoz Gyártó: MORETTO Felszerelés: - párátlanító két páramentesítő oszloppal XD610S - OTX 600VP rozsdamentes acél szigetelt garat szívószeleppel + 9 kW-os fűtés - OTX 1800VP rozsdamentes acél szigetelt garat szívószeleppel + 27 kW-os fűtés - szerver a FLOWMATIK folyamat vezérléséhez

Přerovské Strojírny A.s. - PSP Engineering PSP Engineering

Év: 1996

Ez egy szárító zsákos szűrőrendszerrel, be- és kirakodó berendezésekkel (csigák), tárolósilókkal és betonmérleggel nehéz járművek számára. Az üzem soha nem indult el, és használtan vásárolták. A gépeket mind össze kell szerelni, mert már szétszedték.

FREUND VECTOR FL-M-3 Szárítógép

Év: 2007

Vector Model FML3 Developmental Fluid Bed Dryer (építési év 2007) A VFC-LAB FLO-COATER® sorozat a standard szárítási, felső és alsó porlasztási képességekkel a VFC-LAB FLO-COATER® sorozat a rendelkezésre álló legsokoldalúbb laboratóriumi méretű fluidágyas rendszerek. A kombinált terméktartály/feldolgozóbetét és a beépített oldatszivattyú egyedi kialakítása kiküszöböli a költséges "kiegészítések" szükségességét. A kombinált terméktartály lehetővé teszi a gyors átállást és tisztítást a folyamatok …

Rosenmund RKT2000-106-97 Material 1.4571 Szárítógép

Év: 1998

Kamara térfogata 2400 L
Minimális T° -30 °C

Glatt WSG 120 (1986)

Év: 1986

Kamara térfogata 100 L
típus Folyékony ágyas szárítók
Minimális T° 100 °C

BINDER GMBH 9110-0102 Szárítógép

Év: 2006

BINDER MODELL 9110-0102 FD 115 FD 115 szárítószekrény kényszerített konvekcióval TÖKÉLETES ÁLLAPOTBAN. FD sorozatú szárítósütők kényszerített konvekcióval Hőmérséklet-tartomány 5 °C-kal a környezeti hőmérséklet felett 300 °C-ig (572 °F) Szabadalmaztatott APT.line® előmelegítő kamra biztosítja a hőmérséklet pontosságát és a reprodukálható eredményeket Gyors és egyenletes szárítás nagy mintamennyiségek mechanikus konvekciójával, nagy teljesítményű ventilátorral DS-vezérlő, 0-99 órás időzítő és egy állítható hőmérséklet-rampa Digitális …

NASAN NB-6

Év: 2016

Mikrohullámú szárító, NB-6 modell, NASAN. A készülék gyakorlatilag használaton kívül van, 2016 vége óta van nálunk, maximum egy teljes munkahetet működött. Van egy hat darabból álló készletünk alapanyagokhoz, CE tanúsítványokhoz stb. 6 kW

Hüttlin HKC-05-TJ

Év: 1998

Kamara térfogata 5 L
típus Folyékony ágyas szárítók
Minimális T° 80 °C

Politec ST4

Év: 2016

Professzionális dehidratáló, amely ideális alacsony hőmérsékletű élelmiszer-szárításhoz. Az ST4 élelmiszerszárító nagy, 11,90 m²-es szárítófelülettel rendelkezik, 20 szinten elosztva akár 150 kg gyümölcs és zöldség szárítására. Vízszintes meleglevegős szellőzőrendszerének köszönhetően ez a teljesen rozsdamentes acélból készült élelmiszer-szárító ideális minden gyümölcshöz, zöldséghez, gombához, fűszerekhez és egyéb szárított termékekhez, amelyek 30°C és 70°C közötti szárítási hőmérsékletet bírnak. Az élelmiszerek szárítási ideje és hőmérséklete …

