Az Exapro használt kamerák átfogó választékát kínáljuk, amelyek nélkülözhetetlenek a professzionális videokészítéshez a műsorszóró, film- és hangiparban. Ezeket a kamerákat úgy tervezték, hogy kivételes tisztaságú, színpontosságú és részletgazdagságú, kiváló minőségű felvételeket készítsenek, amelyek a gyártási igények széles skáláját elégítik ki a dokumentumfilmek készítésétől az élő közvetítésekig. Kameráink ára a belépőszintű modellek €2,000-től a €50,000-ig terjed a fejlett, professzionális minőségű egységekért, amelyek olyan neves márkáktól származnak, mint a Sony, a Canon, a RED, a Blackmagic Design és a Panasonic. Mindegyik kamera egyedi specifikációkkal rendelkezik, mint például az érzékelő mérete, felbontás (4K, 5K és azon túl), képkockasebesség, dinamikatartomány és csatlakozási lehetőségek, így biztosítva, hogy megfeleljenek az Ön egyedi gyártási követelményeinek.

A kamera kiválasztásakor vegye figyelembe az olyan kulcsfontosságú tényezőket, mint a projektek típusa (pl. film, televízió, dokumentumfilm, élő események), a szükséges felbontás és képkockasebesség, a gyenge fényviszonyok közötti teljesítmény, valamint a kompatibilis objektívek és tartozékok elérhetősége. Ezek az elemek kulcsfontosságúak a kiváló minőségű videokészítés eléréséhez, a munkafolyamatok hatékonyságának optimalizálásához és a különböző forgatási környezetekhez való alkalmazkodáshoz. A használt kameráinkba való befektetés nemcsak prémium minőségű berendezésekhez biztosít hozzáférést jelentősen csökkentett áron, hanem a nagy teljesítményű technológia életciklusának meghosszabbításával támogatja a fenntartható gyakorlatokat is. Bízzon az Exapro kiváló ügyfélszolgálat iránti elkötelezettségében, és találja meg a tökéletes kamerát a videokészítési képességeinek növeléséhez.

Böngéssze még ma az Exapro’listáját, hogy felfedezze a megbízható kamerákat, amelyek kivételes teljesítményt és értéket nyújtanak a műsor-, film- és hangprodukciós igényeihez.

Arri ALEXA LF

Év:

1 Peli Case 1620 (fekete) 1 Arri Alexa LF (vezeték nélküli videomodullal)| 1053 óra üzemidő 1 Arri LPL-tartó + fedél 1 Arri akkumulátor adapter BAB-HV Bebob V-Cine 1 Arri hídlemez BP-12 1 Arri szintezőblokk LB-1 1 Arri kamera fogantyú CCH-1 + hosszabbító blokk 1 Arri markolat hosszabbító HEB-2 1 Arri keresőtartó konzol VMB-1 1 Arri kereső EVF-2 + szemkagyló 1 …

RED EPIC W

Év:

1 Peli Case 1620 (fekete) 1 RED Epic W Hellium 8K | 1492,3 óra Üzemelési idő 1 PL- Mount Platinum + borítás PIROS 1 Akkumulátor adapter IO V-lock bővítő PIROS 1 fából készült kameratartó (felső lemez/alsó lemez/oldalsó Nato sínek/felső sín/oldalsó lemez fa kamera) 1 Csúszólap 1 db 15 mm-es könnyű bottartó 1 Kamera fogantyú 1 A kereső támogatása 1 db …
RED MONSTRO 8K Kamera

Év:

Használt RED MONSTRO 8K kamera látható Olaszországban 1.500 óra

Hitachi SK-HD1500

Év: 2013

Ez a Hitachi specifikáció egy 16 bites SK-HD1500 1080/6G nagy sebességű HD produkciós kamera. A szuper lassított mozgóképes alkalmazásokhoz kifejlesztett és 3x-os sebességű 1080 soros HD működésre képes Hitachi piacra dobta az első 6 Gbps-os, teljesen digitális optikai átviteli rendszert egy HDTV produkciós kamerában. A kamera 6 Gbps-os adatátvitelt használ, ami ellentétben áll a versenytársak rendszereivel, amelyek mind 10 Gbps-os …
Arri Alexa XT plus

Év:

Használt Arri Alexa XT plus High speed kamera készletA professzionális kamerák átfogó útmutatója a televíziós, filmes és hangfelvétel-gyártásban

A műsor-, film- és hangfelvétel-gyártás dinamikus világában a professzionális kamerák a kiváló minőségű vizuális tartalom rögzítésének sarokkövei. Ezeket a kamerákat úgy tervezték, hogy megfeleljenek a különböző gyártási környezetek szigorú követelményeinek, a játékfilmektől és televíziós műsoroktól kezdve az élő eseményeken át az online médiáig. A professzionális kamerák típusainak, jellemzőinek és a vásárlással kapcsolatos megfontolásoknak a megértése jelentősen javíthatja a gyártási képességeket, és biztosíthatja a kiemelkedő eredményeket. Az Exapro, a használt ipari gépek vezető online piactere a professzionális kamerák széles választékát kínálja, így versenyképes áron juthat hozzá a kiváló minőségű berendezésekhez.

