Az
Exapro a használt ipari gépek megbízható piaca, amely a különféle termelési igényeket kielégítő csokoládégépek válogatott választékát kínálja a szakembereknek. A hagyományos babtól a tábláig tartó eljárástól a tömeges csokoládégyártásig ezek a gépek olyan neves gyártóktól származnak, mint a Bühler, NETZSCH és Selmi, így biztosítva a kifogástalan minőséget és teljesítményt.
Az árak átláthatóak és versenyképesek: 11 000 €-tól kaphatók a kezdő csokoládégyártóknak megfelelő gépek a 45 000 €-ig terjedő fejlett egységekig, a nagytermelőkre szabva. . Az Exaprot a minőség iránti elkötelezettsége különbözteti meg egymástól, mivel minden gép – ártól függetlenül – megfelel a szigorú iparági szabványoknak.
Akár kézműves, aki ínyenc csokoládékat készít, vagy egy nagy gyártó, aki nagy mennyiségre törekszik, az Exapro hatalmas választéka tökéletes párosítást kínál. A kínált gépek biztosítják a konzisztenciát, a pontosságot és a méretezhetőséget, zökkenőmentes folyamattá alakítva a csokoládékészítés bonyolult művészetét. Az Exapro segítségével a csokoládégyártók nem csak a gépekbe fektetnek be, hanem a megbízhatóságba, a hatékonyságba és a fogyasztók számára elragadó csokoládétermékek ígéretébe is.
Fedezze fel a csokoládégépek világát az Exapro-n, ahol az innováció találkozik a hagyományokkal, mindezt a csokoládé kiválóságára törekedve.
1 - 20/ 193 megjelenítése
Év: 2022
Övszélesség | 2000 mm |
---|
Hűtőrendszer | Igen |
---|
Év: 2021
Golyós malom 1500l csokoládé és cukrászati termékek gyártásához - Munkahelyi tartály kapacitása: 1500 l. - Képes a készterméket 20 µm-nél kisebbre őrölni. - Névleges teljesítmény: 34 KW - Sebesség: max. 100 fordulat/perc. - Súly: 3100 kg. - Külső méretek: Szélesség - 1300 mm Mélység - 1300 mm Magasság - 4200 mm. Lehetőség az érintőképernyős számítógépen (edzett üveg, sérülés és elárasztás …Év: ~ 2018
FORMÁZÓSOR SZILÁRD SZELETEK (GRANULÁTUMMAL VAGY ANÉLKÜL) ÉS CSOKOLÁDÉHÉJAK FORMÁZÁSÁRA: 1. Betápláló szállítószalag a formákhoz (2018) 2. Sollich 200FD temperálógép (1985) (új hűtési és elektromos rendszer (2018), teljes felülvizsgálat (2018)). 3. Olvasztótartályok (2 x 1800 kg) (2018) 4. Csokoládé szivattyú 5. Knobel CCM-9 csokoládé- vagy töltelékadagoló (1996) 6. Keverőgép csokoládéhoz a tartályban (2020) 7. Szállítószalag vibráló asztallal 8. Szállítószalag granulátumhoz (diófélék, …Év: 2010
Csokoládé bevonó gép adagoló egység, csokoládé bevonó - CONFITECH csokoládé bevonó gép - tartály csokoládéhoz - szivattyú csokoládéhoz - csővezetékkészlet a csokoládé adagolásához - szivattyú csokoládéhoz - kondicionáló Szalagszélesség 1540mm Munkaszélesség 1480mmÉv: 2010
A FIMA (OPM) - Olaszország DUO csomagológépét szilárd csokoládészeletek csomagolására tervezték szilárd vagy szilárd zárványokkal vagy anélkül.Év: 2020
PROXIMA 25KG folyamatos edzőgép 380v 50hz 3 fázis fűtött rezgőasztallal felszerelve, éjszakai ciklus, elektronikus adagoló berendezés pedállal, időzítővel és adagolási ismétlésekkel (+ extra tartozék kivehető csiga adagolófej alkalmas 275mmx175mm-es formákhoz)Év: 1986
Övszélesség | 350 mm |
---|
Hűtőrendszer | Nem |
