Az

Exapro a kiváló minőségű használt ipari gépek első számú piaca. Fémszerszámgépek kategóriában mutatjuk be afogaskerék-alakítógépek választékát. Ezeket a gépeket professzionálisan karbantartják, és a pontosság, a tartósság és az érték kiváló keverékét kínálják.

Feltételalakító gépeink kiválóak a nagy pontosságú, összetett formájú és profilú fogaskerekek gyártásában, amelyek kiváló felületminőséget és pontos méreteket biztosítanak. Ideálisak az olyan iparágakban, mint az autóipar, a repülőgépipar és a nehézgépgyártás, ezek a gépek sokféle típusú és méretű hajtómű kezelésére alkalmasak, így alkalmasak a különféle gyártási követelményekre.

Minden fogaskerék-alakító gép szigorú ellenőrzési folyamaton megy keresztül, ami biztosítja a minőséget és a teljesítményt. Gépeink költséghatékonyak, jelentős megtakarítást ígérve az új berendezésekhez képest, anélkül, hogy a hatékonyságot veszélyeztetnénk. Megbízhatóságukról és fejlett technológiájukról ismert neves márkák, mint például a Fellows, a Lorenz és a Gleason is megtalálhatók választékunkban. Az árak 20 000 és 200 000 euró között mozognak, különféle költségvetési skálákat kínálva.

Részletes információért vagy árajánlat kéréséhez forduljon elkötelezett csapatunkhoz, akik készen állnak az Ön speciális igényeinek kielégítésére. Az Exapronál az a célunk, hogy a minőség és a megfizethetőség révén elősegítsük vállalkozása növekedését. Bízzon az Exaproban az ipari gépekkel kapcsolatos igényeivel kapcsolatban, és növelje termelékenységét még ma.

MAAG SH75 Fogaskerék alakító gép

Év: 1987

Max kerék-Ø 750 mm
Modul - 1
CNC típus
Modul + 10
CNC Nem
Max. fogaskerék szélessége 200 mm

Lorenz SZA

Év: 1978

Max kerék-Ø 5 mm
Modul - 1
CNC típus
Modul + 10
CNC Nem
Max. fogaskerék szélessége 400 mm

Lorenz LS 82

Év: 1999

Max kerék-Ø 80 mm
Modul -
CNC típus SIEMENS 840 C
Modul + 5
CNC Igen
Max. fogaskerék szélessége 22 mm

Lorenz LS 303 Fogaskerék alakító gép

Év:

Max kerék-Ø 400 mm
Modul - 0.5
CNC típus BWO CNC921
Modul + 6
CNC Igen
Max. fogaskerék szélessége 76 mm

MAAG SH150 Fogaskerék alakító gép

Év:

Max kerék-Ø 1600 mm
CNC típus
Modul + 30

Liebherr LS 122

Év: 2002

Max kerék-Ø 120 mm
Modul - 0.05
CNC típus SINUMERIK 840 D
Modul + 3
CNC Igen
Max. orsó fordulatszám 3000 rpm

Liebherr LS 122

Év: 2002

Max kerék-Ø 120 mm
Modul - 0.05
CNC típus SINUMERIK 840 D
Modul + 3
CNC Igen
Max. orsó fordulatszám 3000 rpm

FELLOWS 36-6" Fogaskerék alakító gép

Év:

Max kerék-Ø 915 mm
CNC Nem
Modul + 3
CNC típus

Lorenz S8/630

Év:

Max kerék-Ø 630 mm
Modul - 1
CNC típus
Modul + 8
CNC Nem
Max. fogaskerék szélessége 180 mm

Stanko 5B150 Fogaskerék alakító gép

Év: 1976

Max kerék-Ø 800 mm
Modul - 1
CNC típus
Modul + 12
CNC Nem
Max. fogaskerék szélessége 800 mm


MAAG SH 250/300

Év: 1977

Max kerék-Ø 3080 mm
CNC Nem
Max. fogaskerék szélessége 1100 mm
Modul + 30
CNC típus
Motor erő 38 kW

Liebherr WSC - 501 Fogaskerék alakító gép Jó üzlet

Év: 1989

Max kerék-Ø 750 mm
Modul - 0.5
CNC típus
Modul + 8
CNC Igen
Max. fogaskerék szélessége 180 mm


Staehely Sh 850

Év: 1980

Max kerék-Ø 850 mm
CNC Nem
Modul + 14

STANKO 7A420M

Év: 1972

Max kerék-Ø 500 mm
CNC típus

LORENZ LS1000

Év:

Max kerék-Ø 1000 mm
CNC típus
Modul + 12

Gleason 116

Év:

Max kerék-Ø 228 mm
CNC Nem
Modul + 12

Fogaskerék alakító gép Gleason 275 G Jó ár-érték

Év: 2007

Max kerék-Ø 275 mm
Modul - 0.5
CNC típus
Modul + 8
CNC Igen
Max. fogaskerék szélessége 58 mmBevezetés a fogaskerék-alakító gépekbe

A fogaskerék-alakító gépek nélkülözhetetlen eszközök a fémmegmunkáló iparban, kifejezetten fogaskerekek nagy pontosságú vágására és alakítására. Ezek a gépek egy formázó vágószerszámot használnak a fogaskerekek fogainak létrehozására azáltal, hogy fokozatosan eltávolítják az anyagot a munkadarabból. A fogaskerekek alakítása különösen hasznos belső fogaskerekek, külső fogaskerekek és összetett fogaskerék-profilok esetén, amelyeket más módszerekkel nehéz előállítani. Különböző iparágakban, köztük az autóiparban, a repülőgépiparban, a nehézgépiparban és a robotikában kulcsfontosságúak.

A fogaskerék-alakító gépek típusai

A fogaskerék-alakító gépek többféle konfigurációban kaphatók, amelyek mindegyike megfelel a fogaskerék-gyártási követelményeknek:

 1. Vízszintes fogaskerekes formázógépek: ezek a gépek vízszintes orsótájolásúak, így alkalmasak a fogaskerekek széles skálájának előállítására, beleértve a homlok-, spirális- és bordás fogaskerekeket.

 2. Függőleges fogaskerék-alakító gépek: Függőleges orsó-tájolásukkal ezek a gépek ideálisak nagyobb és nehezebb munkadarabokhoz, például nagy átmérőjű fogaskerekekhez és fogaskerék-gyűrűkhöz. Jobb stabilitást és könnyebb kezelhetőséget kínálnak az ilyen alkatrészekhez.

 3. CNC fogaskerék-alakító gépek: Számítógépes numerikus vezérlőrendszerrel (CNC) felszerelt gépek nagy pontosságot, automatizálást és rugalmasságot biztosítanak. A CNC fogaskerék-alakítók összetett fogaskerék-geometriákat készíthetnek, és alkalmasak nagy pontosságú alkalmazásokhoz.

 4. Univerzális fogaskerék-alakító gépek: ezek a sokoldalú gépek vízszintes és függőleges fogaskerék-alakító feladatokat is meg tudnak oldani, maximális rugalmasságot biztosítva a különféle típusú és méretű fogaskerekek esetén.

Főbb jellemzők és specifikációk

A fogaskerék-alakító gép kiválasztásakor több kulcsfontosságú jellemzőt és specifikációt is figyelembe kell venni annak érdekében, hogy az megfeleljen a gyártási igényeknek:

 • CNC-vezérlőrendszer: A modern fogaskerék-alakító gépek gyakran rendelkeznek CNC-vezérléssel a fokozott pontosság és automatizálás érdekében, lehetővé téve az összetett fogaskerékprofilokat és a nagy ismételhetőséget.

 • Munkadarab kapacitása: A munkadarab maximális átmérője, magassága és tömege, amelyet a gép kezelni tud. Ez kulcsfontosságú annak biztosításához, hogy a gép el tudja fogadni a tervezett fogaskerekeket.

 • Lökethossz: A formáló vágó oda-vissza mozgásának maximális hossza. A nagyobb sebességfokozatokhoz hosszabb löketekre van szükség.

 • Vágási sebesség és előtolás: Az állítható sebességek és előtolások optimális vágási körülményeket biztosítanak a különböző anyagokhoz és hajtóművekhez.

 • Szerszámrendszer: A formáló marók típusa és minősége, valamint gyors cserélhetősége, amely jelentősen befolyásolhatja a termelékenységet.

 • A gép merevsége és felépítése: A gép szerkezeti stabilitása és felépítési minősége, amelyek befolyásolják a pontosságot és a stabilitást az alakítási folyamat során.

A fogaskerék-alakító gépek előnyei

A kiváló minőségű fogaskerék-alakító gépekbe való befektetés számos előnnyel jár:

 • Precizitás és pontosság: Biztosítja, hogy a fogaskerekek pontosan megfeleljenek a specifikációknak, ami kritikus a nagy teljesítményű alkalmazásokhoz.