A professzionális kamerák típusai

A professzionális kameráknak többféle típusa létezik, amelyek mindegyike az adott gyártási igényekhez és környezethez igazodik. Az elsődleges típusok közé tartoznak:

Kinokamerák

A mozifilmes kamerákat csúcskategóriás filmgyártáshoz tervezték, kiváló képminőséget, dinamikatartományt és rugalmasságot kínálnak az utómunka során. Ezeket a kamerákat játékfilmek, reklámok és nagy költségvetésű tévéműsorok készítéséhez használják.

 • Full-Frame Cinema kamerák: Nagyméretű érzékelőkkel felszereltek, amelyek több részletet rögzítenek és filmszerű mélységélességet biztosítanak. Ideálisak a csúcsminőségű filmes produkciókhoz.
 • Super 35-ös mozifilmes kamerák: Az iparágban szabványnak számító, a minőséget és a sokoldalúságot kiegyensúlyozó, különböző gyártási léptékű produkciókhoz alkalmas kamerák.

Broadcast kamerák

A műsorszóró kamerákat élő televíziós produkciókhoz, sport- és hírműsorokhoz tervezték. Ezek a kamerák dinamikus forgatási környezetek kezelésére készültek, és robusztus csatlakozási lehetőségeket kínálnak az élő közvetítéshez.

 • Stúdió kamerák: Ellenőrzött stúdiókörnyezetekre optimalizáltak, széleskörű vezérlési lehetőségekkel és nagy felbontású kimenettel.
 • Földi kamerák: Hordozhatóak és tartósak, kültéri közvetítésekhez és élő eseményekhez tervezték őket, így útközben is kiváló minőségű felvételeket biztosítanak.

ENG (Elektronikus hírgyűjtő) kamerák

ENG kamerák híradós tudósításokhoz és helyszíni forgatáshoz használatosak. Könnyűek, hordozhatóak, és úgy tervezték őket, hogy gyorsan bevethetőek és könnyen használhatóak legyenek gyors tempójú környezetben.

 • Kompakt ENG kamerák: Ideális az egyedül dolgozó újságírók és a gyors híradósok számára.
 • Professzionális ENG kamerák: Fejlett funkciókkal felszerelve az átfogóbb tudósításokhoz és élő közvetítésekhez.

Tükör nélküli és DSLR fényképezőgépek

A tükör nélküli és DSLR kamerák kompakt méretük, cserélhető objektívjeik és kiváló képminőségük miatt váltak népszerűvé a professzionális videókészítésben. Ezek a kamerák sokoldalúak, és a legkülönbözőbb alkalmazásokhoz alkalmasak, az indie filmkészítéstől a vállalati videókig.

 • Tükör nélküli fényképezőgépek: Könnyű kialakításukról és fejlett autofókuszrendszerükről ismertek, kiválóan alkalmasak videó- és állóképek készítésére egyaránt.
 • DSLR fényképezőgépek: Hagyományosan fotózásra használják, de ma már sokuk kiváló videós képességekkel rendelkezik, így sokoldalú eszközökké válnak a multimédiás alkotók számára.

Action kamerák

Az akciókamerák kompaktak, strapabíróak, és úgy tervezték őket, hogy szélsőséges körülmények között is kiváló minőségű videót rögzítsenek. Ideálisak kalandsportokhoz, dokumentumfilmek készítéséhez, valamint hordozhatóságot és tartósságot igénylő forgatókönyvekhez.

 • Standard akciókamerák: Nagy felbontású videót biztosítanak kis méretű, vízálló csomagolásban, tökéletesek az útközbeni filmezéshez.
 • 360 fokos akciókamerák: Magával ragadó 360 fokos videók rögzítése, egyedülálló perspektívákat és kreatív lehetőségeket kínálva.

AzExapro számos professzionális kamerát kínál, így biztosítva, hogy az alkotók megtalálják az egyedi gyártási igényeiknek megfelelő felszerelést.

Főbb jellemzők és specifikációk

A professzionális kamera kiválasztásakor elengedhetetlen, hogy figyelembe vegyük az egyes jellemzőket és specifikációkat, hogy a kamera megfeleljen a gyártási követelményeknek. A legfontosabb tényezők közé tartoznak:

felbontás és képkockasebesség

A kamera által támogatott felbontás és képkockasebesség alapvető fontosságú. A nagyobb felbontások (például 4K és 5K) és a magasabb képkockasebesség (például 60fps vagy 120fps) elengedhetetlenek a részletes és sima mozgóképek rögzítéséhez. Az Exapro’listái részletes specifikációkat tartalmaznak a felbontásról és a képkockasebességről, így segítve Önt a kreatív igényeinek megfelelő kamera megtalálásában.

