Az Exapro, a használt ipari gépek kiváló piaca, számos lyukasztó- és rágcsálógépet kínál különféle iparágakhoz, az autóipartól a repülőgépiparig. A pontosságukról és hatékonyságukról híres gépek leegyszerűsítik a lemezfeldolgozást, és gyorsan elkészítik a bonyolult formákat és mintákat. A kulcsfontosságú gyártók, például az Amada, a Trumpf és a Salvagnini, többek között, gyakran felsorakoztatják a felszereléseiket, így biztosítva, hogy a vásárlók kiváló minőségű gépekhez jussanak.

A potenciális vásárlók számára kulcsfontosságú tényező a gép paraméterei. A lyukasztóerőtől a munkaterületen át a CNC-vezérlőkig ezek a mutatók biztosítják a kompatibilitást a gyártási igényekkel. Míg az Exapro a lehetőségek széles skáláját kínálja, ezeknek a gépeknek az ára túlnyomórészt 10 000 és 39 000 euró közé esik, ami egyensúlyt kínál a minőség és az érték között.

Legyen szó a HVAC-ról, az orvosi berendezésekről vagy a tengeri iparról, az Exapro sokféle követelménynek tesz eleget, és magas fokú kompatibilitást biztosít bizonyos ipari alkalmazásokkal. A vezető gyártóktól származó gépekkel és a gépek specifikációira vonatkozó átlátható információkkal az Exapro leegyszerűsíti a vásárlási és eladási folyamatot, és biztosítja, hogy mindkét fél maximális értéket nyerjen a tranzakcióból.

GEKA BENDICROP 60 Lyukasztógép

Év:

Teljesítmény tonnában 60 T
Fém szélesség 150 mm
Max lyukasztási átmérő 40 mm
Fém hosszúság 350 mm
Max acél vastagság 11 mm
Percenkénti ütések száma 32

Boschert Ecco Line EL-500-Digital Lyukasztógép Jó üzlet Jó ár-érték

Év: 2004

Teljesítmény tonnában 28 T
Fém szélesség 1000 mm
Fém hosszúság 2000 mm
Max acél vastagság 6 mm

GEKA OLAZ HYDRACROP 100SD univerzális lyukasztó- és nyírógép

Év: 2003

Teljesítmény tonnában 100 T
Max acél vastagság 26 mm
Max lyukasztási átmérő 100 mm
Fém szélesség 650 mm
Fém szélesség áthelyezéssel 1300 mm
Szerszámok száma 1

GEKA PUMA 55S

Év: 2020

Teljesítmény tonnában 55 T
Max acél vastagság 10 mm
Percenkénti ütések száma 37
Fém hosszúság 500 mm
Max lyukasztási átmérő 40 mm

Technology Italiana Tecnotransfer 15 SR Lyukasztógép

Év: 2004

Technology Italiana Tecnotransfer 15 SR lyukasztógép 2004-es év

WEMO lyukasztó hajlító rendszer

Év: 1992

Ezt a WEMO lyukasztó-hajlító rendszert 1992-ben gyártották Németországban. Lelkiismeretes és dokumentált karbantartásnak köszönhetően jó állapotban van. A gép továbbra is üzemel, bármikor megtekinthető, átvizsgálható. Tartozékokkal együtt szállítjuk a kezelő készletéből. A gép az üzemeltető készletéből származó tartozékokkal együtt kerül értékesítésre Lelkiismeretes és dokumentált karbantartásnak köszönhetően jó állapotban van A gép továbbra is üzemel, bármikor megtekinthető, átvizsgálható

Omera OP / 120 HY Lyukasztógép

Év: 2001

Teljesítmény tonnában 120 T
Max lyukasztási átmérő 35 mm
Max acél vastagság 25 mm
Percenkénti ütések száma 29

Kingsland 115XS Lyukasztógép

Év:

Teljesítmény tonnában 115 T
Fém szélesség 380 mm
Max lyukasztási átmérő 55 mm
Fém hosszúság 600 mm
Max acél vastagság 26 mm

GEKA PUMA 50/E-750 Lyukasztógép

Év: 1991

Teljesítmény tonnában 50 T
Fém szélesség 500 mm
Fém hosszúság 1000 mm
Max acél vastagság 13 mm

