Hűtőalagutak, amelyek kulcsfontosságúak az élelmiszeripartól a gyógyszeriparig, gyors és egyenletes termékhűtést biztosítanak. Az Exapro-on, a használt ipari gépek vezető piacán megtalálhatja ezeket a különféle igényekre szabott gépeket. A €21 000 és €70 000 közötti áraival az Exapro mind a költségvetés-tudatos vállalkozásokat, mind a prémium megoldásokat keresőket szolgálja ki.

Az Exapro listáin való navigálás során figyelembe veendő legfontosabb paraméterek közé tartoznak az alagút méretei, a hűtési mód, a szállítószalag sebessége és a teljesítményigény. Ezenkívül az olyan részletek, mint a gép márkája, kora és karbantartási története, betekintést nyújtanak a gép értékébe és lehetséges élettartamába. Az olyan neves márkák, mint a Sollich, a GEA és a Haas gyakran látogatják a platformot, garantálva a minőséget és a teljesítményt.

Akár édesipari vállalkozó, aki a csokoládé tökéletes szettjét biztosítja, vagy gyógyszergyártó, aki megőrzi a hőmérséklet-érzékeny termékek integritását, az Exapro kiterjedt katalógusa biztosítja, hogy megtalálja a pontos specifikációinak megfelelő hűtőalagút. Az eladók számára előnyös a gépparaméterek átlátható listázása, így biztosítva a megfelelő közönséggel való kapcsolatot. Az Exapro segítségével mind a vevők, mind az eladók készen állnak a sikeres tranzakciókra, garantálva a minőséget, az átláthatóságot és az értéket.

CES -LT-LIN-5mX0.66-PODB-E Jó üzlet

Év: 2006

Szíj/szíj szélesség 645 mm
Hűtőközeg típus Liquid Nitrogen

Frigoscandia GYRoCOMPACT 400 Classic

Év: 1999

Szíj/szíj szélesség 600 mm
Hűtőközeg típus Ammonia
Kimenet 500 kg/h

DMA Fördertechnik Heliflex-Durchlaufkühler HDK/NFA

Év: 1998

Szíj/szíj szélesség 225 mm
Hűtőközeg típus 34% Ethylen/-6/+0,0

In-room hűtőspirál - ALIT márka - építési év 2014 Jó üzlet

Év: 2014

Szíj/szíj szélesség 700 mm
Hűtőközeg típus in ambiente oppure in cella
Kimenet 800 kg/h

Hűtőalagút Frigoscandia MX 82

Év: 1990

Kimenet 5200 kg/h
Hűtőközeg típus ammonia

Frigoscandia MX92

Év: 2000

Kimenet 5850 kg/h
Hűtőközeg típus

Sollich KP920 Hűtőalagút

Év: 1981

Szíj/szíj szélesség 400 mm
Hűtőközeg típus

Frigoscandia Midget Superhulk

Év: ~ 1997

Szíj/szíj szélesség 400 mm
Hűtőközeg típus Freon
Kimenet 750 kg/h

Gami TR-300-8 Hűtőalagút

Év: 2019

Szíj/szíj szélesség 300 mm
Hűtőközeg típus

Kaak cooling tower Hűtőalagút

Év: 2007

Szíj/szíj szélesség 1075 mm
Hűtőközeg típus

Triphase double spiral freezer Hűtőalagút

Év: 1993

Szíj/szíj szélesség 660 mm
Hűtőközeg típus

Kaak dupla spirál proofer

Év: 1987

Szíj/szíj szélesség 800 mm
Hűtőközeg típus

Air Products IQF 1220.15/3070 Hűtőalagút

Év:

Szíj/szíj szélesség 1220 mm
Hűtőközeg típus nitrogen
Kimenet 5000 kg/h

Buse WF O 70/610-02607

Év: 2012

Szíj/szíj szélesség 750 mm
Hűtőközeg típus N² nitrogen

Air Products IQF 1220.15/3070 Hűtőalagút

Év:

Szíj/szíj szélesség 1220 mm
Hűtőközeg típus Nitrogen
Kimenet 5000 kg/h

Kriotecnica MTL6,5x100

Év: 2002

Szíj/szíj szélesség 1200 mm
Hűtőközeg típus azoto liquido

Kelox 60x7

Év: 1997

Szíj/szíj szélesség 600 mm
Hűtőközeg típus nitrogen

Air Liquide-Jackstone CCT Cryomaster hűtőalagút

Év:

Szíj/szíj szélesség 600 mm
Hűtőközeg típus nitrogen

Dohmeyer DOH-TUN-11200 Hűtő nitrogén alagút

Év:

