Az Exapro használt párologtatók átfogó választékát kínáljuk, amelyek nélkülözhetetlenek a hatékony koncentrációs és tisztítási folyamatokhoz a gyógyszer- és vegyiparban. Ezeket a gépeket arra tervezték, hogy párologtatással távolítsák el az oldószereket az oldatokból, így biztosítva a kiváló minőségű és tiszta végtermékeket. Elpárologtatóink ára az alapmodellek €10.000-től a fejlett, nagy kapacitású egységek €200.000-ig terjed , olyan vezető márkákból, mint a Buchi, GEA, SPX Flow és De Dietrich. Mindegyik gép egyedi specifikációkkal rendelkezik, mint például a párologtatási kapacitás, típus (pl. forgó, hullófilmes, kényszerített keringetésű), hőmérséklet-szabályozás és automatizálási szint, így biztosítva, hogy megfeleljenek az Ön egyedi termelési követelményeinek.

A bepárló kiválasztásakor vegye figyelembe az olyan kulcsfontosságú tényezőket, mint a feldolgozandó anyagok típusa, a szükséges bepárlási sebesség, az energiahatékonyság, a hőmérséklet- és vákuumszabályozás pontossága és a könnyű karbantarthatóság. Ezek az elemek kulcsfontosságúak a kiváló minőségű, hatékony elpárologtatás eléréséhez, a termelési munkafolyamatok optimalizálásához és a termék konzisztenciájának biztosításához. A használt elpárologtatóinkba való befektetés nemcsak hozzáférést biztosít a csúcsberendezésekhez jelentősen csökkentett áron, hanem a tartós gépek életciklusának meghosszabbításával támogatja a fenntartható gyakorlatokat is. Bízzon az Exapro kiváló ügyfélszolgálat iránti elkötelezettségében, és találja meg a tökéletes elpárologtatót a gyógyszeripari vagy vegyipari feldolgozási műveletek javításához.

Böngéssze még ma az Exapro’listáját, hogy felfedezze a megbízható elpárologtatókat, amelyek kivételes teljesítményt és értéket nyújtanak az Ön koncentrációs és tisztítási igényeihez.

Spomasz Pleszew DUO CAA 18 Párologtató

Év:

DUO CAA 18 párologtató tej-karamell masszákhoz -egy kazán munkakapacitása: 50 dm3, V= 0,050m3 - egy kazán teljes kapacitása: 70 dm3, V = 0,070 m3 -fűtött gőz nyomáson: 8 Bar -gőzigény: 274 kg/h -teljesítményigény: 4,1 kW -keverő felső fordulatszáma: 74 fordulat/perc - a készülék kapacitása: tejtömeg: 220 kg/h, vízkaramella: 180 kg/h - az olasz Bonfigioli cég használt hajtóműves motorja. -belső köpeny …

Buchi "switzerland" Rotavapor R-300 System professional Párologtató

Év: 2019

Rotavapor R-300 rendszer professzionális Hűtővel és nyomásszivattyúval - vákuumhűtéses, hurkos rendszerrel. Komplett rendszer, extra lombikkal, 1 LT&2 LT.

BUCHI P-6 Párologtató

Év:

Műsor utáni eszköz. Tartalmazza az üveg kondenzátort, a vevőt, az üveg téglalapot, a kondenzátort a vevővel összekötő fémkapcsot, a Multivapor P-6-ot a kondenzátorral összekötő tömlőt, 60 ml-es csövek készletét kupakokkal és szeptumokkal. A rendszer nem tartalmazza a hűtőállványt és a vákuumszivattyút.