EUROMAC CX 1000/30

Év: 1999

Teljesítmény tonnában 30 T
Fém hosszúság 2000 mm

BOSCHERT KST 25-500 Lyukasztógép

Év: 1992

Teljesítmény tonnában 25 T
Max lyukasztási átmérő 105 mm
Max acél vastagság 10 mm
Percenkénti ütések száma 160

AMADA EM250NT Lyukasztógép Jó üzlet

Év: 2004

Fém hosszúság 2500 mm
Fém szélesség 1250 mm

METALLKRAFT HLS-55

Év: 2008

Teljesítmény tonnában 55 T
Max acél vastagság 20 mm

Geka Hydracrop 70sd univerzális nyíró lyukasztógép

Év: 2017

Teljesítmény tonnában 70 T
Max acél vastagság 12 mm
Fém hosszúság 450 mm
Max lyukasztási átmérő 28 mm

ECKOLD KF 665 Lyukasztógép

Év: 1993

Max acél vastagság 8 mm

MUBEA KBLH 550

Év:

Teljesítmény tonnában 50 T
Fém szélesség 180 mm
Fém hosszúság 400 mm

GEKA HYDRACROP 80/SD HYD80 Lyukasztógép

Év: 2004

Teljesítmény tonnában 80 T

SCHIAVI VULCANO K 1020 Lyukasztógép

Év: 2009

SCHIAVI VULCANO K 1020 rágcsáló lyukasztógép felújított mechanikával. Szükséges néhány kábel csatlakoztatása az elektromos panelhez.

DURMA IW 55/100 BTD Lyukasztógép

Év: 2007

Teljesítmény tonnában 55 T
Percenkénti ütések száma 37

Boschert EL1000 ROTAINDEX

Év: 2004

Boschert EL 1000 ROTAINDEX hidraulikus lyukasztógép Márka: Boschert Modell: EL1000 ROTAINDEX Sorozatszám: 102 Évjárat: 2004 CE jelölés


Lakasztógépek és rágcsálógépek a Lemezgépek kategóriában az Exapro-n

Ha Ön a gyártási vagy mérnöki szektorban dolgozik, valószínűleg ismeri a fémlemezek központi szerepét a különböző iparágakban, az autóipartól az építőiparig és azon túl. A fémlemez manipulálásának sarkalatos lépése a lyukasztás és rágcsálás művészete. Ezek az eljárások biztosítják, hogy a fémlemezeket precízen alakítsák, méretezzék és tervezzék, kielégítve a végfelhasználók sokrétű igényeit.

A lyukasztógépeket lyukak, minták vagy formák létrehozására használják fémlemezen. Meghatározott formájú és méretű lyukasztót és szerszámot használnak, és egy présmechanizmuson keresztül a fémlemezt közéjük helyezik. A lyukasztó ezután belenyomódik a fémlemezbe, és a szerszámba kényszeríti, hogy létrehozza a kívánt lyukat vagy formát.

A rágcsálógépek viszont egy kicsit árnyaltabbak. „Megharapják” vagy egymáshoz közeli vágásokat hajtanak végre, hogy összetett profilokat készítsenek fémlemezből. Ez olyan, mintha apró falatokat szedne ki a fémlemezből, amíg el nem éri a kívánt formát.

Miért válassza az Exaprot vásárláshoz és eladáshoz?

A használt gépek vásárlási vagy eladási helyének kiválasztása, különösen az olyan speciális termékek, mint a lyukasztó- és rágcsálógépek, olyan döntés, amelyet nem szabad félvállról venni. Az Exapro piactérként tündököl ezen az arénán. Nemcsak a gépek átfogó skálájának ad otthont, biztosítva, hogy pontosan megtalálja azt, amire szüksége van, hanem olyan platformot is biztosít, ahol a bizalom, az átláthatóság és a tranzakciók egyszerűsége a legfontosabb.

Akik fontolgatják, hogy az Exapro-n értékesítenek, a platform hatalmas nemzetközi közönséget kínál. Ez azt jelenti, hogy gépei a határokon túl is láthatóvá válnak, növelve a gyorsabb és jövedelmezőbb értékesítés esélyét. Ezenkívül a listázási és értékesítési folyamat leegyszerűsített, az Exapro elkötelezett szakemberei minden lépésben végigvezetik Önt, biztosítva, hogy az egész folyamat a lehető legproblémamentesebb legyen.