Szíj/szíj szélesség 1200 mm
Hűtőközeg típus nitrogen

CIMS Multifreezer T típusú alagútfagyasztó

Év:

Szíj/szíj szélesség 1970 mm
Hűtőközeg típus ammonia/freon


Hűtőalagutak az élelmiszer-feldolgozó szektorban: mély merülés az Exapro segítségével

Az élelmiszer-feldolgozás nyüzsgő területén a gépek szerepe monumentális. Ha pedig a gyártás utáni optimális termékhőmérséklet eléréséről beszélünk, a hűtőalagutak valóban nélkülözhetetlenek. Az Exapronál felismerjük ezeknek az eszközöknek a jelentőségét, és megbízható piacteret biztosítunk használt ipari gépek, köztük hűtőalagutak vásárlásához és eladásához. Tehát bontsuk ki a csodát, a hűtőalagutat, és értsük meg, miben tűnik ki az Exapro kínálatából.

A hűtőalagutak speciális gépek, amelyeket túlnyomórészt az élelmiszer-feldolgozó iparban alkalmaznak a termékek hőmérsékletének a kívánt szintre való gyors csökkentésére. Ennek oka lehet a termékek megfelelő összeállításától (például a csokoládétól) az eltarthatóság meghosszabbításáig és a termékbiztonság biztosításáig. A termékek általában egy szállítószalagon haladnak át egy szabályozott hőmérsékletű környezetben, és egyenletes hűtést kapnak, ahogy haladnak.

A hűtőalagutak kialakítása és képességei az élelmiszertermék típusától, a kívánt véghőmérséklettől és a hűtési sebességtől függően változhatnak. Különleges követelményektől függően alkalmazhatnak olyan módszereket, mint a hűtött levegő, hűtés vagy akár folyadékhűtés.

Miért válassza az Exapro-t az igényeinek megfelelően?

A rendelkezésre álló lehetőségek széles skálájával az Exapro hűtőalagutak átfogó gyűjteményével büszkélkedhet, amelyek kielégítik a különböző élelmiszer-feldolgozási igényeket. Ez a sokféleség biztosítja, hogy a szakemberek megtalálják azt a gépet, amely tökéletesen illeszkedik speciális követelményeikhez. Gépeink listája szigorú ellenőrzésen esik át. Ez biztosítja, hogy amit lát, azt kapja, és kiküszöböli a vásárlás utáni kellemetlen meglepetéseket. Az Exapronál az átlátható ügyleteket részesítjük előnyben. Az áraktól a gépek részleteiig minden információ egyértelműen látható a vevők és az eladók számára.

A használt gépek választása nemcsak költségmegtakarítást jelent, hanem az erőforrások optimalizálását is. Az Exapronál megértjük ezt az egyensúlyt, ezért kínálunk versenyképes árú opciókat a minőség feláldozása nélkül. Az Exapronál az élelmiszer-feldolgozó szektorban használt hűtőalagutak árkategóriája túlnyomórészt 21 000 és 70 000 euró között ingadozik. Így akár egy belépő szintű gép felé hajlik, akár prémium befektetést fontolgat, az Exapro kiterjedt katalógusa biztosítja, hogy az Ön egyedi igényeit kielégítsük.

Az Exapro nem korlátozódik egy adott régióra. Elérhetőségünk az egész világon átível, összekötve a vevőket és az eladókat a világ különböző sarkairól. Ez szélesebb lehetőségeket jelent a vásárlók számára, és szélesebb közönséget az eladók számára.

Ha hűtőalagutat keres, vagy el akar adni egyet, az Exapro az Ön megbízható piaca, amely áthidalja a szakadékot a kereslet és a kínálat között a használt ipari gépek területén. A minőség, a bizalom és a zökkenőmentes tranzakciók iránti elkötelezettségünkkel az Exapro biztosítja, hogy az élelmiszer-feldolgozó iparág szakemberei rendelkezzenek a hatékony és eredményes működéshez szükséges erőforrásokkal.

 

A hűtőalagutak fő előnyei

A hűtőalagutak fontos szerepet játszanak az élelmiszer-feldolgozó iparban és számos más olyan ágazatban, ahol a termékek gyors és egyenletes hűtésére van szükség. Íme a hűtőalagutak használatának fő előnyei:

Egyenletes hűtés: A hűtőalagutak biztosítják, hogy a termékek egyenletes hűtést kapjanak. Ez az egyenletesség megakadályozza a hőmérsékleti gradiensek kialakulását, amelyek termékhibákat okozhatnak, különösen az olyan érzékeny termékeknél, mint a csokoládé, ahol az egyenletes hűtés biztosítja a fényes felületet és megakadályozza a virágzást.