---|
Év:
Nielsen AEN 100 csokoládé temperáló gép: - felújított, nagyon jó állapotban - Új elektromos szerelés Élezőgép teljes felszereltséggel: - Tartály - szivattyú - csővezetékÉv: 2017
Pomati One-Shot Depositor OSD modell Év 2017 Kiváló állapotban Egyfázisú 230 voltos A Pomati One Shot Zero csokoládé és ganache adagolására alkalmas Mindegyik különböző vastagságú és állagú Közvetlenül a polikarbonát formákba, buborékokba vagy tálcákba adagolja, és így akár 80%-ig töltött végtermékeket eredményez. Kapacitás - 100 csokoládé percenként ez az extra információ alapfelszereltség ennél a modellnél. Kérjük, látogatáskor mindig ellenőrizze kétszeresen …Év: 1996
Csokoládé vonal alagúttal Me.Tra Italie R1000+TF 1000 x 25 M. Me.Tra csokoládé feldolgozó berendezések egy nagy 1000mm-es Enrobing gép + hűtő alagút 1000mm x 25 m hosszú alagúttal.Év: 2018
Az INFINITY AML-2 automata szilárd csokoládéformázó gépet úgy tervezték, hogy bármilyen szilárd csokoládéból készült formázott terméket előállítson a szabványos 275 x 175 mm-es vagy 275 x 135 mm-es polikarbonát csokoládéformák felhasználásával. Csokoládétábla gyártósor. Akár 100 g-ot is képes lerakni másodpercenként, óránként 900 forma maximális átfolyási sebességével. Gyártva 2018 decemberében, leszállítva 2019 januárjában. Az INFINITY AML-2A-t úgy tervezték, hogy az AX …Az élelmiszeriparban dolgozó szakemberek, különösen az édességek és a csokoládékészítés művészete iránt érdeklődők számára a megfelelő gépek állnak a tevékenységük középpontjában. A csúcskategóriás berendezések beszerzése azonban néha ijesztő pénzügyi vállalkozás lehet, különösen akkor, ha elkezdi vagy terjeszkedik. Írja be az Exapro – a használt ipari gépek megbízható piaca.
Az Exapronál hiszünk abban, hogy minden szakember megérdemli a hozzáférést a legjobb eszközökhöz anélkül, hogy a pénzt feltörné. Ez alól a dinamikus élelmiszer-feldolgozó szektor sem kivétel a folyamatosan változó igényekkel. Tehát, ha szeretne belemerülni a csokoládégyártás csodálatos világába, vagy esetleg bővíteni szeretné jelenlegi tevékenységét, csokoládégép-kollekciónk készen áll a kiszolgálásra.
Mi az a csokoládégép?
A csokoládégép az élelmiszer-feldolgozás területén egy tág fogalom, amely magában foglalja a csokoládékészítés során használt különféle berendezéseket. Ez a kakaóbabot pörkölő gépektől, a konche (a textúra finomítása), a temperálás (a kakaózsír kristályosítása) és a csokoládé kívánt formájú és méretű formázása lehet. Azok számára, akik nagy mennyiségben szeretnének csokit gyártani, a precíz és hatékony gépezet a legfontosabb. Ebbe a kategóriába tartoznak az édességek csokoládéval való bevonására szolgáló gépek, illetve azok, amelyeket különféle töltelékkel, például pralinéval csokoládé töltésére terveztek.
Miért az Exapro?
Az Exapronál használt ipari csokoládégépek válogatott választékát kínáljuk, amelyek az élelmiszer-feldolgozó berendezések szélesebb kategóriájába tartoznak. A neves gyártóktól származó beszerzések és az egyes adatok ellenőrzése révén biztosítjuk, hogy piacunk a minőség és a megbízhatóság szinonimája legyen.
