Az ipari nyomdagépek birodalmában navigálva az Exapro megbízható piactérré válik, amely csúcskategóriás használt plottereket és CTP (számítógéptől lemezig) gépeket kínál versenyképes áron. Ezek a gépek, amelyek kulcsfontosságúak az építészeti tervezéstől a kereskedelmi nyomtatásig terjedő területeken, olyan márkákat képviselnek, mint a HP, a Canon, a Heidelberg és a Kodak, biztosítva a minőséget és a pontosságot.

Az Exapro válogatott kínálatának választása azt jelenti, hogy 12 000 és 27 000 euró közötti árat vásárolunk – kapu a csúcstechnológiához a vadonatúj akvizíciók pénzügyi megterhelése nélkül. Az Exapro minden darabja szigorú értékelésen esett át, biztosítva a vásárlók számára a megbízhatóságot és a teljesítményt. Legyen szó HP DesignJet plotterről az élénk grafikákhoz vagy Heidelberg Suprasetterről az áramvonalas kereskedelmi nyomtatáshoz, az Exapro áthidalja a szakadékot a megfizethetőség és a hatékonyság között.

Az Exapro több, mint egy piactér. Ez egy olyan központ, ahol az iparági szakemberek megtalálják az igényeiknek megfelelő berendezéseket, mindezt a minőség és a versenyképes ár garantálja. Merüljön el az Exapro világában, és találja meg tökéletes nyomdai partnerét még ma.

számítógéptől lemezig Kodak CTP Kodak Achieve T-800/S

Év: 2016

Max. hossz 839 mm
NYUGODJ BÉKÉBEN
Max. szélesség 1143 mm

AMSKI Y GS TRADING AUREA 800S számítógéptől lemezig

Év: 2015

Max. hossz 620 mm
NYUGODJ BÉKÉBEN
Max. szélesség 750 mm

Heidelberg Prosetter 74

Év: 2005

Max. hossz 670 mm
NYUGODJ BÉKÉBEN no
Stacker Igen
Max. szélesség 750 mm
Felbontás 3386 dpi

Agfa Avalon N8-20

Év: 2012

Max. hossz 1160 mm
NYUGODJ BÉKÉBEN
Stacker Igen
Max. szélesség 940 mm
Felbontás 2400 dpi

Kodak Trendsetter NX Imager számítógéptől lemezig Jó üzlet

Év: 2011

Max. hossz 1067 mm
NYUGODJ BÉKÉBEN ArtCom RIP
Max. szélesség 800 mm
Felbontás 2400 dpi

KODAK + Glunz & Jensen TrendSetter

Év: 2000

Max. hossz 391 mm
NYUGODJ BÉKÉBEN ECRM Harlequin RIP, RIPMate 8.3, rev.1
Max. szélesség 561 mm

Screen PT-R 8800 III

Év: 2008

NYUGODJ BÉKÉBEN
Stacker Igen

Lüscher Technologies AG XPose 120 számítógéptől lemezig

Év: 2000

Max. hossz 1130 mm
NYUGODJ BÉKÉBEN Harlaquin
Stacker Nem
Max. szélesség 950 mm
Felbontás 2400 dpi

Heidelberg Suprasetter A75-ATL GEN III számítógéptől lemezig

Év: 2013

Max. hossz 670 mm
NYUGODJ BÉKÉBEN
Stacker Igen
Max. szélesség 750 mm
Felbontás 2540 dpi

Screen R8800

Év: 2008

NYUGODJ BÉKÉBEN HARLEKIN 12
Stacker Nem

Creo Lotem 800 II Quantum számítógéptől lemezig

Év: 2005

Max. hossz 116.2 mm
NYUGODJ BÉKÉBEN Prim Energy
Stacker Igen
Max. szélesség 95 mm
Felbontás 3556 dpi


Panther Pro 62 RM-6 képalkotó online processzorral

Év: 1998

Max. hossz 620 mm
Felbontás 3600 dpi
NYUGODJ BÉKÉBEN PowerMac with Panther

Xeikon Basys Print 860

Év: 2014

Max. hossz 1000 mm
NYUGODJ BÉKÉBEN
Max. szélesség 700 mm

Heidelberg Suprasetter 105 H

Év: 2007

Max. hossz 960 mm
NYUGODJ BÉKÉBEN Yes
Stacker Igen
Max. szélesség 1150 mm
Felbontás 2540 dpi

