Használt papírtekercselők 68


Az Exapro, a használt ipari gépek piaca, a papírtekercselők változatos választékával büszkélkedhet, amelyek a különféle iparágak dinamikus igényeihez igazodnak. Ezek a gépek kulcsszerepet játszanak a nyomtatási, csomagolási és papírgyártási ágazatban, segítve a vállalkozásokat a papírtekercsek átméretezésében és visszatekerésében az optimális termelékenység érdekében.

A mérnöki tudásukról ismert híres gyártók, mint például a Valmet, Voith és Jagenberg, gyakran szerepelnek az Exapro oldalán. A platform biztosítja, hogy még a használt gépek is megfeleljenek a minőségi és működési szabványoknak, átlátható, hatékony kereskedési élményt kínálva az eladóknak és a vásárlóknak egyaránt.

Ezeknek a nélkülözhetetlen eszközöknek az ára általában 15 000 és 55 000 euró között mozog, és olyan tényezők befolyásolják, mint a gép kora, a márka hírneve, az üzemidő és a mellékelt szolgáltatások. Akár pénztárcabarát megoldást, akár csúcskategóriás modellt keres, az Exapro számos választási lehetőséget kínál a különféle igényekhez.

A vállalkozások számára az Exapro-n keresztül történő vásárlás nemcsak a költséghatékonyságot, hanem a kipróbált és bevált gépek megbízhatóságát is biztosítja. A nagyra becsült gyártók gépei által biztosított további garanciákkal az Exapro a legjobb platform azok számára, akik a használt papírtekercselők világába merészkednek.

Strecker-Bruderhaus - papírtekercselő

Év: 1974

Munkaszélesség 1600 mm
Anyag típusa Papír

Használt Horizon SMSL - 100 papírtekercselő

Év: 2017

Munkaszélesség  mm
Anyag típusa Papír

Alpha III

Év: 2008

Munkaszélesség 1050 mmGrafotronic SR2 Vágószerszám

Év: 2017

Grafotronic visszacsévélő és vágógép. Gyártási év 2017  Intelligens letekercselő rendszer 750 mm-es tekercsekhez, 76 mm-es orsóátmérővel, aktív fékrendszerrel, anyag vége jelzéssel a gép szabályozott kioldásához és leállításához  elektronikus szalagvezetés ultrahangos érzékelővel, állítható vágóasztallal és beépített sorkapocslécekkel  nip hajtás 4E kör alakú vágórendszerrel, 6 késkészlettel  9 db borotvakés készlet  Szervohajtású felcsévélő egység 600 mm-es tekercsekhez, állítható …

CMG CMG 55/30 papírtekercselő

Év: 1998

Munkaszélesség 1000 mm
Anyag típusa Műanyag fólia

Giese/Finaw meccanica RIBOBINATRICE

Év: 2008

Munkaszélesség 2400 mm

Elsner V4/30 Folyamatos feltekercselőgép

Év: 1994

Munkaszélesség 760 mm
Anyag típusa Papír

9 000 EUR

Termék megtekintése

GB Egyesült Királyság


ABG OMEGA SR270 hasító/újracsévélő gép

Év: 2007

Munkaszélesség 270 mm


Rotoflex VLI 330 papírtekercselő

Év: 1996

Munkaszélesség 330 mm
Anyag típusa Egyéb

Használt Goebel Practica 4 (1979) Jó üzlet

Év: 1979

Munkaszélesség 1350 mm
Anyag típusa Papír

BIMEC STA-61 papírtekercselő Jó üzlet

Év: 1995

1. sz. vágó- és tekercselőgép tartozékokkal BIMEC márka, STA-61 modell, 380 voltos, elektromos panel és digitális vezérlőpanel


La Meccanica TRLA 1350 Till roll/ATM tekercs vágó és gyártó gép

Év: 2018

Till roll/ATM tekercs vágó és gyártó gép. Automatikus behúzás, keresztvágás, ragasztás és tekercsvég jelölés. A tekercseket visszatekerjük, majd egy szállítószalagra lökjük ki, amely megtöri és lenyomja a tekercseket, mielőtt egy kör alakú csomagolóasztalra kilökődik. La Meccanica magtöltő berendezés. Magába foglalja... 57 mm-es és 79 mm-es előre beállított tengelyek 12 mm-es, 17,4 mm-es és 25,4 mm-es visszacsévélő tengelyek