Nagyobb hatékonyság: A folyamatos feldolgozósornak köszönhetően a hűtőalagutak nagyobb termelési sebességet tesznek lehetővé. A termékek egymás után gyorsan hűthetők, így javítva a gyártási folyamat általános teljesítményét.

Téroptimalizálás: Ahelyett, hogy a termékeket nagy területen szétterítenék a hűtéshez, vagy több hűtőegységet használnának, a hűtőalagutak leegyszerűsítik a folyamatot egy szűk helyen, hatékonyan kihasználva a gyári ingatlanokat.

Jobb termékminőség: A következetes és ellenőrzött hűtés jelentősen javíthatja a termék minőségét. Biztosítja, hogy a termékek megőrizzék formájukat, állagukat és ízüket, ami különösen fontos az olyan élelmiszereknél, mint az édességek vagy a pékáruk.

Sokoldalúság: A modern hűtőalagutak beállíthatók a különböző termékek és hűtési igények kielégítésére. Testreszabhatók a szállítószalag sebessége, a hőmérséklet-beállítások és a hűtési módok (levegő, folyadék vagy ezek kombinációja) tekintetében.

Energiahatékony: Optimálisan karbantartva és üzemeltetve a hűtőalagutak energiahatékonyabbak lehetnek a hagyományos szakaszos hűtési folyamatokhoz képest, ami hosszú távon költségmegtakarítást eredményez.

Biztonságos és higiénikus: A hűtőalagutak csökkentik a termékek külső környezetnek való kitettségét, ami potenciális szennyeződési forrás lehet. Ez különösen előnyös az élelmiszeripari termékek esetében, mivel biztosítja, hogy azok higiénikusak és fogyasztásuk biztonságosak maradjanak.

Csökken a kézi kezelés: Az automatizált szállítószalagok révén csökken a termékek kézi mozgatása, ami nemcsak növeli a hatékonyságot, hanem csökkenti a szennyeződések és az emberi hibák kockázatát is.

Skálázhatóság: A termelés növelésére törekvő vállalkozások számára a hűtőalagút integrálása változást hozhat. Biztosítja, hogy a megnövekedett mennyiségek a termékminőség vagy a hűtési hatékonyság veszélyeztetése nélkül kezelhetők.

Rugalmasság a gyártásban: A hűtőalagutak segítségével a gyártók gyorsan válthatnak a különböző termékek vagy tételek között. A modern rendszerek gyakran gyors beállítási beállításokkal rendelkeznek, amelyek minimális állásidőt biztosítanak a változtatások során.

A hűtőalagutak a hatékonyság, a minőségbiztosítás és a rugalmasság kombinációját biztosítják az iparágaknak, így nélkülözhetetlen eszközökké válnak minden olyan gyártósoron, ahol a szabályozott hűtés a legfontosabb.

 

A hűtőalagutak főbb gépparaméterei 

Amikor hűtőalagutak vásárolnak vagy adnak el egy olyan piacon, mint az Exapro, számos fő gépparamétert alaposan meg kell fontolni, hogy biztosítsák a vevő számára megfelelő illeszkedést és a két fél közötti átlátható kommunikációt. Itt vannak a lényeges paraméterek:

Szélesség, magasság és hossz: Határozza meg az elhelyezhető termékek méretét.

Hűtési módszer és Kapacitás: Részletek arról, hogy levegő-, folyadék- vagy kontakthűtést használ-e, valamint az elérhető hőmérséklet-tartomány.

Szállítószalag típusa & Sebesség: A szállítószalag jellege és az állítható sebességtartomány befolyásolja a hűtési időtartamot és a kezelhető termékek típusát.

Tápellátási követelmények és Energiafogyasztás: A helyi áramforrásokkal való kompatibilitás és a működési energiahatékonyság kulcsfontosságú a hosszú távú használathoz.

Karbantartás és Szervizelőzmények: A rendszeresen szervizelt és jól karbantartott gépek általában megbízhatóbbak és értékesebbek.

Állapot & Funkcionalitás: A gép aktuális állapotának és minden lehetséges meghibásodásnak vagy cserére szoruló alkatrésznek a világos ábrázolása.

További funkciók: Minden olyan extra funkció, mint például automatizálási képességek, integrált érzékelők vagy állítható beállítások, amelyek javítják a gép funkcionalitását.

