Az Exapro az 5 Axis Fa CNC megmunkáló központok széles választékát kínálja, amelyek a modern famegmunkálási környezetben nélkülözhetetlen eszközök. Ezek a legmodernebb gépek lehetővé teszik a kézművesek és az ipar számára, hogy kifogástalan pontossággal készítsenek bonyolult terveket, így felbecsülhetetlen értékűek olyan területeken, mint a bútorgyártás, a szekrénygyártás és a prototípusgyártás. Lehetőségeik az összetett 3D-s faragásoktól a precíz asztalosmunkákig terjednek.

Az Exapro gépei különféle specifikációkkal rendelkeznek, hogy megfeleljenek a különböző igényeknek és pénztárcáknak. Az árak 35 000 és 97 000 euro között mozognak, így a vásárlók olyan gépeket találhatnak, amelyek tökéletes egyensúlyt biztosítanak a funkcionalitás és a költségek között. Az elérhető népszerű márkák közé tartozik a Biesse, a Homag, az SCM Group és a Masterwood, amelyek a minőséget és a megbízhatóságot jelzik.

Bár a befektetés jelentősnek tűnhet, ezeknek a gépeknek a sokoldalúsága, pontossága és hatékonysága értékes kiegészítője lehet bármely fafeldolgozó vállalkozásnak. Ezen túlmenően az Exapro átlátható listái az alapvető gépparaméterekkel kiegészítve gondoskodnak arról, hogy a vásárlók tájékozott döntéseket hozzanak az igényeiknek megfelelően.

A famegmunkálási projektjeik minőségének emelésére törekvő szakemberek számára az Exapro 5 tengelyes fa CNC megmunkáló központjainak kínálata kaput biztosít a páratlan precizitás és innováció felé.

Vincenzo Celentano 2530 Fa CNC megmunkáló központ - 5 tengely Alacsony munkaidő

Év: 2019

X stroke 2500 mm
Z ütés 700 mm
Y stroke 3000 mm
CNC típus 5 Axis

Anderson NC-1325IP

Év: 2004

X stroke 1900 mm
Z ütés 800 mm
Légszivattyú 250 m³/h
Y stroke 2800 mm
Szerszámváltó pozíciók 15
CNC típus


Thermwood C67S 5 tengelyes cnc famegmunkáló központ

Év: 2001

X stroke 3048 mm
Z ütés 914 mm
Y stroke 1524 mm
CNC típus


BUSELLATO Jet Optima T5 Fa CNC megmunkáló központ - 5 tengely

Év: 2018

Szerszámváltó pozíciók 12
CNC típus
Légszivattyú 90 m³/h

Pade Spin Fa CNC megmunkáló központ - 5 tengely

Év: 2012

X stroke 420 mm
Z ütés 60 mm
Y stroke 280 mm
CNC típus

CMS PF132-2TUCU Fa CNC megmunkáló központ - 5 tengely

Év: 2002

X stroke 5800 mm
Z ütés 770 mm
Légszivattyú 500 m³/h
Y stroke 1850 mm
Szerszámváltó pozíciók 32
CNC típus Osai Serie 10 Winlink

Paolino Bacci Master

Év: 2007

Z ütés 1100 mm
CNC típus
Légszivattyú 250 m³/h


BALESTRINI GREAT IDEA Fa CNC megmunkáló központ - 5 tengely

Év: 2005

X stroke 1600 mm
Z ütés 700 mm
CNC típus NUM
Y stroke 3000 mm
Légszivattyú 100 m³/h

Scm Accord 30 FX Fa CNC megmunkáló központ

Év: 2015

X stroke 3680 mm
Z ütés 250 mm
Légszivattyú 250 m³/h
Y stroke 1680 mm
Szerszámváltó pozíciók 12
CNC típus Xilog Maestro

Biesse Rover A 1659 Fa CNC megmunkáló központ - 5 tengely

Év: 2018

X stroke 5920 mm
Z ütés 245 mm
Légszivattyú 100 m³/h
Y stroke 1580 mm
Szerszámváltó pozíciók 10
CNC típus BIESSE BSolid


HOMAG BOF 311

Év: 2010

X stroke 6175 mm
CNC típus
Y stroke 1850 mm

Mori Seiki NTX1000 Fa CNC megmunkáló központ - 5 tengely

Év: 2012

X stroke 380 mm
Z ütés 460 mm
CNC típus MSX-711-IV Mori Seiki
Y stroke 105 mm
Szerszámváltó pozíciók 10