MAXSON lefejtő 1700mm

Év: 1997

Munkaszélesség 1700 mm
Anyag típusa Papír

12 000 EUR

Termék megtekintése

BA Bosznia és HercegovinaAtlas Titan SR6 W/ Perf papírtekercselő

Év: 1999

Munkaszélesség 1600 mm

1990 SHM 1450 HS tekercsből lapvágó gép

Év: 1990

Munkaszélesség 1450 mm


Az Exapro útmutatója a használt papírtekercsekhez a nyomtatógépek kategóriában

A nyomtatás és a kiadók hatalmas színterén a technológiai fejlődés számos gépet hozott magával. Ezek a gépek nemcsak a gyártási folyamat hatékonyságát növelik, hanem pontosságot és kiváló minőségű eredményeket is ígérnek. Az egyik ilyen nélkülözhetetlen gép a nyomtatás területén a papírtekercs.

A papírtekercselő egy mechanikus eszköz, amelyet a nyomdaiparban papír vagy más szalaganyagok tekercselésére és visszatekerésére használnak. Elsődleges célja a nagy papírtekercsek kezelhető és további feldolgozásra vagy nyomtatásra alkalmas méretűre alakítása. Ez a berendezés biztosítja a papír sima és egyenletes tekercselését, megakadályozva a papír gyűrődését és károsodását. Mivel a papír a nyomdaipar egyik kritikus összetevője, megfelelő kezelése biztosítja a további folyamatok zökkenőmentességét.

Miért válassza az Exapro-t?

A használt ipari gépek piacán való navigálás ijesztő lehet, de az Exapro leegyszerűsíti ezt a feladatot. A használt gépek természeténél fogva a vadonatúj berendezések árának töredékéért kerülnek. De az Exaproval nem csak gépeket szerez; minőségi garanciát kap. Használt papírtekercselőink választéka megőrzi élettartamuk nagy részét, lehetővé téve, hogy megalapozott és megtérülő befektetést hajtson végre. 

Az Exapro esetében a használt papírtekercselők árkategóriája a nyomtatógépek kategóriájában általában 15 000 és 55 000 euró közé esik. Legyen Ön egy induló vállalkozás, aki költséghatékony megoldást keres, vagy egy bejáratott entitás, amely frissítésre törekszik, a változatos árkategória az igények széles spektrumát szolgálja ki.

Az Exapronál megértjük a megbízható gépek fontosságát. Platformunk papírtekercselők széles választékát kínálja, amelyek mindegyikét a működési hatékonyság érdekében ellenőrizték. Gondoskodunk arról, hogy a megvásárolt gépek ne csak költséghatékonyak legyenek, hanem megbízhatóak és működőképesek is legyenek.

Az Exapro kiterjedt hálózata kontinenseket ölel fel, és használt ipari gépek széles választékát kínálja az eladóktól szerte a világon. Ez a széles választék rugalmasságot biztosít a működési igényeinek és költségvetésének leginkább megfelelő gépek kiválasztásában.

Attól a pillanattól kezdve, hogy érdeklődését fejezi ki egy gép iránt, egészen addig, amíg azt az Ön létesítményében beszerelik, az Exapro veled van. Elkötelezett csapatunk mindenben segít a műszaki kérdésektől a logisztikáig, ezzel biztosítva a problémamentes vásárlási élményt.

A használt gépek vásárlása hozzájárul a fenntarthatósághoz. Ahelyett, hogy eldobnánk a még jelentős élettartammal rendelkező gépeket, az Exapro-hoz hasonló platformon történő értékesítésük biztosítja, hogy ezeket az erőforrásokat hatékonyan használják fel, csökkentve a pazarlást és elősegítve a körkörös gazdaságot.

A nyomdaiparban dolgozó szakemberek számára a papírtekercselő kulcsfontosságú a műveletek egyszerűsítéséhez. Ha az Exapro használt gépeket választják, a vállalkozások nemcsak gazdaságilag megalapozott döntést hoznak, hanem hozzájárulnak egy fenntarthatóbb jövőhöz is. Tehát, ha használt papírtekercselőt vagy bármilyen más nyomtatógépet keres, bízzon az Exaproban, hogy minőséget, támogatást és értéket biztosít.