Infitek RD-400 Párologtató

Év:

Az elpárologtató tartalmazza: üveghűtő, desztilláló lombik és 1L-es vevő, elektronikus vákuumszabályozó. A rotációs elpárologtató a minták koncentrálására és elpárologtatására szolgáló készülék. Lehetővé teszi kis és nagy mennyiségű oldószer gyors desztillációját. A desztilláció hatékonyságát a bepárló megfelelő kialakítása, a csökkentett nyomás alkalmazása és a desztilláló lombik forgatása növeli. Különböző mennyiségű oldatok bepárlására a kutatás számos szakaszában szükség van, kezdve például a …

ECO ICE-54-D06 Párologtató

Év: 2021

ECO ICE-54-D06 párologtató 2021-es év két köbméteres elpárologtató új , eredeti csomagolásban Ár egységenként

Buchi R-300

Év: 2022

Rotavapor komplett hengerrel és vákuumszivattyúval. Gyakorlatilag új gép, használati idő 8 óra.

Buchi R-210 Párologtató

Év: 2014

Használt Buchi vákuum elpárologtató modell Rotavapor R-210. Építés éve 2014. Vízfürdő: 20-95°C Lombik űrtartalma: 50-4000 ml Felszereltsége: vákuum szabályzó, vákuumszivattyú, radiátor, termosztát.

Confitrac sprl CDS-161205

Év: 2017

Gyártó : Confitrac sprl Modell: CDS-161205 Év : 2017 Típus : Légfrissítő Állapot : új, soha nem használt. A telepítés a következőkből áll: - Két vízszintes rekeszre osztott, sekély ágyú, vízszintes hengeres dezodoráló, amelyet két támasz tart, és amely lehetőséget biztosít 250 kg kezelésre egy rekeszben vagy 500 kg kezelésére két rekeszben. - Egy vízszintes puffertartály, amely egy termék be- …

Buchi Rotavapor R-210

Év: 2014

Használt Buchi vákuum elpárologtató modell Rotavapor R-210. Építés éve 2014. Vízfürdő: 20-95°C Lombik űrtartalma: 50-4000 ml Felszereltsége: vákuum szabályzó, vákuumszivattyú, hűtő, termosztát.

Leybold Sputter Univex 450 B

Év:

Méretek: 1400 x 1200 H 2250mm Elektromos szekrény: 600 x 800 H 1850 mm Vezérlő: SIMATIC C7-634

Lanphan R-1010

Év: 2017

Lanphan Model R-1010, 110V, 10L, Solvent Pro sorozat. Nem használt, még dobozában. Új Állapot.

Corning 50L

Év:

Forgó párologtató Corning 50 literes lombikkal A Corning (Egyesült Királyság) használt rotációs filmpárologtatója. Az elpárologtató 50 l-es forgó párologtatóval rendelkezik, állítható fordulatszámú hajtóművel és 0,37 kW, 1425 ford./perc, 380 V, 50 Hz motorral. Ex design (EExdIIBT4). A lombik felmelegítése a fürdőtartályban lévő tekercs segítségével – használható gőzön, olajon vagy vízen. A fürdő magassága hidraulikusan állítható kézi szivattyúval. A gép két …

Heidolph Hei-VAP Core G3 ML Packages plus

Év:

Heidolph Hei-VAP Core G3 ML csomagok plusz Heidolph Outlet hangszer*. 12 hónap garancia. *A Heidolph Outlet hangszer túlzsúfolt tétel, visszaküldés, demó hangszer stb. Heidolph által ellenőrzött és 100%-ban működőképes állapotban vannak. Az enyhe optikai hibáknak köszönhetően jelentős megtakarítások érhetők el. Komplett készlet Heidolph G3 üvegkészlettel szállítási terjedelem: Hei-VAP Core ML G3, Rotációs elpárologtató motoros emeléssel és függőleges üvegárukészlettel G3 Hei-VAC …

Luwa LN0200

Év: 1981

Fizikai méret: 8 m magas x 2,4 m x 2,8 m Luwa 2007/57 – 1981 Belső térfogata 280 liter Kabát térfogata 26 liter

