Az

Exapro a kiváló minőségű használt ipari gépek első számú piaca. A Gyári berendezések kategóriában mutatjuk begázturbináink választékát, kifejezetten komplett gyártóegységekhez. Ezeket a gázturbinákat professzionálisan karbantartják, és a teljesítmény, a hatékonyság és az érték kiváló keverékét kínálják.

Gázturbináink robusztus és megbízható teljesítményt nyújtanak különféle ipari alkalmazásokhoz. Az energiatermeléshez ideális turbinák nagy hatékonyságukról, gyors indítási idejükről és változatos környezeti feltételek melletti működésükről ismertek. Alkalmasak önálló áramtermelésre és nagyobb integrált rendszerek részeként is.

Minden gázturbina szigorú ellenőrzési folyamaton megy keresztül, ami biztosítja a minőséget és a teljesítményt. Gépeink költséghatékonyak, jelentős megtakarítást ígérve az új berendezésekhez képest, anélkül, hogy a hatékonyságot veszélyeztetnénk. Megbízhatóságukról és csúcstechnológiájukról ismert neves márkák, mint például a General Electric, a Siemens és a Mitsubishi szerepelnek választékunkban. Az árak 500 000 és 3 000 000 euró között mozognak, különféle költségvetési skálákat kínálva.

Részletes információért vagy árajánlat kéréséhez forduljon elkötelezett csapatunkhoz, akik készen állnak az Ön speciális igényeinek kielégítésére. Az Exapronál az a célunk, hogy a minőség és a megfizethetőség révén elősegítsük vállalkozása növekedését. Bízzon az Exaproban az ipari gépekkel kapcsolatos igényeivel kapcsolatban, és növelje termelékenységét még ma.

Nuovo Pignone HNK 50/71

Év: 2002

Egy Puertollanóban található nagy multinacionális energetikai vállalat gőzturbinájának közvetlen tárgyalása. A gyártó a Nuovo Pignone, a típus pedig a HNK 50/71. A gőzturbina egyhengeres, nem túlmelegedő kondenzációs típusú, amely a generátor forgórészét egy fordulatszám-csökkentő hajtóművön keresztül hajtja meg. A gőzturbina összeszerelése 2002-ben fejeződött be, és az egységeket soha nem helyezték üzembe. Azóta semmilyen karbantartásban nem részesült. A nagynyomású és a …


Ár kérésre

Termék megtekintése

AE Egyesült Arab Emírségek
Bevezetés a gázturbinákba komplett termelési egységekben

A gázturbinák a teljes termelési egységek kulcsfontosságú alkatrészei, amelyek kritikus mechanikai energiaforrásként szolgálnak különféle ipari folyamatokban. Ezek a nagy hatásfokú gépek az égési gázokból származó energiát mechanikai energiává alakítják át, amelyet aztán gyári beállításban elektromos áram előállítására, kompresszorok, szivattyúk és egyéb gépek meghajtására lehet használni. Az olyan iparágakban, mint az energiatermelés, az olaj- és gázipar, a repülés és a gyártás, széles körben használt gázturbinák megbízható és hatékony megoldást kínálnak a jelentős energiaigények kielégítésére.

Gázturbinák típusai

A gázturbinák különböző konfigurációkban kaphatók, mindegyik egyedi alkalmazásokhoz és működési igényekhez igazodik:

 1. Nagyteljesítményű gázturbinák: Ezeket a turbinákat nagy teljesítményű alkalmazásokhoz tervezték, és általában erőművekben használják. Robusztusak, megbízhatóak és jelentős mennyiségű villamos energia előállítására képesek, jellemzően 50 MW és 400 MW között.

 2. Ipari gázturbinák: A nagy teherbírású modelleknél kisebb és sokoldalúbb ipari gázturbinákat különféle alkalmazásokban használják, beleértve a kapcsolt energiatermelést (kombinált hő- és energiatermelést), mechanikus hajtásrendszereket és tartalékokat. erő. Általában 1 MW és 50 MW között termelnek.

 3. Aeroszármazékos gázturbinák: A repülőgépek sugárhajtóműveiből adaptált turbinák könnyebbek és kompaktabbak, gyors indítási időt és nagy hatékonyságot kínálnak. Ideálisak decentralizált áramtermeléshez, csúcserőművekhez és szükségáramellátáshoz, 1 MW és 100 MW közötti teljesítmény mellett.

 4. Mikroturbinák: Kisméretű gázturbinák, amelyek 25 kW és 500 kW közötti teljesítményt termelnek. Gyakran használják kisüzemi áramtermelésre, kapcsolt energiatermelésre, valamint kereskedelmi és lakóépületek tartalék áramellátására.

Főbb összetevők és szolgáltatások

A gázturbinák több kulcsfontosságú alkatrészből állnak, amelyek mindegyike döntő szerepet játszik a turbina működésében:

 • Kompresszor: A bejövő levegőt nagy nyomásra sűríti, ami elengedhetetlen a hatékony égéshez.
 • Égéskamra: összekeveri a sűrített levegőt az üzemanyaggal, és meggyújtja a keveréket, magas hőmérsékletű, nagynyomású gázokat termelve.
 • Turbina szakasz: Egy vagy több turbinalapát-fokozatból áll, amelyek energiát vonnak ki a nagynyomású gázokból, és mechanikai munkává alakítják át.
 • Kipufogórendszer: Kezeli a kipufogógázok kiürítését, gyakran hővisszanyerő rendszereket használ a hatékonyság javítása érdekében.