A vásárlók számára az előnyök sokrétűek. Az Exapro aprólékos listázási folyamata azt jelenti, hogy biztos lehetsz a megvásárolni kívánt gépek minőségében és eredetiségében. Ráadásul a kiterjedt készlet biztosítja, hogy az Ön igényeihez szabott gépeket találjon, függetlenül attól, hogy milyen szűk vagy specifikusak lehetnek.

Ha az Exapro használt lyukasztó- vagy rágcsálógépét fontolgatja, elengedhetetlen, hogy egyensúlyba hozza költségvetési korlátait működési igényeivel.  Az Exapro kiterjedt kínálata biztosítja, hogy bármilyen költségvetésről legyen is szó, valószínűleg megtalálja az igényeinek megfelelő gépet. Az Exapro oldalon a használt lyukasztó- és rágcsálógépek árai olyan tényezőktől függően változnak, mint az életkor, a márka, a modell és az állapot. Általában ezeknek a gépeknek az árkategóriája 10 000 és 39 000 euró közé esik, ami olyan tényezőket tükröz, mint az életkor, a márka, a modell és az állapot. De mindig ne feledje, hogy a magasabb ár nem feltétlenül egyenlő a magasabb értékkel — minden az Ön igényeinek megfelelő gép megtalálásán múlik.

Akár jelenlegi gépezetét szeretné frissíteni, akár a felesleges felszereléseket szeretné eladni, vagy új gyártási projektbe kezd, az Exapro robusztus platformot kínál lyukasztógépek, rágcsálógépek és egyéb fémlemezgépek vásárlására és eladására. A minőség iránti elkötelezettsége, hatalmas raktárkészlete és felhasználó-központú megközelítése révén az Exapro továbbra is az ipari gépekkel foglalkozó kereskedés kedvelt piaca. Fedezze fel még ma, és legyen szemtanúja az Exapro különbségének.

 

A lyukasztó- és rágcsálógépek fő előnyei

A lyukasztó- és rágcsálógépek a lemezfeldolgozás szerves részét képezik, és számos előnyt kínálnak a hatékonyságot, pontosságot és sokoldalúságot előnyben részesítő iparágaknak. Íme ezeknek a gépeknek a fő előnyei:

A lyukasztógépek előnyei:

Nagy hatékonyság és sebesség: Nagy mennyiségű munkadarabot tudnak gyorsan elkészíteni, jelentősen lerövidítve a gyártási időt.

Precizitás és konzisztencia: Ezek a gépek nagy pontosságú eredményeket kínálnak, biztosítva, hogy minden darab egyenletesen megfeleljen a pontos előírásoknak.

Sokoldalúság: A különféle matricák és lyukasztószerszámok befogadásának képességével sokféle formát és mintát hozhatnak létre fémlemezeken.

Költséghatékony: Csökkentik a hulladékot, és általában gazdaságosabbak a munkaerő- és anyagköltségek tekintetében, mint más módszerek.

Kevés karbantartási igény: A modern gépeket minimális karbantartási igényű, hosszan tartó működésre tervezték.

A rágcsálógépek előnyei:

Rugalmasság: Alkalmasak bonyolult formák létrehozására, még vastagabb lapokon is, ami más folyamatok során kihívást jelenthet.

Sima élek: A rágcsálási folyamat jellemzően tiszta, sorjamentes éleket eredményez, ami csökkenti a másodlagos felületkezelés szükségességét.

Nincs anyagtorzulás: nem termikus folyamatként a rágcsálás biztosítja, hogy ne legyen hő okozta torzulás vagy az anyagtulajdonságok megváltozása.

Alkalmazkodhatóság: Gyorsan alkalmazkodnak a változatos tervezési specifikációkhoz, így alkalmassá teszik őket dinamikus projektekhez.

Alacsony működési költségek: A rágcsálógépek általában alacsonyabb költséggel működnek, különösen összetett profilok készítésekor.

Ezek az előnyök rávilágítanak arra, hogy a lyukasztó- és rágcsálógépek miért létfontosságúak a különböző iparágakban, növelik a termelés hatékonyságát és biztosítják a kiváló minőségű termékeket.