Az érzékelő mérete és típusa

A szenzor mérete és típusa jelentősen befolyásolja a képminőséget, a mélységélességet és a gyenge fényviszonyok között nyújtott teljesítményt. A full-frame érzékelők kiváló képminőséget és gyenge megvilágítású képességeket kínálnak, míg a Super 35 érzékelők a minőség és a sokoldalúság egyensúlyát biztosítják. A tükör nélküli és DSLR fényképezőgépek általában APS-C vagy Micro Four Thirds érzékelőket használnak, amelyek kisebbek, de még így is kiváló képminőséget biztosítanak.

Dinamikai tartomány

A széles dinamikatartomány lehetővé teszi, hogy a fényképezőgép több részletet rögzítsen mind a fénypontokban, mind az árnyékokban, ami nagyobb rugalmasságot biztosít az utómunka során. A nagy dinamikatartományú (HDR) képességekkel rendelkező fényképezőgépek elengedhetetlenek a professzionális minőségű felvételek elkészítéséhez.

Objektívek kompatibilitása

A cserélhető objektívek rugalmasságot biztosítanak a keretezés és a kreatív kifejezésmód terén. Győződjön meg arról, hogy a fényképezőgép a különböző felvételi forgatókönyveknek megfelelő objektívek széles választékával kompatibilis. A foglalattípusok márkánként változnak, ezért ellenőrizze a már birtokában lévő vagy beszerezni tervezett objektívek kompatibilitását.

Kapcsolhatóság és tárolás

A professzionális gyártás gyakran igényel robusztus csatlakozási lehetőségeket a megfigyeléshez, rögzítéshez és élő közvetítéshez. Keressen olyan kamerákat, amelyek többféle bemeneti/kimeneti lehetőséggel, például HDMI-vel, SDI-vel és XLR-rel rendelkeznek. Emellett vegye figyelembe a tárolási lehetőségeket és formátumokat, mivel a nagy felbontású felvételek jelentős tárolókapacitást és gyors írási sebességet igényelnek.

Készítési minőség és ergonómia

A kamera építési minősége és ergonómiája befolyásolja annak használhatóságát és tartósságát, különösen igényes gyártási környezetben. Vegye figyelembe a kamera’súlyát, formai tényezőjét és időjárásszigetelését, valamint a kezelőszervek elrendezését és a könnyű kezelhetőséget.

Vezető márkák a professzionális kamerák terén

A neves márkák és gyártók gyakran egyet jelentenek a magasabb minőséggel és a jobb támogatással. Néhány vezető márka a professzionális kamerák piacán:

 • RED: A csúcskategóriás mozifilmes kameráiról ismert RED kivételes képminőséget és rugalmasságot kínál, így a professzionális filmkészítők egyik legjobb választása.
 • ARRI: Az ARRI’kamerái színtudományukról és dinamikatartományukról híresek, széles körben használják játékfilmekben és high-end produkciókban.
 • Sony: A Sony professzionális kamerák széles választékát kínálja, a mozis és broadcast modellektől a tükör nélküli opciókig, amelyek fejlett technológiájukról és megbízhatóságukról ismertek.
 • Canon: A Canon’professzionális kamerái színpontosságukról és objektív-kompatibilitásukról híresek, és egyaránt alkalmasak mozi- és broadcast alkalmazásokhoz.
 • Blackmagic Design: A Blackmagic megfizethető, kiváló minőségű, robusztus funkciókkal rendelkező kamerákat kínál, amelyek népszerűvé teszik őket az indie filmkészítésben és az élő produkciókban.

AzExapro ezen és más neves márkák berendezéseit tartalmazza, így biztosítva a megbízható és jól támogatott gépekhez való hozzáférést.

A használt professzionális kamerák árazása

A használt professzionális kamerák ára széles skálán mozog olyan tényezők alapján, mint a kor, az állapot, a márka és az egyedi jellemzők. Általában az árak néhány ezertől több tízezer dollárig terjedhetnek. Például egy használt Blackmagic Design kamera ára 2000 és 5000 dollár között lehet, míg egy csúcskategóriás RED vagy ARRI mozi kamera ára 20 000 és 50 000 dollár között lehet. Az Exapro piactere számos árképzési lehetőséget kínál, átláthatóságot és versenyképes ajánlatokat biztosítva a vásárlók számára.

Következtetés

A professzionális kamerák alapvető eszközök a műsorszóró-, film- és hangiparban, mivel páratlan felbontást és képminőséget kínálnak a tartalomkészítéshez. A különböző kameratípusok és a vásárláskor figyelembe veendő kulcsfontosságú tényezők megértésével a vállalkozások és az alkotók megalapozott döntéseket hozhatnak, amelyek összhangban vannak a gyártási igényeikkel. Az Exapro átfogó platformot kínál a kiváló minőségű használt gépek beszerzéséhez, részletes listákat és versenyképes árakat biztosítva. Akár mozifilmes kamerára, műsorszóró kamerára, ENG kamerára, tükör nélküli vagy DSLR kamerára vagy akciókamerára van szüksége, az Exapro’kiterjedt készlete és felhasználóbarát felülete megkönnyíti, hogy megtalálja a megfelelő felszerelést a gyártási törekvéseihez.