E paraméterek pontos és átlátható felsorolásával az eladók jelentősen növelhetik bejegyzésük vonzerejét a komoly vásárlók számára, a vásárlók pedig tájékozott, magabiztos döntéseket hozhatnak vásárlásaikkal kapcsolatban az olyan platformokon, mint az Exapro.

 

Felhasználási terület 

Az Exapro vásárlásával és eladásával összefüggésben a hűtőalagutak felhasználási területei túlnyomórészt azokra az iparágakra koncentrálódnak, ahol a precíz és hatékony hűtés a gyártás szerves része. A felhasználási terület megértése kulcsfontosságú, mivel segít a vásárlóknak azonosítani azokat a gépeket, amelyek megfelelnek az igényeiknek, és segít az eladóknak abban, hogy hirdetéseiket a megfelelő közönség számára pozícionálják.

Élelmiszer- és italipar. Itt a hűtőalagutak elengedhetetlenek, különösen az édességek és pékáruk gyártása során, hogy biztosítsák az íz és az állag megfelelő beállítását és megőrzését.

Gyógyszeripar. A szabályozott hőmérsékletet igénylő gyógyszerek és más, egészséggel kapcsolatos termékek esetében a hűtőalagutak elengedhetetlenek a termék integritásának megőrzéséhez.

Vegyipar. Bizonyos kémiai eljárásokban használják őket, amelyek gyors és ellenőrzött hűtést tesznek szükségessé a kívánt végtermék-jellemzők eléréséhez.

Műanyagok és Gyantaipart. A műanyag és gyanta alkatrészek gyártása során a hűtőalagutak felgyorsítják a kötődési vagy kikeményedési folyamatot.

Fémmegmunkálás. Az alkatrészek fokozatos hűtésére használják, hogy elkerüljék a fémtermékek szerkezeti gyengeségeit.

Kozmetikai ipar. A kozmetikumok, például a rúzsok gyártása során hűtőcsatornákat használnak a megfelelő formázás és kötés biztosítása érdekében.

Amikor az Exapro hűtőalagutakat vásárol vagy ad el, fontos, hogy az eladók egyértelműen meghatározzák a listán szereplő gépeik tervezett felhasználási területét, a vásárlóknak pedig ezen felhasználási területek megértése segít az iparáguknak megfelelő gép kiválasztásában. szabványoknak. 

 

A hűtőalagutak fő gyártói

Számos gyártó híres a kiváló minőségű hűtőalagutak gyártásáról, és gépeik gyakran megtalálhatók az Exapro oldalán. Íme néhány figyelemre méltó hűtőalagutak gyártója:

Sollich: A cukrásziparban ismert Sollich berendezések széles skáláját gyártja, beleértve a hűtőalagutakat is, különösen a csokoládéfeldolgozáshoz.

GEA: Az élelmiszer-feldolgozó ipar egyik fő szereplője, a GEA különféle hűtő- és fagyasztóalagutak széles választékát kínálja a különféle igények kielégítésére.

Haas: Az elsősorban ostya-, keksz- és édesipari gyártósorairól ismert Haas átfogó megoldásai részeként hűtőalagutakat is gyárt.

Bosch: A Bosch csomagolási és feldolgozó részlege számos berendezést gyárt, beleértve a hűtőalagutakat is, különösen az élelmiszer- és gyógyszeripar számára.

Aasted: A csokoládé- és sütőipari berendezésekre specializálódott Aasted számos hűtési megoldást kínál ezekre az iparágakra szabva.

Rieckermann: Különféle ipari megoldásokat kínálnak, hűtőalagútjaik pedig megbízhatóságukról és hatékonyságukról ismertek.

Frigoscandia: A fagyasztási és hűtési megoldásairól elismert alagútjaikat széles körben használják az élelmiszeriparban.

Savage Bros. Co.: A cukrásziparban különösen ismertek, elsősorban csokoládékhoz és cukorkákhoz szabott hűtőcsatornákat gyártanak.

Nestlé: Bár elsősorban élelmiszer- és italgyártó cég, a Nestlé gépeinek egy részét is gyártja, és esetenként hűtőalagútjaik is megtalálhatók a használt piacon.

Teknoice: A fagylaltgyártó berendezésekre specializálódott hűtőalagútjukat kifejezetten a gyors és egyenletes fagyasztásra tervezték.

Ha olyan platformon szeretne vásárolni vagy eladni, mint az Exapro, érdemes megismerkednie ezekkel a gyártókkal. Az elismert márkák gyakran magasabb viszonteladási értéket képviselnek, és a vásárló szemszögéből egy jól ismert márka kiválasztása bizonyos szintű biztosítékot jelenthet a minőség, a tartósság és az értékesítés utáni támogatás tekintetében.