Fa CNC megmunkáló központ - 5 tengely BALESTRINI IDEA 2

Év: 2007

X stroke 1800 mm
Z ütés 700 mm
Y stroke 1600 mm
CNC típus

Morbidelli Universal X5 HD 36 Fa CNC megmunkáló központ - 5 tengelyes

Év: 2014

X stroke 3548 mm
Z ütés 400 mm
Légszivattyú 100 m³/h
Y stroke 1350 mm
Szerszámváltó pozíciók 10
CNC típus XILOG PLUS software


AES Vega 5X 1632

Év: 2018

Z ütés 470 mm
CNC típus


5 tengelyes fa CNC megmunkáló központok az Exapro-n

Az Exapronál elismerjük annak fontosságát, hogy segítsünk a szakembereknek az ipari követelményeiknek leginkább megfelelő gépek beszerzésében. Kiterjedt katalógusunkban az 5 Axis Fa CNC megmunkáló központok kiemelkedően kiemelkednek a Famegmunkáló gépek kategóriájában. Azok számára, akik nem ismerik, az 5 Axis Wood CNC megmunkáló központok kritikus fontosságúak az összetett vágások és bonyolult tervek végrehajtásában, lehetővé téve a famegmunkálók számára, hogy sokoldalú műveleteket végezzenek precízen és hatékonyan.

Az 5 Axis Fa CNC megmunkáló központok arról híresek, hogy kiváló sokoldalúságot és pontosságot biztosítanak a famegmunkálásban. Ezek a gépek öt különböző tengelyt használnak – három lineáris tengely és két forgástengely – különböző síkokon történő működéshez, amely lehetővé teszi a bonyolult, többdimenziós vágásokat és terveket. Az ezekbe a gépekbe beágyazott fejlett technológia lehetővé teszi a kézművesek számára, hogy a legnagyobb precizitással összetett alkatrészeket állítsanak elő, ami fokozott termelékenységhez és kiváló minőségű eredményekhez vezet.

A gépek Exapro-n keresztüli vásárlása vagy eladása határozott előnyökkel jár, mind a kényelem, mind a megbízhatóság terén. Az Exapro diverzifikált platformot biztosít, így a használt ipari gépek vásárlásának vagy eladásának folyamata egyszerűsödik és problémamentes. A gépekbe fektetni kívánó szakemberek széles körű lehetőségeket fedezhetnek fel, részletes leírásokat találhatnak, és zökkenőmentesen kapcsolatba léphetnek az eladókkal. Az eladók ezzel szemben profitálnak a potenciális vásárlók hatalmas közönségéből, biztosítva, hogy gépeik optimális láthatóságot és értéket kapjanak.

Az Exapro szerepe túlmutat a tranzakciók egyszerű megkönnyítésén; átfogó környezetet biztosítunk, ahol a vásárlók tájékozott döntéseket hozhatnak sajátos igényeik, költségvetésük és preferenciáik alapján. Iparágak széles spektrumát szolgáljuk ki, és a gépek széles skáláját kínáljuk megbízható eladóktól szerte a világon, biztosítva, hogy minden szakember megtalálja azt a berendezést, amely tökéletesen illeszkedik ipari törekvéseihez.

Az 5 Axis Fa CNC megmunkáló központok széles skáláját kínálják, hogy megfeleljenek a különféle költségvetéseknek és igényeknek. Az Exapronál ezekből a gépekből válogattunk, amelyek ára 35 000 és 97 000 euró között mozog. Ez a termékcsalád magában foglalja a funkciók sokféleségét, a márka hírnevét, az üzemórákat és a gép általános állapotát.

A használt gépekbe való befektetés az Exapro segítségével nemcsak költséghatékony, hanem megbízhatóságot és minőséget is biztosít. A platformunkon felsorolt ​​minden egyes berendezést alaposan ellenőriznek annak érdekében, hogy megfeleljenek a felhasználók által elvárt magas követelményeknek. Ez garantálja, hogy a vevők olyan gépeket szerezzenek be, amelyek gazdaságilag előnyösek és iparilag is jártasak, lehetővé téve az optimális működési teljesítményt.

Az eladók számára az Exapro egyedülálló lehetőséget biztosít a potenciális vásárlók globális elérésére. A platform nemzetközi jelenléte azt jelenti, hogy a listázott gépek szélesebb közönséggel rendelkeznek, ami növeli annak valószínűségét, hogy a megfelelő vevőhöz kerüljön. Elkötelezett csapatunk segítséget nyújt a gépek listázásához is, biztosítva, hogy a berendezést hatékonyan bemutassák a potenciális vásárlóknak.