 

A papírtekercselők fő előnyei 

A használt papírtekercselők számos előnnyel járnak a vállalkozások számára, különösen, ha figyelembe vesszük a nyomda- és papíripar igényeit. Íme a használt papírtekercselők választásának fő előnyei:

Költséghatékony: A használt papírtekercselők vásárlása jelentős megtakarítást eredményezhet a vadonatúj gépek vásárlásához képest. Ez különösen előnyös a szűkös költségvetéssel működő vállalkozások vagy a kezdeti költségek minimalizálására törekvő induló vállalkozások számára.

Amortizáció: Az új gépek a kezdeti években gyorsan leértékelődnek. Egy használt gép megvásárlásával a vállalkozások elkerülhetik a legmeredekebb amortizációs görbét, így biztosítva az idő múlásával jobb értékmegőrzést.

Gyors beállítás: A használt papírtekercselők gyakran előre konfigurálva vannak, és tartalmazhatják a szükséges szerszámokat vagy tartozékokat. Ez gyorsabb beállítási időt eredményezhet a vadonatúj gépekhez képest, amelyek kalibrálást vagy kiegészítő eszközökbe való további befektetést igényelhetnek.

Megbízhatóság: Egy használt gép már üzemben volt, ami bizonyítja működőképességét és megbízhatóságát. Ha jól karbantartják, ezek a gépek egyenletes teljesítményt nyújtanak, anélkül, hogy az új gépekkel időnként felmerülő fogzási problémákat okoznák.

Környezetbarát: A használt gépek vásárlásával a vállalkozások hozzájárulnak a hulladék csökkentéséhez és a körforgásos gazdaság előmozdításához. Ahelyett, hogy egy gépet a kezdeti életciklusa után kidobnának, új életet kap, csökkentve az új gép gyártásával járó környezeti hatást.

Elérhetőség: A használt gépek beszerzésének átfutási ideje általában sokkal rövidebb, mint az új berendezéseké. Míg egy új gép hetekig vagy akár hónapokig is várhat, különösen, ha egyedi funkciókról van szó, a használt berendezések általában készen állnak az azonnali szállításra és telepítésre.

Bevált technológia: A használt gépekkel a vállalkozások gyakran olyan technológiát kapnak, amelyet már teszteltek a valós világban. Ez előnyt jelenthet az újonnan kiadott modellekkel szemben, amelyekben előfordulhatnak még feltáratlan hibák, vagy javításra van szükség.

Rugalmas választás: A használt gépek piaca gyakran szélesebb választékot kínál a márkák, modellek és konfigurációk tekintetében. Ez rugalmasságot biztosít a vállalkozások számára, hogy olyan gépet válasszanak, amely tökéletesen megfelel az igényeiknek.

Lehetőség a rövid távú használatra: azoknak a vállalkozásoknak, amelyek egy adott rövid távú projekthez papírtekercselőt igényelnek, egy használt gép vásárlása pénzügyileg ésszerűbb, mint egy vadonatúj gépbe fektetni.

Képzés és ismeretség: Ha egy vállalkozás egy meglévő gépet fejleszt vagy cserél egy hasonló használt modellre, a kezelők tanulási görbéje kevésbé meredek lehet. Lehet, hogy már ismerik a működését, csökkentve az edzési időt.

Noha a vadonatúj gépek vonzereje tagadhatatlan, a használt papírtekercselők rengeteg előnnyel járnak, különösen a költségek, a megbízhatóság és a környezetvédelmi szempontok tekintetében. Sok vállalkozás számára életképes és vonzó alternatívát jelentenek az új berendezésekkel szemben.

 

A papírtekercselők fő gépparaméterei 

Amikor papírtekercselőket vásárol vagy ad el egy olyan piacon, mint az Exapro, a legfontosabb gépparaméterek ismerete elengedhetetlen ahhoz, hogy a gép megfeleljen a működési követelményeknek, és hogy a potenciális vásárlók ellássák a szükséges részleteket. Itt vannak a főbb gépparaméterek, amelyeket figyelembe kell venni:

Maximális webszélesség: Ez határozza meg a papír- vagy anyagtekercs maximális szélességét, amelyet a gép kezelni tud. Kulcsfontosságú annak biztosításához, hogy a csévélő kompatibilis legyen a művelet során használt papírtekercs méretével.

Maximális és minimális tekercsátmérő: jelzi a tekercsméretek tartományát, amelyet a csévélő képes befogadni. Ez magában foglalja mind a bemeneti tekercset (gyakran "szülőtekercsnek" nevezik), mind a tekercseket.

