Az Exapro használt komplett kenyérgyártó sorok átfogó választékát kínáljuk, amelyek elengedhetetlenek a hatékony és nagyszabású sütőipari műveletekhez. Ezeket a gyártósorokat úgy tervezték, hogy a kenyérkészítés minden fázisát kezelni tudják, a tészta keverésétől és gyúrásától a késztermékek sütéséig és csomagolásáig. Kenyérgyártó vonalaink ára az €50,000-től az alapfelszereltségű berendezések €500,000-ig terjed, a fejlett, nagy kapacitású rendszerekért olyan vezető márkákból, mint a Koenig, a Rondo, a Mecatherm és a WP Bakery Group. Minden gyártósor egyedi specifikációkkal rendelkezik, mint például a termelési kapacitás, az automatizálási szint, az előállított kenyértípusok és az integrációs képességek, így biztosítva, hogy megfeleljenek az Ön egyedi termelési igényeinek.

A teljes kenyérgyártó vonal kiválasztásakor vegye figyelembe az olyan kulcsfontosságú tényezőket, mint a gyártani kívánt kenyértermékek fajtája, a szükséges gyártási mennyiség, a kívánt automatizáltsági szint, valamint a könnyű kezelhetőség és karbantartás. Ezek az elemek kulcsfontosságúak a kiváló minőségű, konzisztens termékek elérése, a termelési hatékonyság optimalizálása és a munkaerőköltségek minimalizálása szempontjából. A használt kenyérgyártó sorainkba történő befektetés nemcsak prémium minőségű berendezésekhez biztosít hozzáférést jelentősen csökkentett áron, hanem a tartós gépek életciklusának meghosszabbításával támogatja a fenntartható gyakorlatokat is. Bízzon az Exapro kiváló ügyfélszolgálat iránti elkötelezettségében, és találja meg a tökéletes gyártósorát az Ön pékségi műveleteinek javításához.

Böngéssze még ma az Exapro’listáját, hogy felfedezze a megbízható, teljes kenyérgyártó sorokat, amelyek kivételes teljesítményt és értéket nyújtanak az Ön sütőipari igényeihez.

König Bun production line

Év: 2012

Kapacitás 5100 u/h
Tészta súlya max. 85 g
Tészta súlya min. 35 g

König / Kemper / W&P Industrie Rex T6

Év: 2003

Kapacitás 15600 u/h
Tészta súlya max. 70 g
Tészta súlya min. 50 g

König Rex Classic T5 S / ECO 4000

Év: 2012

Kapacitás 5100 u/h
Tészta súlya max. 85 g
Tészta súlya min. 35 g


MECATHERM BLOC RT 2

Év: 2011

Kapacitás 2500 u/h
Tészta súlya max. 400 g
Tészta súlya min. 100 g

König Mini Rex Futura

Év: 2008

Kapacitás 4000 u/h

Benier, Capway, WP Winkler, Hartmann Combi kenyér gyártósor

Év: 2007

Kapacitás 28000 u/h
Tészta súlya max. 550 g
Tészta súlya min. 40 g


VMI + Mecatherm MA EH-CR + Tradivider

Év: 2014

Kapacitás 2500 u/h
Tészta súlya max. 1000 g
Tészta súlya min. 200 g

Mecatherm Tradivider

Év: 2016

Kapacitás 2500 u/h
Tészta súlya max. 400 g


KEMPER Quadro Line Komplett kenyérgyártó sor

Év: 2000

Kapacitás 8000 u/h
Tészta súlya max. 150 g
Tészta súlya min. 40 g

König zsemle tekercs vonal

Év: 2002

Tészta súlya min. 30 g
Tészta súlya max. 130 g

Konig KGV Combi 2000 line

Év: 2003

Kapacitás 15000 u/h
Tészta súlya max. 140 g
Tészta súlya min. 30 g

POLIN VBS-CB 300/4 SX 6080 GHIGL. Komplett kenyérgyártó sor

Év: 2010

Moduláris vonal, amely lehetővé teszi bármilyen kenyér elkészítését kis és közepes méretű laboratóriumok számára kialakított automata megoldásokkal. Lehetséges formátumok: Szállás 1. út Demi baguette 2 módon 3 utas hot dog 4 utas francia cipő Demi francia 5 út 6 utas mini hot dog Mignon 7 módon

