Az

Exapro a kiváló minőségű használt ipari gépek első számú piaca. Az Építőipar és Bányászat kategóriában mutatjuk be aformamunkák választékát. Ezeket a formázórendszereket professzionálisan karbantartják, és a tartósság, a pontosság és az érték kiváló keverékét kínálják.

Alakítórendszereink kiváló robusztus és megbízható szerkezeteket biztosítanak betonöntéshez különféle építési projektekben. Ideális épületalapokhoz, falakhoz, padlókhoz és oszlopokhoz való használatra, zsaluzásunk pontos formázást és szilárd alátámasztást biztosít az építési folyamat során. A hagyományos fa és a modern moduláris rendszerekhez egyaránt kínálunk lehetőségeket, így kielégítjük a különböző projektkövetelményeket.

Minden formázómunka szigorú ellenőrzési folyamaton megy keresztül, ami biztosítja a minőséget és a teljesítményt. Gépeink költséghatékonyak, jelentős megtakarítást ígérve az új berendezésekhez képest anélkül, hogy a hatékonyságot veszélyeztetnénk. Megbízhatóságukról és tartósságukról ismert neves márkák, mint a Doka, a PERI és a Meva, megtalálhatók választékunkban. Az árak 5000 és 50 000 euró között mozognak, különféle költségvetési skálákat kínálva.

Részletes információért vagy árajánlat kéréséhez forduljon elkötelezett csapatunkhoz, akik készen állnak az Ön egyedi igényeinek kielégítésére. Az Exapronál az a célunk, hogy a minőség és a megfizethetőség révén elősegítsük vállalkozása növekedését. Bízzon az Exaproban az ipari gépekkel kapcsolatos igényeivel kapcsolatban, és növelje termelékenységét még ma.

CERRONI Vibromat CR Formanyomtatványok

Év: 1993

Ipari üzemek Önjáró blokkgyártó gép cementgyártáshoz A.CERRONI modell Vibromat CR - 2 szerszámmal együtt - Ellenőrizendő hidraulikarendszer

Cecconi CR 95/E Formanyomtatványok

Év: 1996

Önjáró blokkgyártó gép cementgyártáshoz CECCONI CR 95/E - Kézi és automatikus működés - 5 szerszámmal rendelkezik különböző méretű tömbökhöz - Kiváló állapotban ---------------------------------------- Formák a rendelkezésre álló méretekkel: cm: - vastagság: 38x25x9 - 38x20x15 vastagság - 38x30x9 vastagság - 100x28x 8 vastagság útpadkákhoz üres blokk méretei - 20x20x40 (vastagság 3,50 cm) -------------------------------------- Eladó formával vagy anélkül

Loro & Parisini - Marini EMCC 160 Formanyomtatványok

Év: 1992

Folyamatos üzem - LORO & PARISINI felszerelve MARINI EMCC 160 típusú szárítóegységgel - Néhány jellemző: - Termelés 130 Ton/H. - DNP 15/5 típusú előadagoló egység 5 darab 15 mc-es rekesszel, kiegészítve változó szalagos elszívóval, hidraulikával. - Előadagoló, szárítóhenger - adagolószalagok - Automatikus sűrű tüzelőolaj-égő - Olajtermikus fűtéssel ellátott adagolóegység - 2 tartály 45 - Silók 2 db, egyenként 15 m³-es …

Lorev Concrete Mixing Plant Formanyomtatványok

Év: 1995

LOREV betonkeverő üzem előre kevert / gyártott betontermékekhez amely a következőkből áll: - 1. számú Lorev keverő lt 1,750 - 6 db, egyenként 25 köbméter kapacitású tartályból áll - 6 db elszívószalag - 1 db szállítószalag - 1 db csigás szállítószalag - 1 literes számláló - 1 cementmérleg - 1 db elektromos panel vezérléssel


Bevezetés az építőiparban és bányászatban végzett formamunkába

A zsaluzás, amely az építőiparban és a bányászatban nélkülözhetetlen elem, olyan ideiglenes vagy állandó formákra utal, amelyeket a beton alakítására és alátámasztására használnak, amíg az megfelelő szilárdságot nem nyer. Ez a folyamat döntő fontosságú különféle szerkezeti elemek, köztük alapok, falak, oszlopok, gerendák és födémek megépítésénél. A megfelelő formázás nemcsak a beton alakjának és méreteinek pontosságát biztosítja, hanem jelentősen befolyásolja a végleges szerkezet minőségét és biztonságát is.

Űrlapmunka típusai

Az űrlapmunka-rendszerek többféle típusban kaphatók, mindegyik különböző alkalmazásokhoz és építési igényekhez igazodik. Itt vannak az elsődleges kategóriák:

 1. Hagyományos faformázó munka: Fából vagy rétegelt lemezből készült, ez a típus költséghatékony és sokoldalú, de jelentős munkaerőt igényel az összeszerelés és a szétszerelés. Általában kisméretű projektekhez és összetett formákhoz használják.
 2. Műszaki formázórendszerek: Ide tartoznak az előre gyártott moduláris rendszerek, amelyek olyan anyagokból készülnek, mint acél, alumínium és műanyag. A tervezett rendszerek újrafelhasználhatók, tartósak és gyors összeszerelést tesznek lehetővé, így ideálisak nagyszabású projektekhez.
 3. Újrafelhasználható műanyag formázómunka: Könnyű és könnyen kezelhető műanyag formázómunka újrafelhasználható, és gyakran használják moduláris és ismétlődő építési projektekhez.
 4. Helyben maradó formázás: Előregyártott szálerősítésű polimerekből vagy betonból készült formák a beton megkötése után is a helyükön maradnak, így további szilárdságot és védelmet biztosítanak.
 5. Rugalmas formázómunka: Rugalmas szövetlapokat vagy más anyagokat használ, amelyek különféle formákká formázhatók, gyakran építészeti jellemzőkhöz és összetett geometriákhoz.