A gázturbinák előnyei

A gázturbinákba való befektetés számos előnnyel jár a komplett termelőegységek számára:

 • Nagy hatásfok: A gázturbinák rendkívül hatékonyak, különösen a kombinált ciklusú konfigurációkban, ahol a hulladékhőt további energia előállítására használják fel.
 • Megbízhatóság és tartósság: A nehéz körülmények közötti folyamatos működésre tervezett gázturbinák kivételes megbízhatóságot és hosszú élettartamot kínálnak.
 • Alacsony károsanyag-kibocsátás: A modern gázturbinákat úgy tervezték, hogy a hagyományos belső égésű motorokhoz képest alacsonyabb károsanyag-kibocsátást termeljenek, így környezetbarátabbak.
 • Működési rugalmasság: A gyors be- és leállításra képes gázturbinák gyorsan reagálnak az energiaigény változásaira, így biztosítva a működési rugalmasságot.
 • Kompakt méret: A gázturbinák teljesítmény-tömeg aránya magas, így alkalmasak korlátozott helyigényű alkalmazásokhoz.

A gázturbinák kiválasztásának szempontjai

Amikor kiválasztja a gázturbinát a termelési egységhez, több tényezőt is figyelembe kell venni annak biztosítására, hogy az megfeleljen az Ön speciális igényeinek:

 • Teljesítmény: Határozza meg a szükséges teljesítményt az energiaszükségletének megfelelő turbina kiválasztásához. Vegye figyelembe mind a jelenlegi, mind a jövőbeli energiaigényeket.
 • Üzemanyagtípus: A gázturbinák különféle üzemanyagokkal működhetnek, beleértve a földgázt, a gázolajat és a bioüzemanyagokat. Válasszon olyan turbinát, amely kompatibilis a legkönnyebben elérhető és legköltséghatékonyabb üzemanyaggal.
 • Hatékonyság: A nagyobb hatásfokú turbinák csökkentik az üzemanyag-fogyasztást és az üzemeltetési költségeket. A maximális hatékonyság érdekében fontolja meg a kombinált ciklusú rendszereket.
 • Karbantartás és szerviz: Értékelje a karbantartási követelményeket és a szerviztámogatás elérhetőségét. A megbízható karbantartás elengedhetetlen a folyamatos működés biztosításához.
 • Környezetvédelmi előírások: Győződjön meg arról, hogy a turbina megfelel a helyi és nemzetközi kibocsátási szabványoknak és környezetvédelmi előírásoknak.
 • Kezdeti és működési költségek: Vegye figyelembe mind a kezdeti beszerzési költséget, mind a hosszú távú működési költségeket, beleértve az üzemanyagot, a karbantartást és az esetleges állásidőt.

Népszerű márkák és árak

Számos neves márka gyárt gázturbinákat, amelyek megbízhatóságukról és teljesítményükről ismertek. Íme néhány figyelemre méltó:

 • General Electric (GE): A gázturbinák vezető gyártója, a GE modellek széles skáláját kínálja különböző alkalmazásokhoz. A GE gázturbinák ára 10 millió dollártól több mint 100 millió dollárig terjedhet, a mérettől és a specifikációktól függően.

 • Siemens: A Siemens gázturbinák nagy hatékonyságukról és fejlett technológiájukról ismertek. Termékeik általában 8 és 90 millió dollár között mozognak.

 • Mitsubishi Hitachi Power Systems (MHPS): Az MHPS robusztus és megbízható gázturbinákat kínál különféle ipari alkalmazásokhoz. Az árak általában 9 és 95 millió dollár közé esnek.

 • Szolárturbinák (Caterpillar cég): Ipari és kereskedelmi gázturbinákra specializálódott, és a közepes méretű alkalmazásokra összpontosít. Az árak 1 millió és 20 millió dollár között mozognak.

 • Rolls-Royce: A nagy hatékonyságot és gyors indítási időt kínáló, repülőgépből származó gázturbinákról ismert. A Rolls-Royce turbinák ára 5-60 millió dollár között mozog.

Következtetés

A gázturbinák a komplett termelőegységek nélkülözhetetlen alkotóelemei, amelyek megbízható és hatékony mechanikai energiaforrást biztosítanak különféle ipari folyamatokhoz. Számos típus áll rendelkezésre, beleértve a nagy teherbírású, ipari, repülőgép-származékokat és mikroturbinákat, így a megfelelő modell kiválasztása a konkrét működési igényektől és teljesítményigényektől függ. Az olyan népszerű márkák, mint a General Electric, a Siemens, a Mitsubishi Hitachi Power Systems, a Solar Turbines és a Rolls-Royce kiváló minőségű gázturbinák széles választékát kínálják a különböző alkalmazásokhoz és pénztárcákhoz. Az olyan tényezők gondos értékelésével, mint a teljesítmény, az üzemanyag típusa, a hatékonyság és a karbantartási követelmények, a vállalkozások biztosíthatják, hogy a megfelelő gázturbinába fektetnek be, hogy javítsák termelési képességeiket és általános működési hatékonyságukat.