König Industrie Rex Futura line Komplett kenyérgyártó sor

Év: 2013

Kapacitás 12000 u/h
Tészta súlya max. 200 g
Tészta súlya min. 30 g

Rondo Laminazione

Év: 2000

Rondo Laminazione tésztalapozó vonal Rozsdamentes, teljes hossza 7000 mm, ez a sor egy behúzó részből áll – többhengeres műholdfejből, kereszttűből, majd kalibrátorból leveles tésztát készítenek tömbökből/tuskából 600 mm-es végső szélességig és 2-3 mm vastagságig, elektromos rajzokkal és kézikönyvekkel együtt.

Werner & Pfleiderer BIP-72

Év: 1998

Kapacitás 1000 u/h

KÖNIG REX Classic T5 S / ECO 4000 Komplett kenyérgyártó sor

Év: 2012

Kapacitás 4500 u/h
Tészta súlya max. 85 g
Tészta súlya min. 35 g

WP Haton Bread Line Komplett kenyérgyártó sor

Év: 2011

Kapacitás 1600 u/h
Tészta súlya max. 1200 g
Tészta súlya min. 100 g


Sütési hatékonyság: A teljes kenyérgyártó sorok átfogó útmutatója

A teljes kenyérgyártó sorok a modern pékségek szerves részét képezik, automatizálják a kenyérkészítés teljes folyamatát a keveréstől és a dagasztástól a sütésig és a csomagolásig. Ezek a gyártósorok fokozzák a termelékenységet, a konzisztenciát és a minőséget, lehetővé téve a pékségek számára, hogy a szigorú higiéniai előírások betartása mellett megfeleljenek a nagy keresletnek. A teljes kenyérgyártó sorok típusainak, jellemzőinek és a beszerzéssel kapcsolatos megfontolások megértése jelentősen javíthatja a működési hatékonyságot és a termékminőséget. Az Exapro, a használt ipari gépek vezető online piactere a teljes kenyérgyártó sorok változatos választékát kínálja, így a vállalkozások versenyképes áron juthatnak hozzá a kiváló minőségű berendezésekhez.

A teljes kenyérgyártó sorok összetevői

Egy teljes kenyérgyártó vonal több, egymással összekapcsolt gépből áll, amelyek együttesen működnek a kenyér hatékony előállítása érdekében. Az elsődleges összetevők közé tartoznak:

1. Tésztakeverés és dagasztás

Ez a szakasz magában foglalja az összetevők összekeverését a tészta megformálásához, valamint a tészta gyúrását a gluténszerkezet kialakításához és az egyenletes konzisztencia biztosításához.

 • Spirálkeverő: Ideális nagy mennyiségű tészta keveréséhez, biztosítja az egyenletes keverést és a glutén kialakulását.
 • Planetáris keverők: Sokoldalú keverők, amelyek különböző tésztatípusokhoz és keverési követelményekhez alkalmasak.
 • Tésztagyúrók: A kenyértészták elkészítéséhez elengedhetetlenül fontos intenzív dagasztásra tervezett speciális gépek.

2. Tésztaosztás és kerekítés

A keverés után a tésztát egyes adagokra osztják és lekerekítik, hogy előkészítsék a kelesztéshez és formázáshoz.

 • Tésztaosztók: A tészta felosztása a tésztára: Automatikusan egyenlő adagokra osztja a tésztát, biztosítva a súly és a méret konzisztenciáját.
 • Tésztakerekítők: Az osztott tésztát sima, kerek golyókká formázza, készen a következő feldolgozási fázisra.

