A professzionális hangtechnikai berendezések elengedhetetlenek a kiváló minőségű hangzás eléréséhez különböző alkalmazásokban, például a műsorszórásban, a filmgyártásban és az élő rendezvényeken. Ebbe az alkategóriába a hang kivételes tisztaságú és pontosságú rögzítésére, feldolgozására és reprodukálására tervezett eszközök széles skálája tartozik.

A professzionális hangtechnikai berendezések legfontosabb összetevői a következők:

 1. Mikrofonok: A kiváló minőségű mikrofonok elengedhetetlenek a tiszta és pontos hang rögzítéséhez. A népszerű típusok közé tartoznak a kondenzátoros, a dinamikus és a szalagmikrofonok, amelyek mindegyike különböző felvételi környezetekhez és célokra alkalmas.

 2. Mixing Consoles: Ezek az eszközök lehetővé teszik a hangmérnökök számára, hogy több hangforrást keverjenek és beállítsanak. Léteznek analóg és digitális formátumban is, az olyan márkák, mint a Yamaha és a Behringer jól ismertek az iparágban.

 3. Audiointerfészek: Ezek az analóg jeleket digitális formátumba és fordítva alakítják át, megkönnyítve a nagy hűségű hangfelvételt és -lejátszást. A Focusrite és a PreSonus neves márkák ebben a kategóriában.

 4. Monitorok és fejhallgatók: A pontos hangmegfigyeléshez elengedhetetlenek a stúdiómonitorok és a professzionális fejhallgatók, amelyek a hangzás hű megjelenítését biztosítják. Az olyan márkák, mint a KRK és a Sennheiser, megbízható monitorozási megoldásaikról ismertek.

 5. Szignálprocesszorok: Ezek az eszközök, beleértve az equalizereket, kompresszorokat és reverb egységeket, alakítják és javítják az audiojelet. A Universal Audio és a TC Electronic kiváló minőségű jelfeldolgozó berendezéseket kínál.

A professzionális audioberendezések kiválasztásakor vegye figyelembe az olyan tényezőket, mint a hangminőség, a meglévő rendszerekkel való kompatibilitás, a tartósság és a projektek egyedi követelményei. A megbízható márkákba való befektetés és a műszaki specifikációk megértése nagyban javíthatja az audio produkciós képességeit.


MAD A9 planar magnetics surface array

Év: 2005

a készlet tartalmazza: 4 x A9 síkmágneses felületi elrendezés 9 x 4 =36 panel, diszperzió 120° kardioid 120Hz-16KHz-ig, 4000W egységenként. 4 x Flightcase 1 x A9 együtteshez 2 x FB-1 repülő rúd 16 sorig terjedő hangsugárzóhoz 2 x DF-1 lefelé irányuló hosszabbító rúd Használt 2005, jó állapotban
A professzionális hangtechnikai berendezések a műsorszóró, film- és hangipar egyik alapvető alkategóriája. Ez az alkategória magában foglalja a különféle csúcskategóriás hangberendezéseket, amelyeket professzionális környezetben, például hangstúdiókban, élő koncerteken, műsorszóró állomásokon és filmgyártó díszletekben a hang rögzítésére, javítására, keverésére és lejátszására használnak. A professzionális hangtechnikai berendezések kiválasztásakor figyelembe veendő legfontosabb elemek közé tartozik a hangminőség, a tartósság, a kompatibilitás és az egyedi felhasználási esetek.

A professzionális audioberendezések típusai

 1. Mikrofonok: A hang rögzítéséhez elengedhetetlen mikrofonok különböző típusai, például dinamikus, kondenzátoros és szalagmikrofonok léteznek, amelyek mindegyike különböző felvételi környezetekhez és hangjellemzőkhöz alkalmas.
 2. Mixerpultok: A hangjelek kombinálására, feldolgozására és útvonalvezetésére szolgálnak. A csúcskategóriás modellek széleskörű útválasztási lehetőségeket, digitális effekteket és csatlakoztathatóságot kínálnak.
 3. Audiointerfészek: Analóg jeleket alakítanak át digitálisra a számítógépes felvételhez, és fordítva a lejátszáshoz. Ezek a bemenetek/kimenetek számában és a támogatott felbontásokban különböznek egymástól.
 4. Hangszórók és monitorok: A pontos hangvisszaadás kulcsfontosságú a professzionális környezetben. A stúdiómonitorokat úgy tervezték, hogy a pontos keverés érdekében sima frekvenciaválaszt biztosítsanak.
 5. Elősítők: Erősítik a hangjeleket a hangszórók meghajtásához. A professzionális erősítők biztosítják a tisztaságot és a teljesítményt torzítás nélkül.
 6. Fülhallgató: Monitorozáshoz és keveréshez használatos. A professzionális fejhallgatók kiváló hangszigetelést és pontosságot biztosítanak.

Főbb figyelembe veendő elemek

 1. Hangminőség: Keresse a nagy hűségű és alacsony zajszintű berendezéseket.
 2. Tartósság: A professzionális felszerelésnek ellen kell állnia a szigorú használatnak és szállításnak.
 3. Kompatibilitás: Győződjön meg róla, hogy a berendezés jól integrálható a meglévő rendszerekbe.
 4. Specifikus felhasználási eset: Válasszon a konkrét igényekhez, például élő előadáshoz vagy stúdiófelvételhez igazított berendezéseket.

Márkák és árképzés

 1. Yamaha: A megbízható és kiváló minőségű hangtechnikai termékekről ismert, mint például a Yamaha PM10 keverőpult.
 2. Shure: Népszerű az olyan ipari szabványú mikrofonjaik miatt, mint az SM58 és az SM7B.
 3. Sennheiser: A stúdióban és élőben egyaránt használt mikrofonokról és fejhallgatókról híres.
 4. Neumann: Prémium márka, amely a csúcskategóriás stúdiómikrofonjairól ismert, mint például az U87.

A professzionális audioeszközök árai széles skálán mozognak. Például egy Shure SM58 mikrofon ára 100 dollár körül lehet, míg egy Neumann U87 stúdiómikrofon ára meghaladhatja a 3000 dollárt. A keverőpultok ára a kis analóg modellek néhány száz dollártól a nagy digitális konzolok tízezreiig terjed.

A professzionális hangtechnikai berendezésekbe való befektetéskor elengedhetetlen, hogy felmérje a projekt vagy a környezet egyedi igényeit. A megfelelő választás jelentősen befolyásolhatja a hangprodukció minőségét, legyen szó élő koncertről, hangstúdióról vagy műsorszóró állomásról.