TOURNAIRE Colonne de rectification ATEX

Év: 2015

Évjárat: 2015 - Telepítés ATEX 3G IIBT4, beépítésen belül: 1G zóna Üzemmód: folyamatos - kötegelt - félköteles. Nyomás: Vákuum alatt - 3 barg max A kazán mérete: 50 liter (lehetséges, hogy 200 liter) Áramlási sebesség: Körülbelül 180 kg/óra víz/etanol keverék (90/10) betáplálása atmoszférikus nyomáson 5-ös visszafolyató sebességgel. Elméleti tálcák száma: 20 --> Lehetséges etetés 3 pontban: 4 db strukturált csomagolóágy, …

PEFA Spomasz CKA22

Év: 1977

Bogrács töltelék főzéséhez PEFA Spomasz CKA22 Üzemi nyomás: 8 at Gőzfogyasztás: ~ 95 kg/h Teljes űrtartalom: 220L Űrtartalom: 150L Keverő hajtás: 1,5 kW Keverő forgása: ~ 40 ford./perc Termelékenység: 2000-2500 kg / 8h Egy ciklus ideje: 23-35 perc Elektromos fűtés Gyári szám: 166 Gyártási év: 1977 CPA39 szivattyút tartalmaz A készülék méretei: 1550x1150x2300 Súly: ~ 860 kg Rendelkezésre álló mennyiség: …


Frimetal MRL-700-E

Év: 2001

Falfestmény Frimetal párologtató 2001-től üzemel, kondenzációs egységgel és elektromos panellel

Steroglass Strike 202

Év:

LEÍRÁS: Forgó párologtató, Steroglass Tools márka, 202-es modell. FELHASZNÁLÁSI ÁGAZATOK: Gyógyszeripari, vegyipari, kozmetikai, élelmiszeripari, diétás, orvosi eszközök, gyártás. FŐBB JELLEMZŐI: A Strike 202 rotációs elpárologtató ergonomikus kialakításának köszönhetően egyesíti a funkcionális jellemzőket és a magas szintű teljesítményt. A Strike 202-t úgy tervezték, hogy megfeleljen a gépgyártásra és az elektromágneses kompatibilitásra vonatkozó irányelveknek megfelelő biztonsági követelményeknek. Az új rotációs elpárologtatót kompakt …


A hatékonyság és a tisztaság növelése: A gyógyszer- és vegyiparban használt elpárologtatók átfogó útmutatója

A párologtatók a gyógyszer- és vegyiparban kritikus fontosságú alkatrészek, amelyek létfontosságú szerepet játszanak az oldatok koncentrálásában, az anyagok tisztításában és az oldószerek visszanyerésében. Ezek a gépek számos alkalmazásban nélkülözhetetlenek, a nagy tisztaságú vegyi anyagok előállításától kezdve a gyógyszeripari készítmények koncentrálásáig. A különböző típusok, jellemzők és a párologtatók beszerzésével kapcsolatos megfontolások megértése jelentősen javíthatja termelési képességeit. Az Exapro, a használt ipari gépek vezető online piactere, a párologtatók változatos választékát kínálja, így a vállalkozások versenyképes áron juthatnak kiváló minőségű berendezésekhez.

A párologtatók típusai

A párologtatók különböző típusok és konfigurációk léteznek, hogy megfeleljenek az egyedi ipari igényeknek. Íme’a főbb típusok áttekintése:

Hullófilmes elpárologtatók

A bukófilmes elpárologtatókat alacsony viszkozitású oldatok koncentrálására használják. Úgy működnek, hogy a folyadékot egy függőleges felületen osztják el, ahol vékony filmet képez, és lefelé haladva elpárolog.

 • Egyszeres hatású hullófilmes elpárologtatók: Olyan alkalmazásokhoz alkalmasak, ahol az energiahatékonyság nem elsődleges szempont.
 • Multiple-Effect Falling Film Párologtatók: Több fokozatot használnak a gőzből származó energia újrafelhasználására, jelentősen javítva az energiahatékonyságot.

Felszálló filmes elpárologtatók

A felszálló filmes elpárologtatók hőt használnak arra, hogy a függőleges csövek falán emelkedő folyadékfilmet hozzanak létre, amelynek hatására a folyadék felfelé haladva elpárolog. Alacsony és közepes viszkozitású oldatokhoz alkalmasak.