Luxel V8 számítógéptől lemezig

Év: 2010

Max. hossz 1160 mm
NYUGODJ BÉKÉBEN
Max. szélesség 960 mm
Stacker Igen

Xeikon Basys Print 850

Év: 2011

Max. hossz 1000 mm
NYUGODJ BÉKÉBEN
Max. szélesség 700 mm

Proteck Ruby 70 lemezfeldolgozó

Év: 2009

Max. szélesség 680 mm
NYUGODJ BÉKÉBEN

Agfa Accuset 1000

Év: 1995

Max. hossz 80 mm
NYUGODJ BÉKÉBEN AGFA APOGEE VIPER
Max. szélesség 355.6 mm
Felbontás 3000 dpi

Heidelberg Suprasetter Alacsony munkaidő

Év: 2006

Max. hossz 7500 mm
NYUGODJ BÉKÉBEN mevct
Stacker Igen
Max. szélesség 9300 mm
Felbontás 2540 dpi


Használt plotterek és CTP-gépek: A modern nyomtatás szíve – elérhető az Exapro-n

Amikor a nyomtatás vibráló világáról van szó, két gép tűnik ki igazán: a plotterek és a CTP (Computer to Plate) gépek. Ezek az innovatív eszközök teljesen átalakították a nyomtatott anyagok előállításának módját, és példátlan pontosságot, hatékonyságot és sokoldalúságot kínálnak. De mi teszi a plottereket és a CTP-gépeket a nyomtatási folyamat ilyen sarkalatos részévé?

Plotterek: A hagyományos nyomtatókkal ellentétben a plottereket nagyméretű grafikák, például építészeti tervek, szalaghirdetések és poszterek készítésére tervezték. Úgy működnek, hogy egy tollat ​​mozgatnak az anyag felületén, és bonyolult mintákat rajzolnak a legnagyobb pontossággal. Az eredmény? Éles, tiszta és részletgazdag képek, amelyek igazán magával ragadnak.

CTP gépek: A Computer to Plate technológia forradalmasította a modern nyomtatást. Ahelyett, hogy filmet hoznának létre, amelyet nyomólemez készítésére használnak fel, a CTP-gépek lehetővé teszik a digitális adatok közvetlen átvitelét a lemezre. Ez nemcsak a gyártási időt csökkenti, hanem javítja a nyomatok pontosságát és tisztaságát is. Ez egy ugrás a hagyományos módszerekhez képest, és zökkenőmentes hidat kínál a nyomtatás digitális és fizikai területe között.

A nyomdaiparban dolgozó szakemberek számára ezek a gépek biztosítják, hogy kiváló minőségű berendezésekhez férhessenek hozzá. És itt jön a képbe az Exapro.

Az Exapro előnye

Ha az Exapro-t választja a használt ipari gépek előnyben részesített piacának, a lehetőségek világa felé nyit ajtót. Globális hatókörével és minőségi hírnevével az Exapro használt plotterek és CTP-gépek széles választékát kínálja, így biztosítva, hogy pénztörés nélkül megtalálja a nyomtatási igényeinek leginkább megfelelőt.

Az Exapronál minden tranzakciót átitat a bizalom és az átláthatóság érzése. Ez nem csak a vásárlásról szól; ez egy bölcs befektetésről szól. Ha az Exapro-tól vásárol, nem csak egy gépet kap – Ön az előző tulajdonos örökségét, a kemény munka, a precizitás és a mesterség iránti elkötelezettség örökségét örökli.

A használt ipari gépek világában eligazodva az Exapro megbízható piactérként tűnik ki, és olyan használt plotterek és CTP gépek válogatott választékát mutatja be, amelyek a teljesítményt megfizethető áron ötvözik. Ezek a 12 000 és 27 000 euró közötti árú gépek fantasztikus lehetőséget kínálnak arra, hogy a vadonatúj készülékek borsos árcédulája nélkül hozzáférjenek a csúcskategóriás nyomtatóberendezésekhez.

Érdemes megjegyezni, hogy bár az ár jelentősen csökken, a minőség kompromisszumok nélkül marad. Az Exapro minden berendezése szigorú értékelési folyamaton megy keresztül, ami biztosítja, hogy Ön olyan gépeket kapjon, amelyek nem csak költséghatékonyak, hanem megbízhatóak és hatékonyak is.