Az 5 Axis Wood CNC megmunkáló központok minden fafeldolgozó vállalkozás nélkülözhetetlen eszközei, lehetővé téve bonyolult és kiváló minőségű faalkatrészek létrehozását. Azáltal, hogy ilyen felbecsülhetetlen értékű gépeket vásárolnak vagy adnak el az Exapro-n keresztül, a szakemberek nemcsak zökkenőmentes és megbízható tranzakciós folyamatot biztosítanak, hanem hozzáférést is kapnak a lehetőségek tárházához, valamint a potenciális vásárlók és eladók hatalmas hálózatához, így az Exapro a használt ipari gépek kedvelt piaca. .

 

Az 5 tengelyes fa CNC megmunkáló központok fő előnyei

Az 5 Axis Wood CNC megmunkáló központok bonyolult tervezési képességeikkel és hatékonyságukkal forradalmasították a famegmunkáló ipart, és ez a sokoldalú gépek vitathatatlan előnyeinek köszönhető:

Bonyolultság és pontosság: Az egyik legfontosabb előny a bonyolult és összetett alkatrészek nagy pontosságú előállításának képessége. A hagyományos 3 tengelyes CNC gépekhez képest két extra tengely hozzáadásával összetettebb és többdimenziós vágásokat lehet végezni.

Csökken a beállítási idő: mivel szinte minden szögből meg lehet dolgozni egy beállításban, csökken a többszörös beállítás és az alkatrészek áthelyezésének szükségessége. Ez csökkenti a teljes gyártási időt, és minimálisra csökkenti az emberi hiba lehetőségét az áthelyezés során.

Továbbfejlesztett felületkezelés: A folyamatos 5 tengelyes mozgás fenntartja az optimális vágási szöget, és lehetővé teszi, hogy a szerszám érintőlegesen közelítsen a munkadarabhoz, ami simább felületi minőséget eredményez.

Meghosszabbított szerszámélettartam: Az optimális szerszámpozícionálás lehetővé teszi a szerszámok kisebb kopását és elhasználódását, ami meghosszabbíthatja a szerszám élettartamát. Ez különösen nyilvánvaló az olyan feladatoknál, mint a vágás, ahol az eszközök állandó kapcsolatot tarthatnak fenn.

Nagyobb rugalmasság: A gép forgatható és elforgatható képessége azt jelenti, hogy az alkatrészek szélesebb köre gyártható speciális szerszámok használata nélkül. Ez a rugalmasság elengedhetetlen, ha egyedi projekteken vagy prototípusokon dolgozik.

Térhatékonyság: Ahelyett, hogy több gépet használna a különböző folyamatokhoz, az 5 tengelyes CNC megmunkálóközpont gyakran több feladatot is el tud végezni, így megtakaríthatja a műhelyben elhelyezett területet.

Költséghatékonyság: Bár a kezdeti beruházás magasabb lehet, mint a 3 tengelyes gépek esetében, a hosszú távú megtakarítások a kevesebb munkaerő, kevesebb gépbeállítás, kisebb szerszámkopás és kevesebb hulladék miatt az 5 tengelyes CNC megmunkálóközpont költséghatékony megoldás.

Továbbfejlesztett versenyelőny: A vállalkozások számára az 5 tengelyes gépek képességeinek felkínálása kiemelheti őket a versenytársak közül. Kibővítheti szolgáltatási kínálatukat, és lehetővé teszi számukra, hogy olyan projekteket hajtsanak végre, amelyek elérhetetlenek lehetnek azok számára, akik csak 3 tengelyes gépekkel rendelkeznek.

Csökkentett hulladék: a nagyobb pontosságnak és a többszöri beállítás csökkentett igényének köszönhetően kisebb az esélye annak, hogy a hibák pazarláshoz vezetnek.

Kompatibilitás a modern tervezőszoftverekkel: Sok kortárs tervezőszoftver az 5 tengelyes megmunkálásra irányul, lehetővé téve a tervezés és a gyártás közötti zökkenőmentes integrációt.

Az 5 Axis Wood CNC megmunkáló központok páratlan előnyöket biztosítanak a famegmunkálás területén a pontosság, a hatékonyság és a rugalmasság tekintetében. Azoknak a vállalkozásoknak és kézműveseknek, akik munkájuk minőségét és választékát kívánják javítani, ezek a gépek nélkülözhetetlenek.