A használt gépek Exapro-n keresztüli választása nemcsak jelentős költségmegtakarítást, hanem gyors rendelkezésre állást is biztosít, megkerülve a vadonatúj berendezések vásárlásával kapcsolatos szokásos átfutási időket. A platformunkon felsorolt csokoládégépek szerény 11 000 eurótól a prémium 45 000 euróig terjednek. Ez a változatosság tükrözi a gép kapacitásának, márkájának, korának és speciális funkcióinak sokféleségét.
A csokoládékészítés bonyolult útja során minden lépés kulcsfontosságú. A kakaóbab kezdeti pörkölésétől a csokoládétábla végső fényes fényéig az Ön által alkalmazott gépek mindent megváltoztathatnak. Tehát akár új csokoládégyárat hoz létre, akár meglévő berendezését frissíti, fontolja meg a gazdaságos és hatékony megoldást.
De ami igazán megkülönbözteti az Exapro-t, az az átláthatóság, a szakértelem és a személyre szabott szolgáltatás keveréke. Csapatunk ismeri a csokoládéipar árnyalatait, így biztosítva, hogy a vásárlók és az eladók tökéletesen illeszkedjenek egymáshoz. És bár platformunk digitális, szellemiségünk mélyen emberi, középpontjában a bizalom kiépítése, az igények megértése és annak biztosítása, hogy minden tranzakció zökkenőmentes legyen.
Azok számára, akik belevágnak a csokoládégyártás gazdag világába, vagy akár már bejáratott csokoládégyárak, akik fel akarják fejleszteni vagy diverzifikálni szeretnék gépeiket, az Exapro több, mint egy piactér – ez egy partner, amely a sikerhez vezető választások felé vezet. Fedezze fel az Exaprot még ma, és engedje, hogy mi is részesei legyünk utazásának.
A finom csokoládétermékek elkészítésének szerves részét képező csokoládégépek számos előnnyel rendelkeznek. A gyártás hatékonyságának javításától a végtermékek konzisztenciájáig ezek a gépek átalakították a csokoládékészítés művészetét és tudományát. Íme a csokoládégépek főbb előnyei:
Konzisztencia és minőségellenőrzés: A csokoládégépek segítenek egységes ízű, állagú és megjelenésű csokoládétételek előállításában. Ez a következetesség kulcsfontosságú azon márkák számára, amelyek minden alkalommal ugyanazt az elragadó élményt kívánják kínálni ügyfeleiknek.
Hatékonyság és sebesség: A kézi csokoládégyártás időigényes lehet. A gépek felgyorsítják a folyamatot, lehetővé téve a nagyobb mennyiségek rövidebb időn belüli előállítását. Ez különösen előnyös a magas termelési igényekkel rendelkező vállalkozások számára.
Precizitás: Legyen szó a csokoládé tökéletes kristályos szerkezetű temperálásáról vagy bonyolult formák formázásáról, a gépek olyan pontosságot kínálnak, amelyet nehéz kézzel elérni. Ez biztosítja, hogy a termékek olyan jól nézzenek ki, mint az ízük.
Skálázhatóság: A gépek segítségével a csokoládégyártók egyszerűen bővíthetik tevékenységüket. Például egy vállalkozás gyorsan áttérhet a napi több száz csokoládé gyártásáról több ezerre, kielégítve a növekvő keresletet.
Költséghatékonyság: Bár a gép megvásárlása kezdeti befektetéssel jár, a megnövekedett teljesítmény és a csökkentett kézi munka gyakran költségmegtakarítást eredményez hosszú távon.
Innováció és sokoldalúság: A modern csokoládégépek olyan funkciókkal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a kísérletezést. A csokoládégyárosok különféle töltelékeket, bevonatokat és formákat próbálhatnak ki, így olyan innovatív termékek születnek, amelyek megkülönböztethetik őket a piacon
Biztonság és higiénia: Az automatizált gépek minimálisra csökkentik az emberi érintkezést a termékkel, ami higiénikusabb gyártási folyamatot eredményez. Ráadásul a biztonsági berendezésekkel felszerelt gépek csökkentik a munkahelyi balesetek kockázatát.