 

A lyukasztó- és rágcsálógépek főbb gépparaméterei 

Amikor lyukasztó- és rágcsálógépek vásárlását vagy eladását fontolgatja egy olyan piacon, mint az Exapro, elengedhetetlen, hogy ügyeljen bizonyos gépparaméterekre. Ezek a paraméterek döntő információkat adnak a gép képességeiről, állapotáról és adott feladatokra való alkalmasságáról. Itt vannak a főbb gépparaméterek, amelyeket figyelembe kell venni:

lyukasztógépekhez:

Lakasztóerő: Ez a gép maximális erőkapacitását jelöli, és általában tonnában mérik. Meghatározza a gép által kezelhető anyag vastagságát és típusát.

Munkaterület/asztal mérete: jelzi a fémlemez méretét, amelyet a gép el tud fogadni. A nagyobb munkaterület lehetővé teszi nagyobb lapok feldolgozását áthelyezés nélkül.

Max. Anyagvastagság: A feldolgozható fémlemez maximális vastagsága.

Szerszámállomások száma: Megadja, hogy a gép hány különböző szerszámot vagy matricát tud egyszerre tartani. Több állomás növelheti a sokoldalúságot és csökkentheti a szerszámcsere idejét.

Löketszám: A gép által egy perc alatt végrehajtott ütések vagy ütések száma. A magasabb löketszám általában gyorsabb termelést jelent.

Revolver konfigurálása: Egyes lyukasztógépek toronykialakítással rendelkeznek, és az állomások számának és konfigurációjuknak ismerete a gép sokoldalúságát jelezheti.

CNC-vezérlés: Ha a gép számítógépes numerikus vezérlésű (CNC), a CNC-rendszer típusa és verziója létfontosságú, mivel befolyásolja a pontosságot, a programozás egyszerűségét és a tervezőszoftverrel való kompatibilitást.

Rágógépekhez:

Max. Rágcsálási sebesség: Ez azt jelzi, hogy a gép milyen gyorsan képes "rágcsálni" vagy vágni a fémlemezt.

Munkaterület/asztal mérete: A lyukasztógépekhez hasonlóan ez a gép által feldolgozható fémlemez méretét jelzi.

Max. Anyagvastagság: Az anyag maximális vastagsága, amelyet a gép el tud csípni.

Löketszám: A gép által percenként végrehajtható rágcsálási műveletek száma.

CNC-vezérlés: A lyukasztógépekhez hasonlóan a CNC-rendszer típusa és verziója alapvető fontosságú, különösen összetett és bonyolult tervezéseknél.

E paraméterek átfogó kiértékelésével az Exapro vásárlói és eladói is megalapozott döntéseket hozhatnak, biztosítva, hogy a kérdéses gép megfeleljen követelményeiknek és elvárásaiknak.

 

Felhasználási terület

Az Exapro-n történő vásárlás mérlegelésekor a lyukasztó- és rágcsálógépek felhasználási területe döntő fontosságú, mivel ez jelentősen befolyásolja a gép keresletét, értékét és alkalmasságát a potenciális vásárlók számára, miközben az eladók kiemelhetik gépeik speciális jellemzőit és képességeit. amelyek megfelelnek a különböző iparágak vásárlóinak igényeinek. Íme, hogyan használják ezeket a gépeket a különböző ágazatokban:

Gépjárműipar: A lyukasztó- és rágcsálógépek nélkülözhetetlenek az autóiparban olyan alkatrészek gyártásához, mint az alváz, karosszériaelemek és konzolok. Az ebbe a szektorba tartozó vásárlók gyakran keresnek olyan gépeket, amelyek precízek és nagy termelési mennyiséget képesek kezelni.

Repülési ipar: A repülőgépiparban a hangsúly a pontosságon és az anyagok sértetlenségén van. Ezeket a gépeket olyan alkatrészek gyártására használják, amelyek megfelelnek a szigorú minőségi és biztonsági előírásoknak. Az iparág vásárlóinak gyakran különleges követelményei vannak az anyagkezeléssel és a pontossággal kapcsolatban.

Építőipar: Ezek a gépek kulcsfontosságúak az épületekben, hidakban és egyéb szerkezetekben használt alkatrészek, például panelek, keretek és konzolok építésében. Az építőiparban vásárlók általában olyan robusztus gépeket igényelnek, amelyek nagyobb és vastagabb anyagok kezelésére is alkalmasak.