 • Egyszeres hatású emelkedőfilmes elpárologtatók: Ideálisak egyszerű koncentrálási feladatokhoz.
 • Multiple-Effect Rising Film Evaporátorok: Fokozzák az energiahatékonyságot a gőz újrafelhasználásához használt többfokozatú gőzökkel.

Kényszeres keringetésű elpárologtatók

A kényszerített keringetésű elpárologtatók szivattyúkkal keringetik a folyadékot a hőcserélőn keresztül, így alkalmasak viszkózus oldatok és szennyeződésre hajlamos anyagok esetén.

 • Standard kényszerített keringetésű elpárologtatók: Általános célú alkalmazásokhoz használatosak.
 • Nagy teljesítményű kényszerített keringetésű elpárologtatók: Nagy viszkozitású vagy hőérzékeny anyagokhoz tervezték.

Vékonyfilmes elpárologtatók

A vékonyfilmes elpárologtatók hőérzékeny anyagok koncentrálására szolgálnak. Vékony folyadékfilmet hoznak létre egy fűtött felületen, amely lehetővé teszi a gyors elpárolgást minimális hőromlás mellett.

 • Standard vékonyréteg-párologtatók: Alkalmazások széles körére alkalmasak, beleértve a gyógyszereket és a vegyszereket is.
 • Nagyvákuumos vékonyréteg-párologtatók: Magas vákuumfeltételek mellett működnek a forráspont csökkentése érdekében, ideálisak hőérzékeny anyagokhoz.

Törlőfilmes elpárologtatók

A letörölt filmes elpárologtatók mechanikus törlőkkel vékony filmréteggé terítik a folyadékot a fűtött felületen, ezzel fokozva a hőátadást és az elpárolgás hatékonyságát. Alkalmasak nagy viszkozitású és hőérzékeny anyagokhoz.

 • Standard törlőfilmes párologtatók: Különböző ipari alkalmazásokban használják, beleértve a vegyipari és gyógyszeripari feldolgozást is.
 • Nagy teljesítményű törlőfilmes elpárologtatók: Pontos szabályozást és nagy hatékonyságot igénylő, igényes alkalmazásokhoz tervezték.

Főbb jellemzők és specifikációk

A párologtató kiválasztásakor alapvető fontosságú, hogy figyelembe vegyük az egyes jellemzőket és specifikációkat, hogy a gép megfeleljen az Ön működési követelményeinek. A legfontosabb tényezők közé tartoznak:

Kapacitás és áteresztőképesség

A kapacitás és az áteresztőképesség határozza meg, hogy az elpárologtató milyen mennyiségű anyagot képes feldolgozni egy adott időn belül. Győződjön meg arról, hogy az elpárologtató képes megfelelni a termelési céloknak, akár kis tételek, akár nagyipari műveletek esetén. Az Exapro’listái részletes specifikációkat tartalmaznak a kapacitásról és az áteresztőképességről, így segítve Önt az igényeinek megfelelő gép kiválasztásában.

Energiahatékonyság

Az energiahatékonyság kritikus fontosságú a működési költségek és a környezeti hatások csökkentése szempontjából. Keresse az olyan tulajdonságokkal rendelkező elpárologtatókat, mint a több hatásfokozatú fokozatok, hővisszanyerő rendszerek és fejlett vezérlőrendszerek az energiafelhasználás optimalizálása érdekében.

Az anyagok kompatibilitása

Győződjön meg arról, hogy az elpárologtató kompatibilis az Ön által feldolgozott anyagtípusokkal, beleértve azok kémiai tulajdonságait és hőérzékenységét. Az építőanyagokat, mint például a rozsdamentes acél vagy a speciális ötvözetek, az anyagok maró- és reakcióképessége alapján kell kiválasztani.