Főbb összetevők és szolgáltatások

Az űrlapkezelő rendszerek több kritikus összetevőből állnak, amelyek mindegyike alapvető szerepet játszik az egész folyamatban:

 • Panelek: A betont formáló elsődleges felület. A panelek készülhetnek fából, rétegelt lemezből, acélból, alumíniumból vagy műanyagból.
 • Támogatások: függőleges és vízszintes elemek, amelyek a helyükön tartják a paneleket. Ide tartoznak a támasztékok, merevítők és partok, amelyek stabilitást biztosítanak a formamunkához.
 • Rögzítők és horgonyok: a forma összetartására, valamint a kívánt forma és igazítás megtartására szolgál a betonöntés során.
 • Hardver és csatlakozók: Csavarok, bilincsek és egyéb rögzítőelemek, amelyek a formázási rendszer különböző elemeit csatlakoztatják.

A minőségi űrlapmunka előnyei

A jó minőségű formamunkába való befektetés számos előnnyel jár:

 • Szerkezeti integritás: Biztosítja, hogy a beton megtartsa alakját és méreteit, ami szerkezetileg szilárd és tartós végterméket eredményez.
 • Hatékonyság: Az előre gyártott és tervezett rendszerek jelentősen csökkentik az össze- és szétszereléshez szükséges időt és munkát.
 • Költséghatékonyság: Bár a kezdeti költségek magasabbak lehetnek, az újrafelhasználható űrlaprendszerek többször is használhatók, csökkentve a hosszú távú kiadásokat.
 • Biztonság: A megfelelően megtervezett és telepített zsaluzat növeli az építési folyamat biztonságát azáltal, hogy stabil és megbízható támogatást nyújt.
 • Precizitás: A kiváló minőségű formázás pontos és egységes méreteket biztosít, ami elengedhetetlen az építési projekt általános minőségéhez.

Az űrlapmunka kiválasztásakor figyelembe vett szempontok

A projekthez megfelelő formanyomtatvány-rendszer kiválasztása számos kulcsfontosságú tényező értékelését jelenti:

 • A projekt mérete és összetettsége: A nagyobb, összetettebb projektek számára előnyös lehet a gyors összeszerelést és precíz igazítást kínáló, tervezett formamunkarendszer.
 • Anyag és költség: Vegye figyelembe a kezdeti és hosszú távú költségeket, beleértve az anyag tartósságát és az újrafelhasználás lehetőségét.
 • Munkaerőigények: Mérje fel a formázómunka össze- és szétszerelésének munkaintenzitását. A tervezett rendszerek általában kevesebb kézi munkát igényelnek a hagyományos faformázó munkákhoz képest.
 • Betonfelület: A különböző formázási anyagok befolyásolhatják a beton végső felületét. Például az acél és műanyag formázómunkák gyakran simább felületet biztosítanak a fához képest.
 • Környezeti feltételek: A formázási anyagnak meg kell felelnie az építkezés környezeti feltételeinek, például nedvességnek, hőmérséklet-ingadozásoknak és kémiai reakcióknak.

Népszerű márkák és árak

Számos neves márka szakosodott formamegmunkáló rendszerekre, és mindegyik a különféle építési igényekhez szabott termékválasztékot kínál. Íme néhány figyelemre méltó márka:

 • Peri: Az innovatív formamegmunkálási megoldásairól ismert Peri kis és nagy projektekhez egyaránt kínál rendszereket. Az ár a rendszer típusától és a projekt követelményeitől függően nagyon változó, néhány ezertől több százezer dollárig terjed.
 • Doka: A Doka a tartósságukról és hatékonyságukról ismert formázórendszerek széles skáláját kínálja. Termékeiket világszerte építőipari és bányászati ​​projektekben használják, a költségek jellemzően 5000 és 200000 dollár között mozognak.
 • MEVA: A moduláris és újrafelhasználható formázómunkákra specializálódott MEVA költséghatékony megoldásokat kínál különféle alkalmazásokhoz. Rendszereik ára 3000 és 150000 dollár között mozoghat.
 • ULMA: Az ULMA formamegmunkálási megoldásait a sokoldalúságra és az egyszerű használatra tervezték, mind az egyszerű, mind az összetett projektekhez. Az árak változóak, a tipikus rendszerek 4000 és 180 000 dollár között mozognak.
 • EFCO: Az EFCO formamegmunkáló rendszerei erősségükről és alkalmazkodóképességükről ismertek, gyakran használják nehéz építőipari és bányászati ​​alkalmazásokban. A költségek 5000 USD és több mint 250 000 USD között mozoghatnak.

Következtetés

A formázómunka kritikus eleme az építőiparnak és a bányászatnak, biztosítva a betonszerkezetek pontos alakítását és alátámasztását. A különféle típusú formázórendszerek közül a hagyományos faanyagtól a fejlett mérnöki megoldásokig a megfelelő rendszer kiválasztása a projekt méretétől, összetettségétől és a konkrét követelményektől függ. Az olyan népszerű márkák, mint a Peri, a Doka, a MEVA, az ULMA és az EFCO, számos lehetőséget kínálnak a különböző igényeknek és költségvetéseknek megfelelően. E tényezők gondos értékelésével az építőipari szakemberek javíthatják projektjeik hatékonyságát, biztonságát és minőségét, és végül jobb eredményeket érhetnek el mind az építési, mind a bányászati ​​​​műveletekben.