Loedige CAP 600 Alacsony munkaidő

Év: 2011

Kamara térfogata 540 L

Aeromatic MP1 szárító

Év: 2009

Kamara térfogata 16 L
típus Folyékony ágyas szárítók

Buchi B-290

Év: ~ 2005

Párologtatási kapacitás: 1,0 L/h H2O, szerves oldószerek esetén magasabb. Végső részecskeméret: 1 - 60 μm. Kihozatal: 70%-ig

AVITEQ / HOLZMAG 5 Sqm Fluid Bed – Steel Szárítógép

Év:

Tartalmazza : - 1 AVITEQ VF1250/4950- UVH46W típusú rezgőfenék Méretek 4950 x 1250 mm 4 szekció 1120 x 1120 mm - perforált lapok 2 AVITEQ vibrátor - 1 felső ház 4 lyukkal Termék bemenet : 900 x 350 mm Termék kimeneti nyílás: 650 x 400 mm Teljes méretek : 5500 x 2000 x H. 3150 mm


GEA PMA + Sirocco 1200

Év: 2008

Kamara térfogata 1200 L
típus Folyékony ágyas szárítók

Glatt Gpcg 3

Év: 1995

Kamara térfogata 10,6 L
Nbr tálcák 15
Minimális T° -10 °C
típus Folyékony ágyas szárítók

Buchi B-290 Szárítógép

Év: 2010

Használt Buchi B-290 laboratóriumi permetező szárító. Gyártási év: 2010. A gépet a huminsavak szárításának tesztelésére használták Teljesítményfelvétel: max.2900 W Csatlakozási feszültség: 200 – 230 V ± 10% Frekvencia: 50/60 Hz Környezeti feltételek: csak beltéri használatra Hőmérséklet: 5 – 40°C Magasság: 2000 m-ig Páratartalom: maximális relatív páratartalom 80% 31 °C-ig, lineárisan csökken 50% relatív páratartalom 40 °C-on Párolgási hatásfok: 1,0 l/h …

Vötsch TS4

Év: 2006

Kamara térfogata 360 L
Nbr tálcák 6
Minimális T° 100 °C
típus Mások


A minőség és hatékonyság biztosítása: A gyógyszeripari és vegyipari szárítók átfogó útmutatója

A szárítók kulcsfontosságú szerepet játszanak a gyógyszer- és vegyiparban, megkönnyítve a nedvesség eltávolítását a különböző anyagokból, ami elengedhetetlen a termék stabilitásához, minőségéhez és hosszú élettartamához. Ezek a gépek fokozzák a termelékenységet, biztosítják a szabályozási előírásoknak való megfelelést, és számos folyamatot támogatnak. A különböző típusok, jellemzők és a szárítók beszerzésével kapcsolatos megfontolások megértése jelentősen javíthatja termelési képességeit. Az Exapro, a használt ipari gépek vezető online piactere, a szárítók változatos választékát kínálja, így a vállalkozások versenyképes áron juthatnak kiváló minőségű berendezésekhez.

A szárítók típusai

A szárítók különböző típusokban és konfigurációkban kaphatók, hogy megfeleljenek az egyedi ipari igényeknek. Íme’a főbb típusok áttekintése:

Folyadékágyas szárítók

A folyadékágyas szárítókat széles körben használják a gyógyszeriparban és a vegyiparban porok, granulátumok és pelletek szárítására. Úgy működnek, hogy forró levegőt vezetnek át egy perforált ágyon, ami az anyagot folyadékként viselkedővé teszi.

 • Batch fluidágyas szárítók: Kis és közepes méretű műveletekhez alkalmasak, és a szárítási körülmények pontos ellenőrzését biztosítják.
 • Folyamatos folyadékágyas szárítók: Nagyüzemi termeléshez tervezték, folyamatos szárítást biztosítanak nagy hatékonysággal és következetességgel.

Rotációs szárítók

A forgódobos szárítók egy forgó dobot használnak az anyagok forgatására, miközben forró levegő áramlik át rajtuk, hatékonyan szárítva azokat. Ezek a szárítók ideálisak ömlesztett anyagokhoz.