 

5 Axis Wood CNC megmunkáló központok fő paraméterei 

Amikor egy 5 tengelyes fa CNC megmunkáló központ vásárlását vagy eladását fontolgatja egy olyan piacon, mint az Exapro, több kulcsfontosságú gépparamétert is figyelembe kell venni. Ezek a paraméterek nagymértékben befolyásolhatják a gép képességét, adott feladatokra való alkalmasságát és általános értékét. Itt vannak a főbb figyelembe veendő paraméterek:

Munkaterület méretei: Ez magában foglalja az X, Y és Z távolságokat, amelyek jelzik a munkadarab maximális méretét, amelyet a gép meg tud kezelni.

Orsó fordulatszáma: RPM-ben (percenkénti fordulatszám) mérve az orsó fordulatszáma határozza meg, hogy a gép milyen gyorsan tud vágni. A nagyobb orsófordulatszám alkalmas keményebb anyagokon végzett részletmunkához.

Orsóteljesítmény: lóerőben (LE) vagy kilowattban (kW) megadva a gép vágóteljesítményét jelzi. Az erősebb orsó keményebb anyagokat is képes kezelni, és gyorsabb előtolást ér el.

Szerszámtár kapacitása: A gépben egyidejűleg tárolható szerszámok száma. A nagyobb szerszámtár sokoldalúbb műveleteket tesz lehetővé anélkül, hogy gyakori szerszámcserére lenne szükség.

Szerszámcsere idő: Az az idő, amely alatt a gép átvált a szerszámok között. A gyorsabb váltási idők növelhetik a termelékenységet.

Pozicionálási pontosság: Ez a paraméter betekintést nyújt a gép pontosságába. Ez a gép azon képessége, hogy pontosan elérjen egy meghatározott pozíciót.

Ismételhetőség: Annak mértéke, hogy a gép milyen pontosan tér vissza többször egy adott pozícióba. Ez döntő fontosságú a tömeggyártás következetessége szempontjából.

Meghajtórendszer: Az, hogy a gép golyóscsavart, fogaslécet vagy lineáris motorokat használ, befolyásolhatja a sebességet, a pontosságot és a karbantartási követelményeket.

Vezérlő típusa: A CNC gépet vezérlő szoftver vagy rendszer. A népszerű márkák közé tartozik a Siemens, a Fanuc és a Heidenhain. A tervezőszoftverekkel való kompatibilitás és a felhasználóbarátság kulcsfontosságú lehet.

Asztal típusa és konfigurációja: Függetlenül attól, hogy az asztal rögzített vagy mozgatható, teherbírása és konfigurációja (pl. elforgatás, elforgatás) befolyásolhatja a gép által kezelhető feladatok típusát. 

Hűtőrendszer: Ez különösen fontos, ha a gépet hosszabb ideig üzemeltetik, vagy ha kemény anyagok vágására használják, amelyek jelentős hőt termelnek.

A gép életkora és üzemideje: A régebbi vagy hosszabb üzemidővel rendelkező gépek jobban elhasználódhatnak. Néhány jól karbantartott régebbi modell azonban továbbra is kiváló értéket kínál.

További tartozékok: Tapintórendszerek, porgyűjtő egységek vagy speciális szerszámok hozzáadhatják a gép értékét.

Ha az Exapro 5 tengelyes fa CNC megmunkáló központjait listázza vagy keresi, elengedhetetlen, hogy átfogó részletekkel rendelkezzen ezekről a paraméterekről. Világos képet adnak a gép képességeiről és állapotáról, segítve a vásárlókat és az eladókat is a megalapozott döntések meghozatalában.

 

Felhasználási terület 

Az 5 Axis Fa CNC megmunkáló központok fejlett képességeiknek köszönhetően sokrétű alkalmazási területtel rendelkeznek a különböző iparágakban. A felhasználási terület megértése alapvető fontosságú, amikor az ilyen gépek vásárlását vagy eladását fontolgatják olyan platformokon, mint az Exapro, mivel így a potenciális vásárlók betekintést nyerhetnek a gép adott igényeiknek való megfelelőségébe, és lehetővé teszi az eladók számára, hogy kiemeljék a gép lehetséges alkalmazásait 

Bútorgyártás: Ezek a gépek felbecsülhetetlen értékűek a bonyolult minták, gravírozások és kivágások létrehozásában a bútorokon, az asztaloktól a székekig és a dekorációs elemekig.

Szekrény- és asztalosipari termékek gyártása: A részletes szekrénytervek, díszlécek és egyéb asztaloselemek elkészítéséhez az 5 tengelyes gépek pontosságot és hatékonyságot biztosítanak.