 • Rugalmasság: Képes különféle fogaskerekek gyártására, beleértve a belső fogaskerekeket is, amelyeket más módszerekkel nehéz előállítani.

 • Költséghatékonyság: Általában gazdaságosabb kisebb fogaskerekek gyártásához, mint más fogaskerekek vágási módszerei, például a fogaskerekek felhelyezése.

 • Sokoldalúság: különböző méretű fogaskerekeket és profilokat képes kezelni, így különféle ipari alkalmazásokhoz is alkalmas.

 • Továbbfejlesztett felületkezelés: Kiváló minőségű felületkezelést biztosít, csökkentve a további felületkezelési folyamatok szükségességét.

A fogaskerék-alakító gép vásárlásakor figyelembe vett szempontok

Az igényeinek megfelelő fogaskerék-alakító gép kiválasztásához vegye figyelembe a következő tényezőket:

 • Gyártási mennyiség: Határozza meg a gyártandó fogaskerekek mennyiségét a megfelelő kapacitású és hatásfokú gép kiválasztásához.

 • Feltételtípusok és -méretek: Győződjön meg arról, hogy a gép képes kezelni a gyártásához szükséges speciális típusú és méretű fogaskerekeket.

 • Precíziós követelmények: Párosítsa a gép precíziós képességeit minőségi szabványaival.

 • Költségkeret: egyensúlyba hozza a kezdeti beruházást a hosszú távú működési költségekkel, beleértve a karbantartást és a fogyóeszközöket.

 • Szerviz és támogatás: Vegye figyelembe a gép műszaki támogatási és karbantartási szolgáltatásainak elérhetőségét.

 • Képzés: Mérje fel a kezelői képzés szükségességét a gép speciális funkcióinak hatékony használatához.

Népszerű márkák és árak

Számos neves márka gyárt fogaskerék-alakító gépeket, amelyek megbízhatóságukról és teljesítményükről ismertek. Íme néhány figyelemre méltó:

 • Gleason: A fogaskerék-alakító gépek vezető gyártója, a Gleason modellek széles választékát kínálja különböző alkalmazásokhoz. Az árak általában 200 000 USD és több mint 1 millió USD között mozognak, a modelltől és a specifikációktól függően.

 • Liebherr: A nagy pontosságú fogaskerék-alakító gépeiről ismert Liebherr különféle ipari alkalmazásokhoz kínál megoldásokat. Az árak általában 250 000 USD és 1,5 millió USD között mozognak.

 • Mitsubishi Heavy Industries (MHI): Az MHI robusztus és megbízható fogaskerék-alakító gépeket gyárt, amelyek különböző típusú és méretű fogaskerekekhez alkalmasak. Az MHI gépek ára általában 300 000 és 1,2 millió dollár között mozog.

 • Starrag-Heckert: fejlett fogaskerék-alakító gépekre specializálódott nagy pontosságú és automatizálási képességekkel. Az árak általában 350 000 és 1,4 millió dollár közé esnek.

 • Lorenz: A kiváló minőségű fogaskerék-alakító gépeiről híres Lorenz a különböző gyártási igényekhez megfelelő modellek széles választékát kínálja. Az árak általában 250 000 dollártól 1,3 millió dollárig terjednek.

Következtetés

A fogaskerék-alakító gépek alapvető eszközök a különféle ipari alkalmazásokhoz szükséges nagy pontosságú fogaskerekek előállításához. Különböző típusú, például vízszintes, függőleges, CNC és univerzális fogaskerék-alakító gépeknél a megfelelő modell kiválasztása a konkrét gyártási igényektől és a fogaskerekek típusától függ. A legfontosabb figyelembe veendő tényezők közé tartozik a CNC vezérlőrendszer, a munkadarab kapacitása, a lökethossz, a vágási sebesség, a szerszámrendszer és a gép merevsége. Az olyan vezető márkák, mint a Gleason, Liebherr, Mitsubishi Heavy Industries, Starrag-Heckert és Lorenz kiváló minőségű fogaskerék-alakító gépek széles skáláját kínálják a különböző alkalmazásokhoz és pénztárcákhoz. A gyártási mennyiség, a fogaskerekek típusai, a precíziós követelmények és a költségvetés gondos értékelésével a vállalkozások biztosíthatják, hogy a megfelelő fogaskerék-alakító gépbe fektetnek be, hogy javítsák gyártási képességeiket, és biztosítsák a konzisztens, jó minőségű fogaskerékgyártást.