 • Direkt forgó szárítók: A szárítóközeg (forró levegő) közvetlenül érintkezik az anyaggal. Olyan anyagokhoz alkalmasak, amelyek magasabb hőmérsékletet is elviselnek.
 • Indirekt forgószárítók: A szárítóközeg nem érintkezik közvetlenül az anyaggal, így hőérzékeny anyagokhoz alkalmasak.

Permetszárítók

A szórásszárítókat folyékony oldatok vagy szuszpenziók száraz porokká alakítására használják a folyadék forró szárítóközegbe történő permetezésével.

 • Egyfokozatú porlasztószárítók: Egyetlen szárítókamrát használnak, ideálisak finom, egyenletes szemcseméretű porok előállításához.
 • Multifokozatú porlasztószárítók: Több szárítókamra vagy -lépcső beépítése nagyobb részecskék előállításához vagy a szárítás hatékonyságának növeléséhez.

Vákuumszárítók

A vákuumszárítók csökkentett nyomáson működnek, ami lehetővé teszi az alacsonyabb hőmérsékleten történő szárítást, ami a hőérzékeny anyagok esetében kulcsfontosságú.

 • Vákuumtálcás szárítók: Fűtött tálcákat használnak egy vákuumkamrában az anyagok szárításához. Alkalmasak nagy értékű termékek sorozatgyártására.
 • Rotációs vákuumszárítók: A vákuumszárítást keveréssel kombinálják, így hatékony szárítást biztosítanak paszták és iszapok számára.

Konikus szárítók

A kónikus szárítók anyagok szárítására, keverésére és homogenizálására szolgálnak. Kúpos edénnyel és keverővel rendelkeznek, amely biztosítja az egyenletes szárítást.

 • Standard kúpos szárítók: Porok és szemcsék szárítására alkalmasak, kíméletes kezelést és hatékony szárítást biztosítanak.
 • Nagy nyírószögű kúpos szárítók: Nagy nyírószögű keverési képességgel felszereltek, ideálisak olyan anyagokhoz, amelyek intenzív keverést igényelnek a szárítás során.

Tálcás szárítók

A tálcás szárítók több tálcát használnak az anyag egyenletes szárítás érdekében történő szétterítésére. Általában kis tételek és hőérzékeny anyagok szárítására használják őket.

 • Laboratóriumi tálcás szárítók: Alkalmasak kutatáshoz és fejlesztéshez, és kis tételek szárítási körülményeinek pontos ellenőrzését kínálják.
 • Industriális tálcás szárítók: Nagyobb méretű műveletekhez tervezték, következetes és egyenletes szárítást biztosítva különböző anyagok számára.

Főbb jellemzők és specifikációk

A szárító kiválasztásakor alapvető fontosságú, hogy figyelembe vegyük az egyes jellemzőket és specifikációkat, hogy a gép megfeleljen az Ön működési követelményeinek. A legfontosabb tényezők közé tartoznak:

Szárítási kapacitás

A szárítási kapacitás határozza meg, hogy a szárító mekkora anyagmennyiséget képes kezelni egy tételben vagy folyamatosan. Győződjön meg róla, hogy a szárító képes megfelelni az Ön termelési céljainak, akár kis tételek, akár nagyipari műveletek esetén. Az Exapro’listái részletes specifikációkat tartalmaznak a szárítási kapacitásról, így segítve Önt az igényeinek megfelelő gép megtalálásában.

Hőmérsékletszabályozás

A pontos hőmérséklet-szabályozás elengedhetetlen a szárított anyagok minőségének és stabilitásának biztosításához. Keresse a fejlett hőmérséklet-szabályozó rendszerrel rendelkező szárítókat, amelyek egyenletes és pontos hőmérséklet-szabályozást biztosítanak.

Szárítási idő

A szárítási idő kritikus fontosságú a működési hatékonyság szempontjából. A gyorsabb szárítási idő növelheti az áteresztőképességet és csökkentheti a gyártási ciklusidőt. Vegye fontolóra a fejlett szárítási technológiával rendelkező gépeket, amelyek gyors szárítást kínálnak az anyagminőség romlása nélkül.