Energiatakarékosság: Sok modern csokoládégépet úgy terveztek, hogy energiatakarékos legyen. Ez nem csak az üzemeltetési költségeket csökkenti, hanem a környezetet is javítja.
Hulladékcsökkentés: A gépek úgy kalibrálhatók, hogy optimálisan használják fel az összetevőket, minimális pazarlást biztosítva. Ezenkívül a hibás termékek gyakran újraolvaszthatók és újra felhasználhatók, így biztosítva az erőforrás-hatékonyságot.
Képességfejlesztés: Míg a csokoládéművesek művészi képessége pótolhatatlan, a gépek fejleszthetik készségeiket, lehetővé téve számukra, hogy az innovációra, az ízprofilokra és más árnyalatokra összpontosítsanak, miközben a gépezet kezeli az ismétlődő feladatokat.< /p>
A csokoládégépek forradalmasítják a csokoládéüzemek működését, a művészi és a technológia keverékét kínálva. Legyen szó kis kézműves berendezésről vagy nagyméretű gyártóegységről, ezek a gépek kulcsfontosságú szerepet játszanak abban, hogy a csokoládé varázsa a legkiválóbb formában eljusson számtalan rajongóhoz.
Amikor a csokoládégépek vásárlását fontolgatja, vagy ha megérti a működésüket, fontos, hogy ismerje elsődleges paramétereiket. Ezek a paraméterek betekintést nyújtanak a gép képességeibe, adott feladatokra való alkalmasságába és általános teljesítményébe. Íme a főbb gépparaméterek a csokoládégépekhez:
Kapacitás: Ez a csokoládé mennyiségére vonatkozik (általában kilogrammban vagy tonnában), amelyet a gép egy adott időkereten belül képes feldolgozni vagy előállítani. Például egy temperáló gép óránként 100 kg csokoládét képes feldolgozni.
Névleges teljesítmény: a gép elektromos teljesítményigényét jelzi, általában kilowattban (kW) vagy lóerőben (LE) adják meg. Segít meghatározni az energiafogyasztást és az elektromos forrásokkal való kompatibilitást.
Hőmérséklet-tartomány: Ez a paraméter különösen fontos a temperáló gépeknél, ez a paraméter azt a hőmérsékleti tartományt jelzi, amelyen belül a gép működhet. A megfelelő temperálás kulcsfontosságú a csokoládé kívánt kristályszerkezetének eléréséhez.
Sebesség/keverési sebesség: A csokoládét keverő vagy finomító gépeknél ez a paraméter azt jelzi, hogy a belső mechanizmusok (például keverők vagy darálók) milyen gyorsan működnek, általában percenkénti fordulatszámban (RPM) mérve.< /p>
Nyomástartomány: Olyan gépekre vonatkozik, amelyek nyomást használnak, mint például bizonyos típusú formázógépek. Rúdban vagy font per négyzethüvelykben (PSI) van kifejezve.
Méret és méretek: Ez biztosítja a gép fizikai méreteit, biztosítva, hogy elférjen a gyártóüzemben kijelölt helyen.
Tömeg: A gép össztömege, amely kulcsfontosságú lehet a szállításhoz, telepítéshez és a padlótámasz szükségleteinek meghatározásához.
Conching Time: Konyhítógépeknél ez a paraméter azt a jellemző időtartamot határozza meg, amely alatt a gép a csokoládé állagát és ízét finomítja.
Az öntőforma specifikációi: formázógépek esetén a gép által egyidejűleg kezelhető formák típusának, méretének és számának részletei.
Hatékonyság/áteresztőképesség: Ez a gép általános hatékonyságát jelöli a kimenet minősége és mennyisége tekintetében a bemenethez viszonyítva.
Anyagösszetétel: Milyen anyagokból készült a gép, például rozsdamentes acélból, ami fontos lehet a higiénia, a tartósság és a termék tisztasága szempontjából.
Karbantartási időközök: A javasolt időintervallumok, amelyek között a gépet ellenőrizni, szervizelni vagy alkatrészeket kell cserélni az optimális teljesítmény biztosítása érdekében.