Magméret: Ez a papírtekercs belső átmérőjére vonatkozik. Létfontosságú annak biztosítása, hogy a csévélő kompatibilis legyen a működése során használt magokkal.

Tekercselési sebesség: Az a maximális sebesség, amellyel a gép a papírt feltekerheti, a termelékenység kulcsfontosságú mérőszáma. Ez elengedhetetlen annak felméréséhez, hogy a csévélő milyen gyorsan képes az anyagot feldolgozni.

Tekercselés típusa: Különböző típusú tekercselés létezik, mint például a középső tekercselés, a felületi tekercselés és a középső felületi tekercselés. A választás az alkalmazástól és a kívánt tekercsminőségtől függ.

Tension Control: A gép azon képessége, hogy egyenletes feszültséget tartson fenn a tekercselési folyamat során, hatással van a kész tekercsek minőségére.

Vágási képességek: Egyes csévélőgépek hasítóegységekkel vannak felszerelve, amelyek lehetővé teszik a papírszalag hosszirányú vágását a tekercselési folyamat során, így több keskenyebb tekercset is előállítanak. Fontosak a vágók típusának (például borotva, nyíró vagy karcoló) és állíthatóságuk részletei.

Meghajtórendszer: A motorral kapcsolatos részletek, legyen szó közvetlen hajtásról, szíjhajtásról vagy más mechanizmusokról, hatással lehetnek a gép hatékonyságára és karbantartási követelményeire.

Anyagkompatibilitás: Bár elsősorban papírhoz használják, egyes csévélők más anyagokat is képesek kezelni, például fóliákat, fóliákat vagy szöveteket. Elengedhetetlen, hogy tudjuk, milyen anyagokkal kompatibilis a csévélő.

Üzemidő: Csakúgy, mint egy autó futásteljesítménye, az üzemórák száma is betekintést nyújthat a gép esetleges elhasználódásába.

Vezérlőrendszer: A gép vezérlőrendszerével kapcsolatos információk, legyen az kézi, félautomata vagy teljesen automatizált, valamint a programozható logikai vezérlők (PLC) vagy interfészek részletei döntőek lehetnek. 

Biztonsági funkciók: Az olyan funkciók, mint a vészleállítók, a biztonsági burkolatok és a fékrendszerek, biztosítják a biztonságos működést, és sok vásárló számára döntő tényező lehet.

Kiegészítő berendezések: A további felszerelések vagy funkciók, például az élszegély-eltávolító rendszerek vagy az ellenőrző kamerák adatai hozzáadott értéket jelenthetnek a géphez.

Karbantartási és szervizelési feljegyzések: A jól karbantartott gép egyértelmű szerviztörténettel magasabb árat írhat elő, és megnyugvást jelenthet a potenciális vásárlóknak.

E paraméterek figyelembevétele az Exapro-hoz hasonló piacon történő vásárláskor vagy eladáskor átláthatóságot biztosít, segít a megfelelő ár meghatározásában, valamint biztosítja, hogy a vevők és az eladók zökkenőmentesen bonyolítsák le a tranzakciókat.

 

Felhasználási terület

A papírtekercselők felhasználási területe kiterjedt és változatos. Ezeknek az alkalmazásoknak a megértése kiemelten fontos a potenciális vásárlók és eladók számára olyan platformokon, mint az Exapro, mivel egyértelművé teszi a gép lehetséges funkcióit és azt, hogy hol lehet a legjobban alkalmazni. Íme a gépek elsődleges felhasználási területeinek lebontása:

Nyomdaipar: A papírtekercselők döntő szerepet játszanak a nyomtatási területen. A nyomtatási folyamat előtt és után előfordulhat, hogy a papírtekercseket át kell méretezni vagy vissza kell tekercselni, hogy készen álljanak az olyan további lépésekre, mint a vágás vagy kötözés. Például egy nagy példányszámú nyomtatás után egy papírtekercselőt lehet használni a tekercsek szállításra vagy tárolásra való előkészítésére.

Csomagolóipar: Sok csomagolóanyag, például csomagolópapír, fólia vagy műanyag fólia tekercs formájában érkezik. A papírtekercselők segítségével átméretezhetők ezek a tekercsek, vagy előkészíthetők különféle csomagolási alkalmazásokhoz.