Elektromos és elektronikai ipar: Ebben az ágazatban lyukasztó- és rágcsálógépeket használnak olyan alkatrészek gyártására, mint a burkolatok és a tartók. Ebben a szektorban a kereslet jellemzően olyan gépek körül forog, amelyek nagy pontosságot tudnak kínálni a kisebb alkatrészekhez.

Bútorgyártás: Ezeket a gépeket olyan alkatrészek gyártására használják, mint a keretek, konzolok és szerelvények. A bútorszektor gyakran keres sokoldalú gépeket, amelyek képesek különböző anyagok kezelésére és változatos formák előállítására.

HVAC-ipar: A fűtési, szellőztetési és légkondicionálási alkatrészek, például csatornák és panelek gyártása gyakran lyukasztó- és vágógépek használatával jár. Ebben az iparágban a vásárlóknak általában olyan gépekre van szükségük, amelyek különféle formájú és méretű gépeket tudnak kezelni.

Orvosi berendezések gyártása: A pontosság és az anyagok kompatibilitása a legfontosabb az orvosi berendezések ágazatában, ahol ezeket a gépeket olyan alkatrészek gyártására használják, mint a burkolatok és a konzolok. Az orvosi szektor vásárlóinak általában olyan gépekre van szükségük, amelyek megfelelnek a szigorú minőségi ellenőrzéseknek, és képesek kezelni a speciális anyagokat.

Tengerészeti ipar: A lyukasztó- és rágcsálógépek elengedhetetlenek a hajóépítésben használt alkatrészek, például panelek és keretek gyártásához. A tengerészeti ipar vásárlói gyakran olyan gépeket követelnek meg, amelyek képesek nagy alkatrészek kezelésére és korrózióálló feldolgozást kínálnak.

 

A lyukasztó- és rágcsálógépek vezető gyártói

Számos neves gyártó gyárt lyukasztó- és rágcsálógépeket, és sok termékük gyakran megtalálható az Exapro oldalán. Íme néhány figyelemre méltó lista:

Amada: A lemezfeldolgozó berendezésekben világszerte elismert név, az Amada lyukasztó- és kombinált gépek széles választékát kínálja. Gépeik pontosságukról és megbízhatóságukról ismertek.

Trumpf: Egy másik iparági vezető, a Trumpf kiváló minőségű lyukasztó-, rágcsáló- és kombinált gépeket kínál. A TruPunch sorozatuk különösen nagyra értékeli a hatékonyságot és a pontosságot.

Salvagnini: A rugalmas automatizálásra és ipari gépekre specializálódott Salvagnini innovatív megoldásokat kínál a fémlemezfeldolgozás különféle igényeire szabottan.

Prima Power: számos megoldást kínálnak a lemezfeldolgozáshoz, beleértve a lyukasztó- és nyíróberendezéseket. Gépeiket nagy teljesítményre és pontosságra tervezték.

Murata (Muratec): A Motorum sorozatáról ismert Murata sokoldalú és megbízható lyukasztógépeket kínál.

LVD: Az LVD Strippit sorozata a precíziós és fejlett funkcióiról ismert CNC revolvernyíró prések széles választékát kínálja.

Euromac: Ez a cég különféle lyukasztógépeket kínál, a rugalmasságra, a hatékonyságra és a teljesítményre összpontosítva.

Nisshinbo: A Nisshinbo elismert gyártóként tartós és sokoldalú revolvernyíró préseket kínál.

Finn-Power (jelenleg a Prima Power része): gépeik jó hírnévnek örvendenek a fémlemeziparban, amelyek robusztusságukról és sokoldalúságukról ismertek.

Durma: A lyukasztási megoldások széles skáláját kínáló Durma gépek minőségükről és innovatív tulajdonságaikról ismertek.

Ha az Exapro vásárlásán vagy eladásán gondolkodik, mindig hasznos, ha ismeri ezeket a gyártókat. Hírnevük gyakran szerepet játszik a gépek értékének, megbízhatóságának és teljesítményelvárásainak meghatározásában. Ezenkívül az alkatrészek, a szerviz és a támogatás elérhetősége a gyártótól függően változhat, ezért érdemes ezeket a szempontokat is figyelembe venni.