Biztonsági funkciók: A beépített biztonsági mechanizmusok vagy funkciók részletei, amelyek védik a kezelőket és biztosítják a biztonságos működést.
Kapcsolatosság és automatizálás: A modern gépek esetében részletek arról, hogyan integrálhatók nagyobb automatizált rendszerekbe, vagy hogyan csatlakoztathatók hálózatokhoz felügyelet és vezérlés céljából.
Hűtőrendszer: Részletek arról, hogy a gép hogyan hűti le a csokoládét, ha van ilyen, használ-e vízhűtést, léghűtést vagy egyéb módszert.
A csokoládégépek kiválasztásakor vagy azokkal végzett munka során ezeknek a paramétereknek a megértése irányíthatja a döntéseket, biztosíthatja a termelési igényekkel való kompatibilitást, és fenntarthatja az optimális működési hatékonyságot. Mindig célszerű konzultálni a gyártókkal vagy szakértőkkel e paraméterek értékelése során, hogy biztosítsa a megfelelő illeszkedést az adott csokoládégyártási követelményekhez.
A csokoládégépek változatos kínálatukkal és képességeikkel a csokoládé- és édességipar különböző területein alkalmazhatók. Íme a gépek elsődleges felhasználási területeinek lebontása:
Bean-to-Bar gyártás: Ez a csokoládékészítés hagyományos és átfogó módszere, ahol a teljes folyamatot, a nyers kakaóbabtól a kész csokoládé táblákig, házon belül végzik. Az ebbe a kategóriába tartozó gépek közé tartozhatnak a pörkölő, a fűnyíró, a daráló, a kagyló és a temperáló egységek.
Tömegtermelés: A tömeges fogyasztásra szánt csokoládét gyártó nagyüzemi gyártók olyan gépeket használnak, amelyek hatalmas mennyiséget képesek kezelni. Ezek gyakran tartalmaznak fejlett formázósorokat, borítókat és hűtőalagutakat, amelyekkel csokoládé ezreit lehet rövid időn belül kisütni.
Kézműves vagy butik csokoládék: A kézműves, ínyenc csokoládékra koncentráló kistermelők gyakran kézi technikák és gépek kombinációját alkalmazzák. Itt a temperáló gépek, a kisméretű kagylók és a speciális formázóberendezések lehetnek elterjedtek.
Pralin és amp; Töltött csokoládé gyártások: itt elengedhetetlenek a töltött csokoládé vagy praliné készítésére szolgáló gépek, mint például a berakógépek vagy az egy-egy adagos rendszerek. Lehetővé teszik a csokoládé és a töltelék, például a ganache, a karamell vagy a gyümölcspép egyidejű lerakását.
Csokoládé bevonat & Borítás: Az olyan termékekhez, mint a csokoládéval bevont diófélék, gyümölcsök, kekszek vagy édességek, bevonógépeket használnak. Egységes csokoládébevonatot biztosítanak a tárgyakon, miközben áthaladnak egy csokoládéfüggönyön és egy hűtőalagúton.
Összetett csokoládégyártás: Az összetett csokoládé, amely gyakran helyettesíti a kakaóvajat más zsírokkal, egyedi összetételéhez igazított gépeket igényel. Az összetett keverők és a speciális temperáló vagy hűtőrendszerek itt elengedhetetlenek lehetnek.
Dekoratív és amp; Különleges csokoládéok: A bonyolult mintájú, díszítésű vagy egyedi formájú csokoládékhoz speciális formázógépeket vagy díszítőberendezéseket használnak. Ez magában foglalhatja a színes kakaóvaj permetező vagy ecsetelő gépeit is.
Kutatás és amp; Fejlesztési laboratóriumok: Azokban a K+F laboratóriumokban, ahol új csokoládékészítményeket vagy -termékeket fejlesztenek ki, a szabványos gépek (például laboratóriumi kagylók vagy temperálók) kisméretű változatait használják a receptek tesztelésére és finomítására.