Eladja gépeit az Exapro-n? Ugyanolyan kifizetődő. Az elhivatott szakemberekből és vállalkozásokból álló hatalmas közönség, akik csúcsminőségű nyomtatóberendezéseket keresnek, garantáltan olyan vevőt talál, aki ugyanúgy értékeli és tiszteli a gépet, mint Ön.

A nyomtatás világa hatalmas és folyamatosan fejlődik. Akár új vállalkozásba kezd, akár meglévő berendezését szeretné frissíteni, a plotterek és a CTP-gépek méltó kiegészítői az arzenálnak. És ha az Exapro mellett van, ennek a használt, de kiváló állapotban lévő berendezésnek a beszerzése nemcsak egyszerűvé, hanem gazdaságilag is életképessé válik. Fedezze fel a nyomtatógépek legjavát, fedezze fel az Exapro élményt.

 

A Plotterek és a CTP fő előnyei

A plotterek és a CTP (Computer to Plate) gépek kulcsfontosságú eszközök a nyomdaiparban, és fejlett megoldásokat kínálnak különféle nyomtatási igényekre. Ha ezeknek a gépeknek a használt változatait választja, számos előnye van:

Költséghatékonyság: Az egyik legnyomósabb ok a használt gépek megfontolására a jelentős költségmegtakarítás. Használt plottert vagy CTP-gépet gyakran egy új modell árának töredékéért lehet beszerezni, ami lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy csúcstechnológiát alkalmazzanak anélkül, hogy jelentős mértékben befolyásolnák pénzügyeiket.

A befektetés gyors megtérülése (ROI): a csökkent kezdeti befektetés miatt a vállalkozások gyorsabb megtérülésre számíthatnak használt gépek vásárlásakor. Ez különösen előnyös a szűkös költségvetésű kis- és középvállalkozások számára.

Kipróbált és tesztelt: A használt gépek általában múlttal rendelkeznek. Ha megfelelően karbantartják, valószínűleg megbízható lesz, és idővel bizonyította működőképességét.

Környezetbarát: A használt gépek vásárlása egyfajta újrahasznosításnak tekinthető. Ahelyett, hogy hozzájárulna az új gépek és az általuk fogyasztott erőforrások iránti kereslet növeléséhez, új életet ad egy meglévő berendezésnek, ami fenntarthatóbb választás.

Amortizáció előnyei: Akárcsak az autók, az új gépek is gyorsan leértékelődnek a kezdeti években. Használt berendezés vásárlásával elkerüli ezt a meredek kezdeti értékcsökkenést, ami azt jelenti, hogy a gép idővel jobban megőrzi értékét, ha viszonteladás mellett dönt.

Azonnali elérhetőség: Az új gépeknél a gyártási és szállítási ütemezések miatt időnként átfutási idők vannak. Ezzel szemben, ha használt plottert vagy CTP-gépet vásárol, az jellemzően azonnali szállításra és beállításra áll rendelkezésre.

Régebbi modellek ismerete: Egyes esetekben a vállalkozások speciális régebbi plotter- vagy CTP-gép-modellekre képezték ki munkaerőt. Ugyanazon vagy hasonló használt modell megtalálása tanítási időt takaríthat meg, és biztosítja a gyártási folyamatok folyamatosságát.

Széles választék: A használt gépek piaca gyakran a modellek és márkák szélesebb választékát kínálja, több éves gyártást felölelve. Ez előnyös lehet azoknak a vállalkozásoknak, amelyek egy adott modellt keresnek, amely már nincs gyártásban, vagy azoknak, akik szeretnék összehasonlítani a különböző generációk jellemzőit.

Frissítési lehetőségek: A még régebbi vagy alapvetőbb berendezésekről áttérő vállalkozások számára a használt gépek megfizethető módot kínálnak a továbbfejlesztett funkciókhoz és a jobb teljesítményhez a legújabb modellek költsége nélkül.

Neves viszonteladók: A megbízható platformok vagy viszonteladók gyakran kínálnak használt plottereket és CTP-gépeket garanciával vagy garanciával. Ez a biztosíték nyugalmat biztosít arról, hogy a gépet átvizsgálták, szervizelték, és jó állapotban van.