3. Tésztakészítés

Az erjesztés lehetővé teszi, hogy a tészta pihenjen és megkeljen, és az erjedés révén kifejlődjön az íze és a textúrája.

 • Proofáló kamrák: Ellenőrzött környezetű kamrák, ahol a tésztát hagyják kelni, fenntartva az optimális páratartalmat és hőmérsékletet.
 • Intermediate Proofers: A feldolgozási fázisok közötti rövid pihenőidőkre szolgálnak, biztosítva a tészta pihentetését.

4. Tésztalapozás és formázás

Ez a szakasz a tészta sütés előtti végső formába formázását foglalja magában.

 • Tésztalapozó: Egyenletes vastagságúra sodorja ki a tésztát, ami elengedhetetlen az egyenletes kenyérforma és -méret eléréséhez.
 • Tésztaformázók: A tésztát meghatározott formára, például kenyérre vagy bagettre formálják, készen a végső kelesztésre és sütésre.

5. Sütés

A sütés az a kritikus szakasz, amikor a tészta ellenőrzött hőalkalmazás révén kenyérré alakul át.

 • Az emeletes sütők: Közvetlen hőt biztosítanak a fedélzetről, alkalmasak kézműves stílusú, vastag kérgű kenyerek készítésére.
 • Rotációs rácsos sütők: Konvekciós hőt használnak az egyenletes sütéshez, ideálisak a nagy volumenű gyártáshoz.
 • Tunneles sütők: Folyamatos sütésű sütők a nagyüzemi termeléshez, egyenletes és hatékony sütést biztosítanak.

6. Hűtés és csomagolás

A sütés után a kenyeret hatékonyan kell hűteni és csomagolni a frissesség megőrzése és az eltarthatósági idő meghosszabbítása érdekében.

 • Hűtőszalagok: A kenyeret hűtőalagúton keresztül szállítja, fokozatosan csökkentve a hőmérsékletet a kondenzáció elkerülése érdekében.
 • Packológépek: Automatizálják a csomagolási folyamatot, védőcsomagolásba zárják a kenyeret a higiénia és a frissesség megőrzése érdekében.

AzExapro többféle komplett kenyérgyártó vonalat kínál, így biztosítva, hogy a vállalkozások megtalálják az egyedi termelési igényeiknek megfelelő berendezéseket.

Főbb jellemzők és specifikációk

A teljes kenyérgyártó vonal kiválasztásakor elengedhetetlenül fontos, hogy figyelembe vegyük az egyes jellemzőket és specifikációkat, hogy a vonal megfeleljen az Ön működési követelményeinek. A legfontosabb tényezők közé tartoznak:

Termelési kapacitás

A gyártósor termelési kapacitása határozza meg, hogy mennyi kenyeret lehet előállítani adott időn belül. Győződjön meg arról, hogy a vonal képes megfelelni a termelési céloknak, legyen szó akár kis kézműves tételekről, akár nagyüzemi termelésről. Az Exapro’listái részletes specifikációkat tartalmaznak a termelési kapacitásról, így segítve Önt abban, hogy megtalálja az igényeinek megfelelő vonalat.

Automatizálás és vezérlés

A fejlett automatizálási és vezérlőrendszerek fokozzák a pontosságot, a konzisztenciát és a hatékonyságot a kenyérkészítési folyamat során. Az olyan funkciók, mint a programozható beállítások, az érintőképernyős kezelőfelületek, a valós idejű felügyelet és az automatikus beállítások jelentősen növelhetik a termelékenységet és biztosíthatják az egyenletes termékminőséget. Az Exapro’platformja különböző automatizáltsági szintekkel rendelkező vonalakat tartalmaz, így Ön megtalálhatja a megfelelő egyensúlyt a funkcionalitás és a könnyű használat között.