Energiahatékonyság

Az energiahatékony gépek csökkentik az üzemeltetési költségeket és a környezetterhelést. Keresse az olyan energiatakarékos jellemzőkkel rendelkező szárítókat, mint a szigetelt kamrák, a hatékony hőcserélők és a fejlett vezérlőrendszerek az energiafogyasztás optimalizálása érdekében.

Automatizálás és vezérlés

A fejlett automatizálási és vezérlőrendszerek fokozzák a pontosságot, a következetességet és a hatékonyságot a szárítási folyamatban. Az olyan funkciók, mint a programozható beállítások, az érintőképernyős kezelőfelületek, a valós idejű felügyelet és az automatikus beállítások jelentősen növelhetik a termelékenységet és biztosíthatják az egyenletes termékminőséget. Az Exapro’platformja különböző szintű automatizálással rendelkező gépeket tartalmaz, így Ön megtalálhatja a megfelelő egyensúlyt a funkcionalitás és a könnyű használat között.

Az anyagkompatibilitás

Győződjön meg arról, hogy a szárító kompatibilis az Ön által feldolgozott anyagtípusokkal, például porokkal, granulátumokkal, folyadékokkal vagy hőérzékeny anyagokkal. Az anyagkompatibilitás sokoldalúsága fokozhatja a működési rugalmasságot.

Vezető márkák a szárítók területén

A neves márkák magasabb minőséget és jobb támogatást biztosítanak. Íme, néhány vezető márka a szárítók piacán:

 • GEA: A nagy pontosságú és innovatív szárítóiról ismert GEA robusztus megoldásokat kínál különböző gyógyszeripari és vegyipari alkalmazásokhoz.
 • Büchi: A tartós és fejlett technológiájukról ismert Büchi’szárítók népszerűek laboratóriumi és ipari környezetben.
 • Hosokawa: Nagy teljesítményű szárítók széles választékát kínálja, amelyek megbízhatóságukról és hatékonyságukról ismertek az igényes alkalmazásokban.
 • SPX FLOW: Sokoldalú szárítókat kínál, amelyeket a hatékonyság és a robusztusság jellemez, és amelyek alkalmasak nagyüzemi műveletekhez.
 • Niro: A precíziós és nagy sebességű szárításra tervezett, kiváló minőségű porlasztószárítókról ismert, amelyek ideálisak a komplex és nagy volumenű gyártáshoz.

AzExapro ezen és más neves márkák berendezéseit kínálja, így biztosítva a megbízható és jól támogatott gépekhez való hozzáférést.

A használt szárítók árazása

A használt szárítók ára széles körben változik olyan tényezők alapján, mint a kor, az állapot, a márka és a különleges jellemzők. Általában az árak néhány ezer és több százezer dollár között mozoghatnak. Például egy használt GEA fluidágyas szárító ára 20 000 és 50 000 dollár körül lehet, míg egy csúcskategóriás Büchi porlasztószárító 100 000 és 200 000 dollár között lehet. Az Exapro’piactere számos árképzési lehetőséget kínál, átláthatóságot és versenyképes ajánlatokat biztosítva a vevők számára.

Következtetés

A szárítók nélkülözhetetlen eszközök a gyógyszer- és vegyiparban, hatékony és megbízható megoldásokat kínálnak a nedvesség eltávolítására a különböző anyagokból. A szárítók különböző típusainak és a vásárláskor figyelembe veendő kulcsfontosságú tényezők megértésével a vállalkozások megalapozott döntéseket hozhatnak, amelyek javítják működési képességeiket. Az Exapro átfogó platformot kínál a kiváló minőségű használt gépek beszerzéséhez, részletes listákat és versenyképes árakat biztosítva. Akár fluidágyas szárítóra, vákuumtálcás szárítóra, forgószárítóra vagy permetezőszárítóra van szüksége, az Exapro’kiterjedt készlete és felhasználóbarát felülete megkönnyíti az Ön igényeinek megfelelő berendezések megtalálását.