Bár a vadonatúj berendezések vonzereje tagadhatatlan, a használt plotterek és CTP-gépek választása számos előnnyel jár, a gazdaságosságtól az ökológiaiig. Ez egy olyan választás, amely egyszerre kínál költségvetési körültekintést és működési hatékonyságot számos nyomdaipari vállalkozás számára.

 

A Plotterek és a CTP fő gépparaméterei

Amikor használt plottereket és CTP gépeket vásárol vagy ad el egy olyan piacon, mint az Exapro, létfontosságú, hogy figyelembe vegye a gép különböző paramétereit a jól informált tranzakció érdekében. Ezek a paraméterek nemcsak az árképzést határozzák meg, hanem azt is biztosítják, hogy a berendezés megfeleljen a vevő speciális követelményeinek. Itt vannak a főbb gépparaméterek, amelyeket figyelembe kell venni:

Üzemidő: A járművek futásteljesítményéhez hasonlóan az üzemidő is képet ad arról, hogy mennyit használták a gépet. A kevesebb üzemóra kevesebb elhasználódást jelezhet.

Fizikai állapot: A kopás, rozsda vagy sérülés bármilyen jele hatással lehet a gép értékére és működésére. A jó minőségű képek és a részletes leírások segíthetnek felmérni a gép fizikai állapotát.

Karbantartási és szervizelési feljegyzések: A rendszeres karbantartás kulcsfontosságú a plotterek és a CTP-gépek meghosszabbított élettartama és optimális teljesítménye szempontjából. Egy jól karbantartott gép jobb árat kaphat.

Felbontás és pontosság: Különösen fontos a plotterek számára, mivel a felbontás meghatározza a nyomatok tisztaságát és pontosságát. A CTP gépeknél a lemezgyártás pontossága döntő fontosságú.

Maximális nyomtatási szélesség (plottereknél): Ez a paraméter határozza meg a plotter által kezelhető legnagyobb nyomtatási méretet. A vásárlók számára elengedhetetlen, hogy a plotter megfeleljen a méretkövetelményeiknek.

Lemezméret- és -típuskompatibilitás (CTP-hez): A különböző CTP-gépeket különböző méretű és típusú lemezekhez tervezték, ezért alapvető fontosságú a tervezett nyomtatási eljárással való kompatibilitás biztosítása.

Szoftver-kompatibilitás: A gép milyen szoftverrel kompatibilis, nagyon fontos lehet, különösen akkor, ha a vevő már használ bizonyos tervező- vagy nyomtatószoftvert.

Kapcsolódási lehetőségek: A modern gépek különféle csatlakozási lehetőségeket kínálhatnak, beleértve a Wi-Fi-t, az USB-t és az Ethernetet, amelyek növelhetik a működési hatékonyságot.

További funkciók: Az olyan funkciók, mint az automatikus vágás (plottereknél) vagy a soros lemezfeldolgozás (CTP-k esetén), hozzáadott értéket és funkcionalitást jelenthetnek.

Alkatrészek elérhetősége: Azok a gépek, amelyekhez könnyen beszerezhetők pótalkatrészek, vonzóbbak lehetnek, mivel könnyebben karbantarthatók és javíthatók.

Amikor vásárol vagy ad el egy olyan piacon, mint az Exapro, ezeknek a paramétereknek a listázása vagy ellenőrzése során átláthatóbb, hatékonyabb és kielégítőbb tranzakciók érhetők el.

 

Felhasználási terület

A plotterek és a CTP (Computer to Plate) gépek felhasználási területe jelentős meghatározó lehet az Exaprohoz hasonló platformokon történő vásárláskor és eladáskor. Ha megérti, hol és hogyan használják ezeket a gépeket, az segítheti a vásárlókat az igényeiknek megfelelő berendezés kiválasztásában, és segítheti az eladókat abban, hogy gépeiket a megfelelő közönségnek megfelelően helyezzék el. Íme egy áttekintés a plotterek és a CTP-gépek elsődleges felhasználási területeiről:

Plotters:

Építészeti és mérnöki tervek: A plotterek különösen alkalmasak részletes, nagyszabású eredmények, például építészeti rajzok, tervrajzok és műszaki vázlatok készítésére.

Grafikai tervezés és reklám: ezek a gépek kiváló minőségű plakátok, szalaghirdetések és egyéb promóciós anyagok készítése terén. A grafikus tervezők gyakran a plotterekre hagyatkoznak, mert képesek pontos és élénk nyomatokat készíteni.