Hőmérséklet- és nyomástartomány

A párologtató hőmérséklet- és nyomástartományának meg kell felelnie a folyamatok követelményeinek. A magas vákuum- és alacsony hőmérsékletű képességek elengedhetetlenek a hőérzékeny anyagok feldolgozásához, míg a nagynyomású képességek bizonyos kémiai reakciókhoz szükségesek.

Automatizálás és vezérlés

A fejlett automatizálási és vezérlőrendszerek fokozzák a precizitást, a következetességet és a hatékonyságot a párologtatási folyamatokban. Az olyan funkciók, mint a programozható beállítások, az érintőképernyős kezelőfelületek, a valós idejű felügyelet és az automatikus beállítások jelentősen növelhetik a termelékenységet és biztosíthatják az egyenletes termékminőséget.

Karbantartás és tisztíthatóság

A párologtató kialakításának meg kell könnyítenie a könnyű karbantartást és tisztítást az állásidő és az üzemeltetési költségek csökkentése érdekében. Vegye figyelembe az olyan funkciókat, mint a helyben tisztítható (CIP) rendszerek és a könnyen hozzáférhető alkatrészek.

Vezető márkák a párologtatók terén

A neves márkák magasabb minőséget és jobb támogatást biztosítanak. Íme néhány vezető márka az elpárologtatók piacán:

 • Büchi: A nagy pontosságú és innovatív elpárologtatóiról ismert Büchi robusztus megoldásokat kínál, amelyek alkalmasak különböző gyógyszeripari és vegyipari alkalmazásokhoz.
 • GEA: A tartós és fejlett technológiájukról ismert GEA’elpárologtatói népszerűek az ipari szektorban.
 • SPX FLOW: Nagy teljesítményű elpárologtatók választékát kínálja, amelyek megbízhatóságukról és hatékonyságukról ismertek az igényes alkalmazásokban.
 • Pfaudler: Sokoldalú elpárologtatókat kínál, amelyeket hatékonyság és robusztusság jellemez, és amelyek alkalmasak nagyüzemi műveletekhez.
 • Luwa: A precíziós és nagy sebességű elpárologtatásra tervezett, kiváló minőségű elpárologtatóiról ismert, amelyek ideálisak a komplex és nagy volumenű gyártáshoz.

AzExapro ezen és más neves márkák berendezéseit kínálja, így biztosítva a megbízható és jól támogatott gépekhez való hozzáférést.

A használt elpárologtatók árazása

A használt elpárologtatók ára széles skálán mozog olyan tényezők alapján, mint a kor, az állapot, a márka és az egyedi jellemzők. Általában az árak néhány ezer és több százezer dollár között mozoghatnak. Például egy használt Büchi vékonyfilmes elpárologtató ára 20 000 és 50 000 dollár között lehet, míg egy csúcskategóriás GEA többszörös hatású elpárologtató ára 100 000 és 300 000 dollár között lehet. Az Exapro’piactere számos árképzési lehetőséget kínál, átláthatóságot és versenyképes ajánlatokat biztosítva a vevők számára.

Következtetés

A párologtatók a gyógyszeripar és a vegyipar alapvető eszközei, amelyek hatékony és megbízható megoldásokat kínálnak az anyagok koncentrálásához, tisztításához és visszanyeréséhez. Az elpárologtatók különböző típusainak és a vásárláskor figyelembe veendő kulcsfontosságú tényezők megértésével a vállalkozások megalapozott döntéseket hozhatnak, amelyek növelik működési képességeiket. Az Exapro átfogó platformot kínál a kiváló minőségű használt gépek beszerzéséhez, részletes listákat és versenyképes árakat biztosítva. Legyen szó akár hullófilmes elpárologtatóról, kényszerített keringetésű elpárologtatóról, vékonyfilmes elpárologtatóról vagy töröltfilmes elpárologtatóról, az Exapro’kiterjedt leltára és felhasználóbarát felülete megkönnyíti a megfelelő berendezés megtalálását az Ön elpárologtatási igényeihez.