Papírgyártás: A papírgyárak a papírellátási lánc legelején csévélőgépeket használnak a frissen előállított papír nagy tekercseinek elkészítésére, amelyeket kezelhetőbb méretekre osztanak szét a forgalmazás vagy a további feldolgozás céljából. 

Címke- és matricagyártás: Az öntapadó címkék vagy matricák gyártása gyakran nagy tekercseket foglal magában. A tekercsek segíthetnek a különböző gyártási követelményeknek megfelelő méretű tekercsek beállításában.

Fólia- és fóliagyártás: A papíron kívül a tekercselőket műanyag fóliák, fémfóliák és más tekercsalapú anyagok gyártásához is használják. Kulcsfontosságúak lehetnek olyan tekercsek előállításához, amelyek megfelelnek a későbbi feldolgozási vagy csomagolási lépések követelményeinek.

Textilipar: Míg a „papír” felhúzógépek elsősorban a papírhoz köthetők, hasonló gépeket használnak a textiliparban. Segítenek a szövetek vagy cérnák tekercselésében, biztosítva, hogy készen álljanak az olyan használatra, mint a szövés, festés vagy varrás.

Szalag- és ragasztótermékek: Az irodai, ipari vagy orvosi felhasználásra szánt szalagokat gyártó iparágak tekercselőket alkalmaznak az ilyen ragasztótermékek tekercseinek elkészítéséhez.

Speciális papírok és anyagok: idetartozhatnak háttérképek, dekorációs papírok vagy bizonyos iparágakban használt műszaki papírok. A tekercsek segítenek beállítani ezeket a tekercseket a tervezett alkalmazásnak megfelelő méretre.

Az Exapro eladói számára a papírtekercselők különféle felhasználási területeinek megértése segíthet a gépek szélesebb közönség számára történő marketingjében, és kiemelheti az egyes ágazatokhoz kapcsolódó sajátosságokat. Ezzel szemben a vásárlók számára ezeknek az alkalmazásoknak a felismerése biztosítja, hogy a működési szükségleteikhez szabott gépet válasszanak, így biztosítva a termelési folyamatokba való hatékony integrációt.

 

A papírtekercselők fő gyártói

Számos jó hírű papírtekercselő gyártó létezik, amelyek minőségükről és megbízhatóságukról ismertek. Ha olyan piacon böngészik, mint az Exapro, akkor az alábbi jól ismert márkák gépeivel találkozhat:

Valmet: A papír- és cellulózipar jelentős neve, a Valmet gépek széles választékát kínálja, beleértve a papírtekercselőket is.

Voith: Ez a német vállalat nagy múltra tekint vissza a papírgyártási szektorban, és széles termékpalettája között kiváló minőségű tekercselőgépeket kínál.

Jagenberg: A papíripari gépipar másik jelentős neve, a Jagenberg fejlett tekercselési és hasítási megoldásairól ismert.

Goebel: A Goebel több évtizedes örökségével innovatív szeletelő-visszatekercselőket és más, különböző iparágakra szabott tekercselési megoldásokat kínál.

Pasaban: A papír- és kartonipar gépeinek tervezésére és gyártására specializálódott Pasaban megbízható csévélőket kínál felszerelései között.

Parkinson Technologies: Dusenbery® Márka, a Parkinson Technologies nagy teljesítményű vágófeltekercselőket biztosít az átalakítóknak és a gyártóknak.

Tidland: A Maxcess márka, a Tidland tekercselési és hasítási megoldásokat kínál, beleértve a visszatekercselőket és a feszültségszabályozó rendszereket.

Atlas Converting: A globális hatókörrel rendelkező Atlas Converting a szeletelő visszatekercselési technológiára specializálódott, és számos alkalmazáshoz kínál csévélőket.

Küsters: A hengerlési és tekercselési technológia terén szerzett szakértelméről ismert Küsters a papír- és textilipar speciális igényeire szabott megoldásokat kínál.

Mario Cotta: A Mario Cotta a hasítási megoldások terén ismert név, a különféle alkalmazásokhoz megfelelő csévélőket kínál.

Ez csak néhány a vezető gyártók közül, amelyekkel az Exaprohoz hasonló platformokon találkozhat. Minden márka különböző jellemzőkkel és képességekkel rendelkező modelleket kínál. Akár vevő, akár eladó, ezeknek a gyártóknak a hírnevének és specialitásainak ismerete nagyban segíthet a megalapozott döntések meghozatalában a piacon.