Divat- és textilipar: A rajzgépek segítségével bonyolult mintákat és mintákat nyomtathat textíliára, vagy sablonokat készíthet ruhatervekhez.

Térképkészítés: A geográfusok és várostervezők plottereket használnak részletes térképek készítéséhez.

Járműburkolatok és matricák: A plotterek nagy, precíz nyomatok készítésére alkalmas képessége ideálissá teszi őket járműburkolatokhoz és matricákhoz.

Művészet és fényképezés: A művészek és fotósok plotterekkel készítik munkáik nagyméretű, nagy felbontású reprodukcióit.

CTP-gépek:

Kereskedelmi nyomtatás: A CTP technológiát széles körben használják a kereskedelmi nyomdákban könyvek, folyóiratok, brosúrák és egyéb nyomtatott anyagok előállítására. A digitális adatok nyomólapokra történő közvetlen átvitele csökkenti az időt és növeli a hatékonyságot.

Csomagolóipar: A csomagolóanyagok, különösen a részletgazdag nyomatokkal rendelkezők gyártása előnyt jelent a CTP-gépek pontosságából.

Újságnyomtatás: Sok újság átállt a CTP technológiára, mert az leegyszerűsíti a nyomtatási folyamatot, gyorsabb és pontosabb nyomatokat biztosítva.

Címkenyomtatás: A címkék, különösen a bonyolult részletekkel és változatos kialakítású címkék, hatékonyan állíthatók elő CTP-technológiával.

Speciális nyomtatás: Ide tartoznak a nagy pontosságot igénylő résterületek, például a valutanyomtatás, a bélyegek és a biztonsági dokumentumok.

A gépek elsődleges felhasználási területeinek elismerésével a vevők és az eladók is megalapozottabb döntéseket hozhatnak, ami kielégítő tranzakciókat eredményezhet az olyan platformokon, mint az Exapro.

 

Plotter és CTP vezető gyártói

Több neves plotter és CTP (Computer to Plate) gép gyártója létezik. Ha egy olyan platformon böngészik, mint az Exapro, valószínűleg a következő iparági vezető márkák berendezéseivel találkozik majd:

Plotters:

HP (Hewlett-Packard): A HP az egyik vezető név a nagy formátumú nyomtatók és plotterek terén. A DesignJet sorozatuk különösen népszerű.

Canon: A nyomtatási világ másik jelentős neve, a Canon imagePROGRAF plottersorozata pontosságáról és minőségéről ismert.

Epson: A SureColor sorozatáról ismert Epson nagy formátumú nyomtatók széles választékát kínálja, amelyek mind a professzionális grafikai, mind az ipari igényeket kielégítik.

Roland: A nyomdai és vágott megoldásokra specializálódott Roland plotterek nagy megbecsülésnek örvendenek, különösen a felirat- és grafikai iparban.

Mimaki: A gyakran feliratozáshoz, grafikákhoz és textilnyomtatáshoz használt Mimaki plotterek minőségükről és sokoldalúságukról ismertek.

CTP-gépek:

Heidelberg: A nyomdaipar egyik legelismertebb neveként a Heidelbergi Suprasetter CTP-gépek népszerűek és nagy tiszteletnek örvendenek.

Kodak: Trendsetter és Magnus sorozatú CTP gépeiket széles körben használják az iparban, amelyek megbízhatóságukról és minőségükről ismertek.

Agfa: Az Agfa Avalon sorozata a CTP gépek egy másik készlete, amely széles körben elterjedt, különösen a kereskedelmi nyomtatási rendszerekben.

Képernyő: Figyelemre méltó márka, különösen a PlateRite sorozat miatt, amely hő- és UV-lemezkészítési megoldásokat egyaránt kínál.

Fujifilm: A Luxel sorozatú CTP-gépeik számos nyomda népszerű választása, mind a nagy, mind a kis léptékű műveleteknél.

Ha egy használt plotter vagy CTP-gép vásárlását fontolgatja az Exapro-n vagy bármely más platformon, mindig jó ötlet, hogy tájékozódjon ezektől a gyártóktól az adott modellre vonatkozóan. Felhasználói vélemények, karbantartási követelmények és az alkatrészek rendelkezésre állása annak érdekében, hogy megalapozott döntést hozzon.