Flexibilitás és testreszabhatóság

A gyártósor különböző kenyértípusokhoz és változó receptúrákhoz való testreszabhatósága kulcsfontosságú. Keresse az állítható beállításokkal és cserélhető alkatrészekkel rendelkező vonalakat, hogy a bagettektől a szendvicskenyérig számos termékhez alkalmazkodni tudjon.

Higiénia és élelmiszerbiztonság

A magas higiéniai előírások betartása elengedhetetlen az élelmiszer-feldolgozásban. Biztosítsa, hogy a gépsort a könnyű tisztítás és higiénia érdekében tervezték, olyan jellemzőkkel, mint a rozsdamentes acélszerkezet és a hozzáférhető alkatrészek a szennyeződési kockázatok minimalizálása érdekében.

Energiahatékonyság

Az energiahatékony gépek csökkentik az üzemeltetési költségeket és a környezetterhelést. Vegye fontolóra az olyan energiatakarékos funkciókkal rendelkező vonalakat, mint a hatékony fűtési rendszerek, a szigetelés és az automatikus leállítási képességek az általános hatékonyság növelése érdekében.

Vezető márkák a teljes kenyérgyártó sorok terén

A neves márkák és gyártók gyakran egyet jelentenek a magasabb minőséggel és a jobb támogatással. Néhány vezető márka a teljes kenyérgyártó sorok piacán:

 • Rheon: A nagy pontosságú és innovatív gépeiről ismert Rheon robusztus megoldásokat kínál, amelyek alkalmasak a különböző kenyérgyártási alkalmazásokhoz.
 • Koenig: A Koenig’gépei híresek tartósságukról és fejlett technológiájukról, így népszerű választásnak számítanak a sütőiparban.
 • MIWE: A MIWE nagy teljesítményű kenyérgyártó sorokat kínál, amelyek az igényes alkalmazásokban való megbízhatóságukról és pontosságukról ismertek.
 • WP Bakery Group: A WP Bakery Group’gépeit a hatékonyság és a sokoldalúság jellemzi, megbízható teljesítményt nyújtva a nagyüzemi műveletekhez.
 • Buhler: A Buhler’kenyérgyártó sorai minőségükről és alkalmazkodóképességükről ismertek, átfogó megoldásokat nyújtanak a különböző sütési igényekhez.

AzExapro ezen és más neves márkák berendezéseit kínálja, így biztosítva a megbízható és jól támogatott gépekhez való hozzáférést.

A használt kenyérgyártó sorok árazása

A használt kenyérgyártó sorok ára széles körben változik olyan tényezők alapján, mint a kor, az állapot, a márka és a különleges jellemzők. Általában az árak több tízezer és több százezer dollár között mozoghatnak. Például egy használt Rheon gyártósor ára 50.000 és 100.000 dollár körül lehet, míg egy csúcskategóriás Koenig gyártósor ára 200.000 és 400.000 dollár között lehet. Az Exapro piactere számos árképzési lehetőséget kínál, átláthatóságot és versenyképes ajánlatokat biztosítva a vásárlók számára.

Következtetés

A teljes kenyérgyártó sorok alapvető eszközök az élelmiszer-feldolgozó iparban, amelyek hatékony és megbízható megoldásokat kínálnak a kenyérkészítési folyamat automatizálására. A különböző összetevők és a vásárláskor figyelembe veendő kulcsfontosságú tényezők megértésével a vállalkozások megalapozott döntéseket hozhatnak, amelyek igazodnak a termelési igényeikhez. Az Exapro átfogó platformot kínál a kiváló minőségű használt gépek beszerzéséhez, részletes listákat és versenyképes árakat biztosítva. Akár kézműves kenyérgyártáshoz, akár nagyipari termeléshez van szüksége gépsorra, az Exapro’kiterjedt árukészlete és felhasználóbarát felülete megkönnyíti a kenyérgyártási műveletekhez megfelelő berendezések megtalálását.