Csokoládéfinomítás: A csokoládé állagának és érzetének javítása érdekében a csokoládé finomítóit vagy golyósmalmát addig őrlik, amíg a szemcseméret el nem éri a selymesen sima állagot.
Kakaó feldolgozása: A csokoládégyártás megkezdése előtt a kakaóbab számos folyamaton megy keresztül. A csokoládékészítés kezdeti szakaszában a pörkölő, repesztő, szellőző és daráló gépek szerves részét képezik.
Oktatási intézmények: A kulináris iskolák vagy a csokoládékészítési tanfolyamokat kínáló intézmények számos géppel rendelkezhetnek, amelyek gyakorlati tapasztalatokat biztosítanak a diákok számára.
E felhasználási területek mindegyike speciális gépeket vagy gépkombinációkat igényel, amelyek a termelési igényekhez igazodnak. Az optimális eredmény és hatékonyság érdekében elengedhetetlen a pontos követelmények meghatározása a tervezett alkalmazás alapján.
A csokoládégyártó gépek birodalmában van néhány figyelemre méltó gyártó, amely minőségéről, innovációjáról és megbízhatóságáról ismert. Íme néhány kulcsszereplő az iparágban:
Bühler Group: Csokoládégyártó gépeiről híres svájci cég, beleértve a legmodernebb finomító-, kontyoló-, formázó- és bevonógépeket.
NETZSCH: Nedves csiszolási és diszpergálási technológiákra specializálódott. Számos csokoládéfinomító gépet kínálnak, beleértve a híres ChocoEasy rendszerüket.
Savage Bros. Co.: Az Egyesült Államokban székhellyel rendelkező cég számos édesipari gépet gyárt, beleértve a csokoládéolvasztókat, temperálókat és borítókat.
Selmi: egy olasz gyártó, amely kiváló minőségű csokoládé temperáló-, bevonó- és lerakógépeiről ismert, és különösen népszerű a kézműves csokoládégyártók körében.
Aasted: egy dán cég, az Aasted csokoládégyártási megoldások széles skáláját kínálja, beleértve a temperáló gépeket, bevonósorokat és formázóüzemeket.
Gami Srl: Egy másik olasz játékos, aki csokoládé temperáló gépekre és bevonóberendezésekre specializálódott.
Fbm: Olaszországban székhellyel rendelkeznek, és kis- és közepes csokoládégyártásra szabott gépeket kínálnak, beleértve a darálókat, temperálókat és borítókat.
Dedy GmbH: kompakt és sokoldalú csokoládé temperáló gépeiről és enrobereiről ismert német gyártó, amely különösen alkalmas kisebb gyártók vagy laboratóriumok számára.
Royal Duyvis Wiener: Ez a holland cég a kakaó- és csokoládéfeldolgozáshoz a megoldások széles skáláját kínálja, beleértve a finomító, sűrítő és temperáló berendezéseket.
Sollich: A temperálási technológiájukról és bevonatsorairól híres Sollich német óriás a csokoládégépek terén.
CMC: A Chocolate Machinery Company (CMC) a kézműves csokoládégyártók számára kialakított gépek széles skáláját kínálja, beleértve az olvasztókat, keverőket és betéteseket.
JAF Inox: a TNA csoport része, ez a brazil cég komplett babtól tábláig csokoládégyártási rendszereket kínál.
Tomric Systems: Bár formáikról ismertebbek, számos csokoládéberendezést is kínálnak, beleértve a temperáló gépeket is.
Ez csak néhány a csokoládégyártó szektor neves gyártói közül, amelyeket az Exapro-n találhat. A gyártó kiválasztásakor alapvetően fontos figyelembe venni a gépek kompatibilitását a gyártási igényekkel, valamint a pótalkatrészek elérhetőségét. További információért bármikor fordulhat csapatunkhoz. Tehát ne habozzon, merüljön el kiterjedt kollekciónkba még ma, és fedezze fel azokat a gépeket, amelyek tökéletesen illeszkednek gyártási céljaihoz és pénzügyi terveihez!