Építészeti famegmunkálás: összetett szerkezetek, lépcsők, gerendák vagy díszítőelemek gyártása során a gépek többdimenziós képességei érvényesülnek.

Hangszerek: A pontosságot és bonyolult részletezést igénylő hangszerek, például gitárok, hegedűk és zongorák megalkotása óriási előnyökkel jár ezekből a gépekből.

Prototípuskészítés: A részletes fa prototípusokat igénylő vállalkozások és kutatóintézetek kihasználhatják az 5 tengelyes gépek fejlett képességeit pontos és részletes modellek előállításához.

Szobrászat és művészet: A fából készült szobrokon és installációkon dolgozó művészek ezekkel a gépekkel életre kelthetik bonyolult elképzeléseiket.

Csónaképítés: Ezekkel a gépekkel hatékonyan meg lehet készíteni a csónakok alkatrészeit, különösen a bonyolult konstrukciókat vagy alkatrészeket.

Repülőgép és autóipar: Bár ezekben az iparágakban nem a fa az elsődleges anyag, gyakran használnak fát prototípusok készítéséhez, öntőforma készítéséhez vagy bizonyos meghatározott alkatrészekhez, ahol az 5 tengelyes gépek pontossága előnyös.

Rekreációs felszerelések: Ezekben a központokban olyan felszerelések készíthetők vagy finomíthatók, mint a gördeszkák, sportfelszerelések és egyebek.

Szerszám- és formagyártás: Azokban az iparágakban, ahol faformákra vagy sablonokra van szükségük az öntéshez vagy más folyamatokhoz, ezek a gépek biztosítják a szükséges pontosságot és részletességet.

 

Az 5 Axis Wood CNC megmunkáló központok fő gyártói

Az 5 Axis Wood CNC megmunkáló központok számos neves gyártója létezik, és sok gépük gyakran megtalálható olyan platformokon, mint az Exapro. Íme néhány vezető gyártó:

Biesse: egy olasz cég, amely kiváló minőségű famegmunkáló gépeiről ismert. 5 tengelyes CNC gépeik a Rover sorozathoz hasonlóan népszerűek a szakemberek körében.

Homag: A németországi székhelyű Homag a famegmunkáló gépek piacának jelentős szereplője. Centateq sorozatú CNC megmunkáló központjaik pontosságukról és megbízhatóságukról ismertek.

SCM Group: A famegmunkáló gépek világában egy másik olasz nehézsúlyú SCM Group, a Morbidelli márkanév alatt számos 5 tengelyes CNC gépet gyárt, amelyek nagy tekintélynek örvendenek az iparágban.

Weeke: A Homag leányvállalata, a Weeke számos CNC megmunkáló központot gyárt, amelyek hatékonyságuk és megbízhatóságuk miatt népszerűek.

Masterwood: egy olasz gyártó, amely 5 tengelyes CNC megmunkáló központok széles választékát kínálja a különböző famegmunkálási igényekhez, a bútorgyártástól a bonyolult tervekig.

Thermwood: egy amerikai cég, amely nagyméretű CNC útválasztóiról ismert, a Thermwood gépeit gyakran használják a repülőgépipartól a szekrényekig terjedő iparágakban.

Anderson csoport: A tajvani Anderson számos CNC megmunkáló központot kínál, köztük nagy teljesítményű 5 tengelyes modelleket.

Busellato: Az SCM Group része, a Busellato számos CNC-gépet gyárt, beleértve a precíziójukról ismert 5 tengelyes modelleket.

IMA Schelling: Az IMA Schelling német-osztrák együttműködésben fejlett CNC megmunkálási megoldásokat kínál nagy pontosságú képességekkel.

Holz-Her: A Weinig csoport tagja, a Holz-Her kiváló minőségű CNC megmunkáló központokat kínál, amelyek különféle famegmunkálási feladatokhoz alkalmasak.

Az Exapro vagy hasonló platformok felfedezésekor találkozhat ezen gyártók gépeivel, amelyek gyakran minőséget és megbízhatóságot jelentenek. Mindazonáltal kulcsfontosságú, hogy a vásárlás előtt alaposan áttekintse a gép adatait, az üzemórákat, a karbantartási előzményeket és egyéb tényezőket, miközben egy ilyen jó hírű gyártótól származó gépet értékesít, a márka hírnevének kiemelése növelheti a gép vonzerejét a potenciális vásárlók számára.